MEANDER: Spolek je v Brně, takže to je brněnsky :-)
Plíčky jsou buď jen plíce a nebo směs vnitřností - plíce, žaludky a játra. Plíčky na smetaně jsou výborné - viz
ZUZKAOU: A to mám z vařených plic trauma, protože se kdysi doma vařily nějaké výsekové, mírně zavánějící plíce psovi a jak se nacucaly do sklípků vodou, tak se strašně blbě krájely a vůbec fuuuuj. Malé vepřové mi toto nedělali.
Předpokládám, že ve výsledku ten daný pokrm bude výrazně rafinovanější, než hnusný puding se sacharinovým sirupem. Nebudu se s tebou hádat, že to je atraktivní a moderní menu a jestli za to budou chtít kasické ceny (tedy okolo 80 kč za jídlo), tak to bude dost zlodějina, jestli za to ale budou chtít okolo 50- 60 za ty bezmasé varianty, tak to stojí minimálně za experiment, jestli se jim náprava těch jídel povede.
Nechcete tam někdo, kdo budete v Brně zajít a poreferovat?
Jinak domácí termix je skvělej - respektive děla jsem ho ze skvostného polského smetanového tvarohu a dlabaly ho i ty nejrozmlsanější dětičky, co se jinak celej tejden stravovali kečupem a těstovinama.
Smíchat tvaroh (v čechách zjemnit zakysankou) s moučkovým cukrem a podle nálady buď s rozpuštěnou čokoládou/dobrým kakaem a nebo s rozmixovaným ovocem. Maximalisti to budou ještě šlehat.