Kami Celorocnikucharkacz
1 hod · Upraveno ·
Tak v úterý by měl nastat "Ten Den", kdy firma VIS Plzeň, pro niž jsem vytvořila kompletní jídelníčky a receptury pro jídelny MŠ a ZŠ na celý rok (respektující sezónu ovoce a zeleniny), začne tyto nabízet všem jídelnám, které používají VIS software a projeví o mé dílo zájem. Všechno je otestováno, celý rok podle mých jídelníčků a receptur vařila jídelna MŠ a ZŠ v Nižboře, snažili jsme se vychytat mouchy i mušky, teď už od září jedou v Nižboře nanovo a zůstali u mých jídelníčků, protože strávníci jsou spokojení, Spotřební koš je plněn, finanční limit taky, a jídla jsou zbavena všech buřtů, párků, strakatých pitíček a podobných pro děti nevhodných potravin. A i méně obvyklé a neoblíbené suroviny prorazily hradbu nedůvěry, některá luštěninová jídla se dokonce dostala do top oblíbených a děti si chodí za kuchařkami pro recept (dřívě věc nevídaná):). Tak doufám, že úspěšné zavedení "nového vaření" v Nižboře se podaří použít i v jiných jídelnách. Držte palce a jste-li z jídelen používajících VIS SW, tak si je můžete příští týden už od firmy vyžádat ... VIS SW používá většina jídelen v Čechách, takže opravdu ty, které o to jen trochu stojí, můžou takto vařit. Teď jen, jestli o to opravdu budou stát...
Ale amozřejmě jsem neprovedla nějakou úplně brutální čistku a vylévání vaničky s dítětem, není tam jen samé "zrní a cizrna", v jídelníčku jsou i různá klasická jídla, třeba svíčková nebo španělské ptáčky...ale upravila jsem receptury tak, aby to nebylo nacpané buřtoidy, úplně jsem odbourala nesmyslný sterotyp "luštěniny můžou být JEDINĚ s párkem...", dostala jsem do jídel násobně větší množství zeleniny, ale pokud možno v zajímavých ochuceních a různě jako součát neobvyklých úprav obvyklých příloh apod., protože volně přihozený kus zeleniny na talíři by jinak všichni vyhodili ...a tak. No, jsem na to zvědava, jestli se podaří to nějak "ujmout" Jestli máš kontakty na jídelny, nebo třeba na rodiče dětí, kterým nevyhovuje jejich jídelníček, tak jim to řekni, můžou třeba zkusit říct své jídelně, jestli by tohle nechtěla používat. ono dá opravdu hodně práce překopat to takhle kompletně, protože se s každou změnou totálně rozpadne Spotřební koš a Finance a pořád se to musí dolaďovat, nedívím se, že při té spoustě práce, kterou v jídelnách kuchařky mají, nemají ča na takovouhle piplačku se softwarem a titrováním všech parametrů. Proto tohle je už ready-to-use, nevyžaduje to žádné dumání nad taji vyhlášky a tak.
Celoroční plánovací kuchařka
http://www.celorocnikucharka.cz/