• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AILASGamebooky - Sci-fi & fantasy
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    SLAVIDAN: "Ve službách krále Reginalda" je peklo. Ale po technické stránce to celkem kvalitní bylo - papír, tisk a tak :)
    DORIAN
    DORIAN --- ---
    SLAVIDAN: Ptal jsi se na názor, tak ho máš mít :)

    Armády smrti jsem nehrál, tak nemůžu hodnotit
    Černokněžníkova krypta, Jeskyně sněžné čarodejnice, Propasti zla i Samuraiův meč trpí tím, že správná cesta je nelogická - buď nemáš žádnou nápovědu a volíš náhodně nebo na základě předchozích cest a nebo je třeba udělat naprosto nesmyslné rozhodnutí, aby jsi šel správnou cestou (naštěstí tam nejsou Otroci propasti, protože ty jsou v tomhle absolutně ultimátní)
    Chrám zkázy a Ostrov ještěřího krále trpěli strašlivou lineárností, ale Chrám zkázy při tom byl alespoň relativně zábavný (i když je škoda, že se nedal dohrát oběma cestama), zatímco ostrov byl spíš zmatený a neustále měnil styl příběhu. A společník mohl přežít déle než tři odkazy :)
    Nemrtvá spravedlnost není špatná (i když si myslím, že v Negart Group jsou i lepší), ale pokud ji hrajete poctivě a podle pravidel tak je skoro nedohratelná - hra trpí nekvalitním bojovým systémem - čtyřtisícová jednotka zkušených veteránů - meč a štít (na otevřeném poli bych rád zdůraznil) se sice asi dokáže nějaký čas té třicetittisícové armádě skřetů odolávat, ale nemůžou vyhrát. Tak v téhle hře ano.
    O Norikovi je suverénně nejlepší český gamebook, jaký sem zatím hrál. Díky bohu, že nemá pokračování, které by ho zprasilo.
    Lone Wolf je bez debat, ale výběr Útoku ze tmy a Ohně na vodě je pro mne trochu překvapivý. S Útokem ze tmy souhlasím (i přes strašlivou neligočnost na několika místech - třeba obrana mostu - má nehustější atmosféru ze všech), Oheň ze tmy zase trpí možností cest, z nichže je pouze jedna (tedy až do Errat) správná a člověk nemá žádnou stopu, kterou si vybrat. Já bych osobně byl třeba pro Zajatce času, ale to už je asi opravdu hodně osobní preference.
    Bažiny škorpionů byli hodně překvapivé a velmi dobré. Značně neobvyklé, ale právě to je dělalo unikátní.
    Ve službách krále Reginalda je zvláštní kočkopes. Geniální části (hrad, cesta přes duchy zamořenou jeskyni) se kříží s absolutně stupidními a bolestivými částmi (CVAK - otoč na odkaz xy) Modří už vědí.
    Co tam dělá Vesmírný zabiják, to netuším. Byl to můj první gamebook Steve Jackson, Jack Livingston a málem už jsem díky němu k dalšímu nedošel. Má to skvělý začátek, naprosto nepochopitelný střed (kterému se taky lze bez problémů vyhnout a nic se nestane) a naprosto mizerný konec.

    Za mne tam chybí určitěod Jacksona/Livingstona Labyrint smrti, Fantom ulice a Strašlivý netvor. Co se LW týče, tam už jsem se vyjádřil (jo a určitě Útok ze mty první verze - nepřepsaná :)) a z českých bych tam určitě přidal Zlodhův hrad, který sice je takový chudý Reginald, ale se skvělou amtosférou a z Negart Group bych přidal Hlavu Smrtihlava a Zlaté Údolí. Možná ještě Ochránce, ale tady jsem na vážkách - dobře napsaný a dohratelný, ale chvíli jsem si musel zvykat na styl a finální boss se snad podle pravidel nedá porazit. Všeobecně, právě tímhle trpěli Knackovi knihy víc než Dachovi - nejvíc je to vidět u Krále noci. Hrát nesilovou postavu znamenalo prohrát. Bez vyjímky.
    SLAVIDAN
    SLAVIDAN --- ---
    Kvalitní gamebooky vydané v ČR | seznam knih | Databáze knih
    https://www.databazeknih.cz/seznamy/kvalitni-gamebooky-vydane-v-cr-463

    Souhlasíte? :)
    MISERY
    MISERY --- ---
    L3SICK: Válí, ale nejsou na prodej :)
    KEB
    KEB --- ---
    L3SICK: hodně štěstí, rodiných klenotů se nikdo nevzdává
    L3SICK
    L3SICK --- ---
    Ahoj, sháním gamebooky ze od autorů Livingstone nebo Jackson. Neválí se to někomu pod postelí doma?
    Vdečný bych byl za:
    Strašlivý netvor
    Půlnoční lupič
    Koruna králů
    Masky zmaru
    Talisman smrti
    Krvavá moře
    Černokněžníkova krypta
    Labyrint smrti
    Vesmírný zabiják
    Ketherské bratrstvozápas mistrů
    Komando robotů

    Díky
    KURARE1985
    KURARE1985 --- ---
    Rozhodl jsem se synovcovi sesbírat kompletní sérii Fighting Fantasy. Tak jestli se někomu z vás povalují některé díly po skříni v garáži atd. a nehodláte je již nějak používat. Tak budu rád, když mě napíšete a za nějakou rozumnou cenu bych je od vás odkoupil, díky moc za pomoc ;).
    GRUZO
    GRUZO --- ---
    ja mam dva. jednoho totalne ohraneho a jednoho jsem koupil v nejakem vyprodeji a je jako novy. imho je jeste potkate :)
    PECA
    PECA --- ---
    Také marně hledám "O Norikovi"... Dost pochybuju, že jsem ho dal pryč, spíš je v nějaké zapadlé krabici na půdě...
    Kdyby někdo dával "Norika" na bazar (do antikvariátu), dejte vědět :)
    SLAVIDAN
    SLAVIDAN --- ---
    AILAS: Já ho koupil od ALtaru myslím v prosinci 2016 a byl to myslím poslední kousek, či skoro polsední kousek
    AILAS
    AILAS --- ---
    PUSHEKO: to už nejde nikde sehnat?
    PUSHEKO
    PUSHEKO --- ---
    Tak co, kdo mi prodá O Norikovi? :D
    PHOBOS99
    PHOBOS99 --- ---
    DORIAN: tak už jsem kousek od konce, a paráda :) nicméně si myslím, že to má velice nízkou replayabilitu, takže je možný, že bude levně k mání z druhý ruky (např. nestane se vám nic podobného tomu, co se vám může stát snadno v kharé bašta zla - jedním rozhodnutím přijít o polovinu obsahu). já si ho ale každopádně dám do knihovny, když je to takový kolos mezi gamebooky
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    DORIAN: nehrál, ale prej je to dobrý
    PHOBOS99
    PHOBOS99 --- ---
    DORIAN: tak jsem si to vygooglil a musím říct, že to vypadá fakt parádně! dík za tip
    DORIAN
    DORIAN --- ---
    SLAVIDAN: Takže budu předpokládat, že pár odpovědí přijde mezi svátky a po nich :) To už se nejspíš také zapojím k recenzování (alespoň pokud jsem pochopil náznaky své ženy správně :))
    SLAVIDAN
    SLAVIDAN --- ---
    DORIAN: Já ne, ale chystám se na něj. Ted k narozeninám jsem si ho nekoupil, na to je třeba čas. :)
    DORIAN
    DORIAN --- ---
    Sice už to tady trochu odumřelo, ale stejně se zkusím zeptat. Hrál jste někdo Rytíře temného slunce? Vyšel někdy v polovině roku a vypadá dost zajímavě a hodně slibuje.
    DZANDRE0
    DZANDRE0 --- ---
    Nevíte někdo náhodou: Vím, že existuje jeden nebo dva naprosté stupidní gamebooky "pro dívky" snad už z 90. let, kde je zápletkou snad nějaký mejdan nebo je cílem sbalit kluka či co. Ale absolutně nemůžu zjistit název. Byť je to brak, čistě ze sběratelského hlediska to sháním.
    PAJENC
    PAJENC --- ---
    Ahoj

    SHÁNÍM STRAŠLIVÉHO NETVORA. PENÍZE NEBO VÝMĚNA ZA JINÉ KUSY, POPŘÍPADĚ MIX
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam