• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADětská kniha
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    BRAMBOREENA: škrtání holt prospěje většině textů :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Můžu potvrdit k ELANORKA - Eben tu knížku (i tak dobrou) pozvedl do nadoblačených výšin. Kocourek Modroočko od něj je taky skvělý. Naše dvě nejstarší příšerky na tom vyrostly, bylo to jejich nejoblíbenější mluvené slovo, a ty písničky si pamatujou dodnes (je jim teď 13 a 15 let).
    Eben to zpřehlednil - z Púa vynechal takové ty kompozičně zvláštní pasáže s vypravěčem a Kryštůfkem Robinem a použil čistě jen příběhy medvídka, a u Modroočka zase vyházel některé redundantní postavy, takže je to celé takové sevřenější a s jasnějším vyzněním.
    ELANORKA
    ELANORKA --- ---
    SEVERINE: A znáš toho namluveného Ebenem?
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    Já jsem Púovi dodnes (34) nepřišla na chuť. Jsem tu sama?
    ZIVEL
    ZIVEL --- ---
    BORDIGA: ech, a což teprve Medvídek pú... kolika učeným analýzám už posloužil (Pú a tao, Pú a filozofie apod.)
    BORDIGA
    BORDIGA --- ---
    LUCYA: náhodou myslím, že k pochopení aktuální krize světový ekonomiky a konsekvencí je třetí díl Neználka naprosto geniální :-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    KAIRRA: s tím čtením nahlas, já jsem s překvapením zjistila, že moje hlasivky nejsou, co bývaly, a prostě dlouhé čtení nedám, dochází mi hlas. Asi bude muset Bartolomějovi časem dlouhé pohádky číst tatínek.
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    mně se Děti z Bullerbynu akorát hrozně špatně nahlas četly. To je v každý druhý větě "Brita a Anna a já" a a a a a koktala jsem u toho děsně.. Ale nijak zvlášť mě nenudily, já se do toho vžiju, když vidím jak se vžívá dcera :)
    LUCYA
    LUCYA --- ---
    MEDVED007: jako dítěti se mi Neználek docela líbil, jen mi naši nechtěli koupit třetí díl: Neználek na Měsíci. Teď už taky vím proč.) Ale moc si to nepamatuju.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MEDVED007: Pipi mám docela ráda, ale Karkulín mě točil strašně. Neznala jsem ho z dětství, četla jsem to až s Matoušem a oba jsme čekali, jak bude potrestán za to, že zničil ten parní stroj a nic.


    MEDVED007: ale děti to nějak uklidňuje, já je četla až docela velká a nudilo mě to, ale mladší sestra na nich ujížděla.


    MEDVED007: jo, přesně, ten mi nesmí přes práh :-)))
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    LUCYA: mě šokoval neználek...jako dítě jsem ho milovala a snad kromě toho prvního dílu je to přitom tak neskutečná propaganda, že jsem jako dospělá jen zírala a dětem nedovoluju číst než ten první díl :-)))
    LUCYA
    LUCYA --- ---
    MEDVED007: já si to tehdy četla pořád dokola jako snad svoji první knížku, doteď si pamatuju některé pasáže. Jako dospělého mě to teprve čeká. Obávám se ale, že to bude trochu zklamání.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    LUCYA: ano, děti z bullerbynu se dají přežit...akorát je to děsně nudný, pro dospělého :-)
    LUCYA
    LUCYA --- ---
    MEDVED007: moment, já zbožňova Děti z Bullerbynu /přečteno nespočetněkrát/ a tam žádní zmetci nejsou
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    mě jako dospělé běhá mráz po zádech z nich václava čtvrtka (šílený sexista) a astrid lindgrenové....adorování zmetků (pipi, karkulín)
    ZIVEL
    ZIVEL --- ---
    Michochodem, váš názor na knihy od Sekory? Mně jako dítěti z nich spíš běhal mráz po zádech.
    ZIVEL
    ZIVEL --- ---
    JOKERKA: hm, přijde mi spíš, že ti vadí adorováni Nikla než on sám. Skoro bych řekl, že taky tvoříš, jinak by to nemohlo tak ležet v žaludku :)
    MAKU
    MAKU --- ---
    MEDOULKA: je fakt, že pejska a kočičku syn prvně viděl (najdeš na YouTube, v nízké leč koukatelné kvalitě) a až pak jsme četli, takže to měl jednodušší.
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    MAKU: pejsek a kocicka ji nejak matou, zda se - z vytirani podlahy byla docela spatna:D. Ferdu nemame, no vidis, takovej zaklad.. Povídejme si ani neznám, diky.
    MAKU
    MAKU --- ---
    MEDOULKA: co klasika - Povídání o pejskovi a kočičce od J. Čapka; náš tříleťák rád taky Ferdu Mravence a pak od J. Čapka ještě Povídejme si, děti. (Dášenka K. Čapka se u nás oproti tomu zatím nechytla).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam