SRNECEK: osobně doporučuju kb5 (jiný gymy neznám) .. tady jsem to zkusila, sedlo mi to a po roce a půl jsem stále spokojená a nadšená .. ale lokace a "atmosféra v gymu" je asi prioritní, takže jak tu všichni zmiňují, zašla bych na úvodní hodinu a rozhodovala se podle toho ..
.. já jsem věčně nějak rozbitá (rameno, koleno, zápěstí, krk - stará dlouhodobě zanedbávaná zranění ze sportů, kde trenéři i my věděli houby a protože jsme byli mladý, tak se všechno házelo na to, že jsme padavky a že to "bude dobrý, než se vdáš", teď po pár letech "nicnedělání" a troše zátěže to zase leze na povrch) .. za mě zčeknout u doktora/fyzioterapeuta a s tím pak za trenérem (na úvodní hodinu) .. i s omezeními se dá dělat kdeco, ale chce opravdu znát ty omezení - trenéři sice často ví a vidí hodně, ale do budoucnost předpovídat prostě ještě nezvládnou a rentgen místo očí taky nemají - čili všem (a hlavně tobě) pomůže, když budeš vědět, kde ty hranice máš .. a pokud máš nějaký problém dlouhodobě a víš o něm, tak fakt doporučuju návštěvu doktora a pak pravidelně navštěvovat fyzioterapeuta, a nakonec ideálně koordinovat to co děláš v gymu, s tím jak na to tvoje tělo/zranění reaguje :)