• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATESISKOKettlebell - ultimátní posilovna do ruky
    KADLIK
    KADLIK --- ---
    QUICK: nejsem teda žádnej odborník ale pokud si zrovna v tramvaji tak se asi neposere kkdyž to špoupneš :)
    PMPM
    PMPM --- ---
    QUICK: Čelem ke zdi, co nejdáe od ní, paty si opři o zeď, a jedem. Jinak - jeď buď A nebo B, programy netřepat, nemíchat. Po dokončení Intro Kitu budeš ready ma všechno, ověřeno - mj. připraví šlachy, vazy a úpony na náročnější progrese, třeba klik na jedné ruce - to je jeden z (mála) důvodů proč nezanedbávat v tréninku více opakování.
    QUICK
    QUICK --- ---
    Procitam kb5 intro kit #2 a mel bych otazku ohledne pritahu v lezmo. Je korektni provadet tento cvik pokud mam trx uchyceny u zdi a nikoliv ke stropu?


    RADAR_PIBTL144: vlastne jsem docela rad, ze tech deset kliku udelam a tesim se na pokracovani jak na klik na jedne ruce. Nejak si nedovedu predstavit, ze bych v normalnim zivote kazdych 45 minut klikoval.. Co kdyz zrovna cestuji (v aute, tramvaji, metru) nebo jsem v praci treba na schuzce s klientem, ve meste v obchode... To uz mi spis prijde jako cviceni na osobnostni rozvoj a prekonavani studu :)

    Kazdopadne si s tou myslenkou byt dva tydny za blazna a vsude mozne klikovat, pohravam :))
    RADAR_PIBTL144
    RADAR_PIBTL144 --- ---
    Nový článek o klikání + program pro všechny klikomily :)

    Nahý válečník – ultimátní síla s použitím pouze vlastního těla | Železná Koule .CZ
    http://www.zeleznakoule.cz/nahy-valecnik-ultimatni-sila-s-pouzitim-pouze-vlastniho-tela/
    PMPM
    PMPM --- ---
    HOBORG:
    HOBORG: no vida :-)
    HOBORG
    HOBORG --- ---
    schazej mi asi spravny terminy. proste dole zacinam v ty duty pozici a jak jdu nahoru se shybem tak zaroven zvedam nohy az do ty horni pozice, pak zas zpatky. to se _musi_ delat cely kontrolovane, jinak se to telo rozhoupe..
    HOBORG
    HOBORG --- ---
    PMPM: nesouhlasim s tim ze je to pak _jen_ rukama, porad je to primarne zadama, ale jsem rad ze se aspon na necem shodnem :) ja ty shyby zacal delat primarne taky v ty "gymnasticky duty" pozici, hlavne teda pro zapojeni bricha. ze splhu na lane (a potreby aby nohy nevisely dolu ale sly zaroven nahoru v prednosu) jsem to zacal obcas delat i tak ze jedu shyby zaroven s nohama pred sebe do prednosu az skoro na uroven hlavy nad hrazdou. prubezne to stridam. zasadni je se vubec nehoupat, nesvihat nohama, a jet to cely kontrolovane.. vubec ruzny druhy shybu jsou super cvik. ta klasicka (nejcastejsi) varianta s povolenym brichem a prohnutejma bedrama uz mi ted neprijde tak dobra :)
    PMPM
    PMPM --- ---
    KADLIK: Viz TIGRE :-)
    KADLIK
    KADLIK --- ---
    PMPM: gymnastická dutá pozice? dá se to nějak rozvést/popsat?
    PMPM
    PMPM --- ---
    RODWY: Možno využít, ale osobně nejsem přítel této metody - člověk to pak tahá jen rukama, zatímco shyb je cvik na komplet, zapojení "jádra" (i nohou, i když jinak než švihem) je klíčové. Btw. mě potěšilo, že stejně to vidí i např. Ido Portal, jeden z top masterů posilování s vlastní vahou. Dtto i běžně vídaná dopomoc zezadu držením za nohy - člověk se ve středu rozpojí, a tahá to opět rukama. Gymnastická "dutá" pozice je jedním z klíčů k úspěchu.
    RODWY
    RODWY --- ---
    TYPHUS: kdyz se clovek neunese tak je super assistant bands!ne jen na hrazdu.)
    http://www.ironwoodyfitness.com/
    PMPM
    PMPM --- ---
    TYPHUS: Mrkni sem - ověřená metoda

    5 tipů od KB5.cz: Jak udělat svůj první shyb | Kettlebell KB5: Cviky, kurzy, semináře & prodej kettlebell
    http://www.kb5.cz/2012/05/5-tipu-od-kb5cz-jak-udelat-svuj-prvni-shyb/
    TYPHUS
    TYPHUS --- ---
    PMPM: ano, to mi radil aj trener, ukazal mi rozne progresie. ja som ale nikdy nemal doma hrazdu a ani som sa tomu systematicky nevenoval, ale za posledny rok co robim cvicenia s vlastnou vahou som dospel do bodu, ked ten zhyb skratka robit musim :)
    TYPHUS
    TYPHUS --- ---
    No tak ja vazim riadne cez 120 ki a silovemu treningu som sa nikdy extra nevenoval
    l. A hovoril som, ze som si myslel, ze mam istu silu :)
    PMPM
    PMPM --- ---
    TYPHUS: na shyb je nejlepší... cvičit drily na shyb, tj. shybovat? :-)
    TYPHUS
    TYPHUS --- ---
    KRAKI: to asi nie, klasicky trening v gyme chalanov z kettlebell.sk. zakladne veci (snatch, clean and press, double lunges a dalsie tri, ale nazov po mne nechcite). Pyramidove serie, dokopy to davalo tych 300 opakovani. V nedelu opat. Hadam sa mi aj vdaka tomu podari splnit moj ciel, spravit prvy zhyb na hrazde bez pomoci
    PMPM
    PMPM --- ---
    TYPHUS: Super, vítej v klubu :-)
    KRAKI
    KRAKI --- ---
    TYPHUS: vitej v klubu :) 300 KCH od Steva Maxwella ?
    TYPHUS
    TYPHUS --- ---
    No, tak hlasim dnes prvy poriadny kontakt s kettlebellom. Vzdy som si o sebe myslel, ze mam istu silu, ale cvicit celu pol hodku a 300 opakovani s 16kilovou gulou mi zobralo riadne sebavedomia. Na druhej strane si ma ale ta ista gula ziskala a uz sa neviem dockat dalsieho treningu :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam