MOIRAIN: No, oni spíš příborem tak, jak jsme na to zvyklí v Evropě, nejedí vůbec. Téměř nikdo neodkrajuje každé sousto zvlášť před tím, než ho vloží do pusy. Jídlo si na talíři rozkrájej, vidličku přehoděj do pravé ruky a po zbytek oběda/večeře už nůž zůstane nepoužitý.
MAR_TINA: Hele, ono to se stravováním dětí není tak jednoduchý, jak jsem si ještě před pár lety, kdy jsem měla jen prvorozeného experimentátora, myslela. Dítě, kterému smrdí camembert ještě nemusí pocházet z rodiny, kde ho cpou jen pizzou, hranolkama a těstovinama s kečupem. Ostatně sama si pamatuju, že plesnivé sýry jsem nejedla prakticky až do maturity.
U svých dětí (včetně toho "vyvdaného") trvám na dvou jednoduchých pravidlech - neznámé musej aspoň ochutnat ("Tohle já nejím" u něčeho, co v životě nevzaly do pusy, se nepřipouští) a nesměj použít "fuj", "blé" a podobné expresivní výrazy, natož to vyplivnout zpět do talíře. Ale teda předpokládám, že pro natočení takovéhleho spotu byly instrukce poněkud jiné, protože záběry dětí, které sousto poválej na jazyku, rychle zapijou vodou a řeknou "Tohle mi nechutná, můžu, prosím, dostat radši rohlík s máslem?" by byly celkem nudné.:-)