• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZUZKAOUÚstav pro dokumentaci a nápravu zločinů školních jídelen
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    XMARGE: a nežlukne - máma onehdá dělala s mákem pokusy (výzkumný ústav potravinářský) - měla zakázku vymyslet makovou nutelu. Bylo to moc dobrý, ale strašně rychle to žluklo.

    No na druhou stranu, pokud seženu mletý mák, tak to co nenasypu na pokusné bramborové věci můžu zabalit do lískového těsta. Prima, teď jen najít někde mletý mák.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    LEENVECKA: Interspar (na Zlicine). Predpokladam, ze ho maj i vsude jinde v tech vetsich obchodech, ale pravda, ze treba v Bille jsem nasla jen makovou napln do buchet... A i v tom sparu jsem ted 2x videla jen ten s cukrem. Neslazeny ne:o( Ale mne to nevadi, ja jim mak jen na sladko..
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    XMARGE: kde ho kupujes?
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    ZUZKAOU: rada trochu mimo, taky nemám mlínek a mák kupuju už mletý. Skladuju v lednici ve sklenici od okurek a ještě se mi nezkazil..

    Žemlovku dělám s jablky a tvarohem z housek nebo rohlíků (případně veky).
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    ZUZKAOU: Hmoždíř nebo rozsekat v domácim robotu...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MARKYTKAK: sem s recepty.

    Konkrétně bych mě osobně zajímalo, jak můžu namlít mák, aniž bych měla doma mlýnek.

    A něco rozumného na žemlovku.
    MARKYTKAK
    MARKYTKAK --- ---
    ZUZKAOU: no jeje :-) objevenim tohoto klubu se vynořilo tolik inspirace, že už byla žemlovka, nudle s makem, rajská,krupičná kaše, vločková polévka,.... šmákli jsme si :-)
    SIMSA
    SIMSA --- ---
    ZUZKAOU: Zapečené těstoviny a good. Ty jdou udělat určitě líp, než ve školní jídelně...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A co vy - zkusil jste někdo uvařit něco ze seznamu podezřelých?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Kam se hrabe Babica, zato Vachek!
    http://komiks.respekt.cz/Alois-Nebel-666-3699.html
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A poslední kapusta (a řekla bych, že se bez ní obejdu docela dlouhou dobu.)

    Kapusta v těstíčku ZUZKAOU: je výborná, zejména když do listů schováte co nejvíc sýra.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Tak kapusta s oříšky nic moc. Takový, nijaký, a to sem tam té slaniny dala vážně hodně.

    Zato salát ze syrové kapusty byl super. I když jsem nakonec zavrhla verzi jen se sojovkou, a nechala jsem na jemno nakrájenou kapustu odpočinou tak dvě hodiny v lednici s jogurtem, solí, troškou sojovky a umeocta a přisypala směs semínek.
    Zní to podezdřele zdravě, ale je to moc dobrý.
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    od té doby, co jsem našla ve vdolku zapečenou kobylku mám dost velkej problém je do sebe dostat.

    Ale nejhorší byly pátky! všechny zybtky z předchozích dní v jednom, exoticky pojmenovaný- viz. "čínské závitky" a "zeleninový karbanátky". blueh.
    POLINA
    POLINA --- ---
    ještě jsem si vzpoměla na játrovou omáčku, ta její odporná konzistence
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: Tak kapustovo-kroupovo-houbová polévka je výborná (pokud máte rádi kombinaci houby-kmín-majoránka).

    A především je geniálně jednoduchá. ( nenamáhala jsem se se zásmažkou, protože už je to stejně zahuštěný od krup.)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    POLINA: Kapusta - díky za inspiraci na víkend s grantovou uzávěrkou.

    Kapusta je skvělá a rychle uvařená, zaexperimentuju s těmahle receptama
    Kapusta s oříšky
    Kapusovo-kroupovo-houbová polévka
    a kapusta v těstíčku

    a salát ze syrové kapusty .

    Info dodám, bo cokoliv bude zábavnější, než závěrečná zpráva.
    MARKYTKAK
    MARKYTKAK --- ---
    SIMSA: tak tak,mám ráda obě verze, sladke i slane :-)

    ANICCKAA: nene, tako jen se slaninou, cibulkou a zelickem :-)
    ANICCKAA
    ANICCKAA --- ---
    SIMSA: a co takhle halušky s brinzou a opecenou cibulkou :)
    SIMSA
    SIMSA --- ---
    MARKYTKAK: A ještě osobní doporučení: mě škubánky nejvíce chutnají na slano s cibulkou na slanině-kysané zelí...
    MARKYTKAK
    MARKYTKAK --- ---
    ZUZKAOU: praxe :-) jde jen o to vychytat dobrý poměr zbylé vody z brambor a mouky a nechat ji dobře propařit. DObré je si i slitou vodu uschovat pro případ přílišné tuhosti :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam