• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOHNY115MBTI - osobnostní test navržený pro identifikaci osobnosti
    MARYO
    MARYO --- ---
    Ten můj obrázek z Malování :) je asi trochu zavádějící, už nevim proč jsem tu "tyč" natočil pod úhlem 45°, zkrátka je buď větší část I a zbytek E nebo naopak.
    Jako na tomhle obrázku.
    Jestli jde o čáru nebo o elipsu je už asi celkem jedno, ne?

BONDA, _BENNY: Minimálně v těch posledních 4 příspěvcích mi přijde, že vlastně tvrdíte totéž :)

_BENNY: Ale tohle třeba taky moc nechápu no. Zrovna třeba INTP má vyvinutější Ne (údajně používá jako sekundární - podpůrnou funkci).

"Co se projektů týká, INTP si jejich realizaci prožijí nejprve intelektuálně, vnitřně a necítí pak již mnohdy potřebu opakovat je v reálném světě." (viz https://cs.wikipedia.org/wiki/INTP)
    Což třeba na mě sedí dost. Mívám hodně nápadu, který vymyslim v hlavě a pak se na to vyprdnu, protože už mi to nepřijde tak zajímavý když už jsem to vlastně vyřešil.

Jak tu někdo psal s tím vorem, taky by to mohlo dopadnout tak, že si ten vor jen vysním jak by skvěle fungoval, promyslim do detailů, ale nakonec taky poplavu kraula, protože se mi ho nebude chtít vůbec stavět :D
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ALBERTO: dával jsi to na personality café web? samo je tam taky total převaha NT lidí, ale třeba když by každý ukecal kamose
    BONDA
    BONDA --- ---
    _BENNY: Jde o obraz jedné věci s dvěma stranami, kterou můžeš držet/ užívat spíš jedním koncem nebo druhým. Je tam souvislost. Viz např. mé psaní o Fe/ Fi. Chápu, že s tím nesouhlasíš a máš jinou zkušenost, ok.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    kdyz bych treba srovnal Fi a Fe - Fi staci, ze si neco odprozije uvnitr a ma vystarano, Fe potrebuje svoje city davat okoli aktivne najevo. stale plati: bud se jedna o dve rozdilne kvality (Fi, Fe) a potom neni nikde zaruceno, ze budou obe zastoupeny ve stejne mire (neplati to prvni tvrzeni ktereho jsem se chytl), anebo je to porad jedno jedine F, ktere se vychyluje dovnitr anebo ven, potom ale zase nemuzeme hovorit o F jako o tyci o dvou koncich. clovek ale prece neni jenom jedno nebo druhe.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    BONDA: pokud ve vysledku kvality nejsou stejne silne, pak neni treba si vypomahat nejakou tyci (jejichz konce jsou sice stejne silne, ale stejne ti to porad pada na jednu stranu - ??), ale staci uznat, ze se jedna o dve rozdilne kvality :) anebo to vubec nerozdelovat. takhle to proste jen nedava smysl.
    BONDA
    BONDA --- ---
    _BENNY: Já vidím Ne jinak, ne jako rozhodovací funkci, ale jako kognitivní funkci, v tom duchu, jak je to třeba tady popsáno http://ografologii.blogspot.cz/2013/03/8-kognitivnich-stylu-mbti.html. Nevím, jestli máš pravdu, musela bych si to přečíst v tom Tvém kontextu. Ráda bych se o tom něco dočetla, tak a budeš mít chuť odhalit svůj konkrétní zdroj, napiš, klidně do pošty. Dík! - Jinak s tím"stejně silné" je to nepochopení/ špatné vyjádření, myslela jsem to jako na tom obrázku, resp. jak jsem to popsala se svými vlastními "tyčemi" - introverze mě táhne na jednu stranu (není to rozhodně "stejně silné"), ale o určitou dispozici, která je podle osobního zaměření buď (víc) I nebo (víc) E. Ale ohledně Ni a Ne, jak jsem psala - nevím nevím.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    BONDA: Ne znamena, ze si tu tvou abstraktni fantazii nenechavas jen pro sebe, ale razis ji ven do vnejsiho sveta. ve vysledku to znamena, ze chces mit svoje predstavy zrealizovany, nezrealizovany napad je ti jakozto extrovertovi k nicemu, ten se nepocita. naopak v pripade ze mas silne Ni, tak se casto spokojis s tim, ze udelas nejakou vec "do supliku", odmena dorazi jeste driv nez vec dotahnes do konce, kolikrat ti staci zes to vymyslela a zajem zacne opadat. nevidim jediny duvod proc by tyto rozdilne kvality mely byt stejne silne.

BONDA: chapu. ale dohledavat se mi to ted nechce.
    BONDA
    BONDA --- ---
    _BENNY: Nechci přesnou definici, chci jen znát zdroj té informace, abych si o tom mohla přečíst. Případně jakýkoli jiný zdroj, který pokládáš za přínosný ohledně toho systému funkcí.
    BONDA
    BONDA --- ---
    _BENNY: A třeba mě osobně překvapuje, že by Ne znamenalo vlohu "proměnit myšlenku ve skutečnost".
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    BONDA: beru to tak, ze chces presnou definici, tak ok, pojdme se ji dobrat. definuj mi presne Ni a Ne a zkus dokazat na nejakym priklade, ze funguje ten automaticky mechanismus, ktery ze silneho introverta (Ti, Fi, Si, Ni) dela zaroven stejne tak silneho extroverta (Te, Fe, Se, Ne). nebo se toho tvrzeni vzdej.
    BONDA
    BONDA --- ---
    _BENNY: Já tu průběžně píšu, co čtu - napůjčovala a přečetla jsem si monografie a pak jsem přešla na kvalifikační práce. Nemyslím to vůbec jako soutěž nebo útok, jen si hledám informace k těm funkcím. To, co jsem četla, se vždycky točilo víc kolem I/E, N/S, F/T, P/J než kolem funkcí. Na volném netu mi přijde nebezpečné číst, krom teda http://www.myersbriggs.org, což beru jako primární a nejspolehlivější zdroj.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    BONDA: ze kterych zdroju cerpas ty?
    BONDA
    BONDA --- ---
    _BENNY: Prosím tě, ze kterých definic N, Ne a Ni čerpáš?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    pro me je to tvrzeni Kdo má silné N, má silné oba konce - Ni a Ne vachrlate po vsech smerech. to s tou tyci mi uz prijde jako obhajovani neobhajitelneho :)

nikdo mi nenamluvi, ze kdyz jsem skvely resic ruznych problemu v ramci jakychsi logickych nebo filosofickych systemu (Ni), jsem automaticky i mimoradne produktivni podnikatel-vizionar, ktery myslenku automaticky promeni ve skutecnost (Ne). ne, takhle to proste neni.
    ALBERTO
    ALBERTO --- ---
    Ahoj, pokud jde o můj probíhající pilotní výzkum, tak mi u Infj, Infp, Entp, Enfj, Entp vyvstávají už typické "balicky" , které o nich cosi hlubšího vypovídají. Je to něco "nad" funkcemi a preferencemi, a dává to nový vhled do toho, co všechny lidi daného typu spojuje. Znamená to, že budu ve výzkumu pokračovat. Nicméně mám ještě hrozně málo odpovědi od S typu, hlavně SJ nebo ST. Nemohu se tedy k jejich specifické vizuální kvalite vůbec vyslovit, mám příliš malý vzorek, abych mohl zobecňovat. Kdyby nekdo z těchto typu vstoupil do experimentu, hrozně by mi to pomohlo. Díkyhttp://ografologii.blogspot.com.es/2016/11/mbti-pilotni-vyzkum-vizualnich.html
    BONDA
    BONDA --- ---
    MARYO: Takhle bych to taky řekla.
    BONDA
    BONDA --- ---
    MARYO: No a dává Ti třeba tohle nějaký vnitřní smysl? Přijde Ti to z nějakého důvodu věrohodné?
    BONDA
    BONDA --- ---
    _BENNY: Já mám hodně silné Fi ("řídí se naprosto podle vlastních hodnot, o kterých nepotřebuje nikomu říkat" - to je můj život v kostce), ale taky Fe a zdá se mi to naprosto provázané. Pokud jde o Ni/ Ne, nevím nevím. Kde jsou prosím tyhle funkce dobře popsané? Každopádně mám asi dost N tak, jak je popsáno v literatuře (a třeba tady: http://www.myersbriggs.org/my-mbti-personality-type/mbti-basics/sensing-or-intuition.htm) a jak je také odvoditelné z těch testů, což si vzájemně dobře odpovídá (!) a je to takto hodně zajímavá kategorie. Pak mám myslím dost Si a nějak nevím, jak bych jako introvert mohla mít silné Se. Pokud jde o Ti/Te, tak totéž. Ta moje introverze myslím přirozeně všechny funkce převáží víc do I. A s F jdu "ven", to je můj kanál k lidem. To, jak se cítím já nebo jak se cítí ostatní, je moje nejběžnější téma v komunikaci (stejně jako čtu odjakživa jak divá knihy, abych se dozvěděla, jak se lidi na světě různě cítí, apod.).
    MARYO
    MARYO --- ---
    Nebo jakoby takhle nějak si to představuju, ale třeba je to úplně jinak :)

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam