• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KOC256: už je to povinný, takže i mBank ;)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    :D

PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    BUNDA: Jsem se koukl do peněženky a koukám, že i Fio má v základu embossovanou. Takže Hello je jediná s neembossovanou kartou.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    PATRIKCHRZ: Equa má embos kartu.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ADAMM: Tak jasně, že mám. Mám EON kartu, je požádáno o Alza, mám běžný i spořicí účet i debetní kartu k němu.
    Ale pro mne ničím zajímavá. Pravda, splňuje požadavek "základní služby zdarma", tedy účet, karta, převody. Zdarma jsou i tři výběry z bankomatu. Z tohoto hlediska je tedy na roveň tomu čtyřlístku Fio, Air, Creditas, Equa a tím pádem před mBank.
    Jenže - karta je hodně nestandardní - neembosovaná a ještě design na výšku, nevím, jak by na to koukali v zahraničí, auto by mi na to ani nepůjčili. A na rozdíl od kreditek s dobrým kurzem má debetka 2 % konverzní poplatek - jasně, je to lepší, než většina bank na českém trhu, protože přirážka je ke kurzu asociace a ne k "osolenému" deviza-prodej banky (jako to má mBank).

IB Hello je pomalé a přihlašovací jméno je 10 místné číslo, které nejde změnit - což je fakt vopruz, k tomu požadavek na složitost hesla. Přes mobil se, samozřejmě, nepřihlásím. No, zlatá FIO, kde můžu mít jako přihlašovací jméno i heslo cokoliv a funguje i v Opeře Mini.

Když to tedy srovnám s konkurenční čtveřicí:
    Proti FIO, Air a Creditas nemá pobočky, kde by se dalo vkládat a vybírat
    Proti Creditas a Equa má drahé výběry v zahraničí - 125 Kč
    Proti Air má nízké úroky na spořicím i běžném účtu
    Proti Air a Creditas (teď si nejsem jist, jakou kartu má Equa) nemá embosovanou kartu (u FIO jde alespoň připlatit)

Prostě si nedokážu představit model klienta, pro kterého by byla výhodnější, než zmíněná čtveřice. To neznamená, že je to špatná banka, pořád splňuje základní kritérium "základní služby zdarma a bez podmínek", které většina ostatních bank nesplňuje a člověk se s ní snad vyloženě nespálí. Tak snad jen někdo, kdo má od nich kreditky a nechce využívat služeb více bank.

ADITU: ona Česká spořitelna není vůbec špatná. Taková Erste Premier s cestovním pojištěním na 10 milionů, výběry v zahraničí zdarma (i když valutovým kurzem), Priority Pass kartou se 4 vstupy do salonků, vlastním salonkem s privátním odbavením na schengen terminálu na pražském letišti a možností na MasterCard World Elite vzít až 4 hosty do MasterCard salonku na schengen terminálu v Praze, neomezený vstup do Sky Lounge a Jet Lounge ve Vídni.

ADAMM: ještě jedna věc, která mi u Equa zásadně vadí - neumí více karet k jednomu účtu. Air Bank má dvě zdarma, Fio teoreticky neomezeně (pro každého disponenta je jedna zdarma), Creditas jsem nezjišťoval
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    E2E4: prosimte, kolik mas trvalaku? pokud to neni tajny :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ADITU: Vsechny krome mBank. Alespon par let zpatky kdyz jsem prechazel k AB. Kazdopadne mi to pomohli prevest nez jsem vypil kafe...
    ADITU
    ADITU --- ---
    E2E4: na webu Fio píšou, že trvaláky i SIPO. A jestliže je Kodex mobility krz všechny banky, tak to budou umět všechny.
    E2E4: rozumné, taky mám dvě. z toho jedna je teda Spořitelna - už ji můžu několik měsíců zrušit a ne a ne se dokopat na pobočku. posledně tam byla taková fakt nepříjemná sle...čna. takže díky PATRIKCHRZ za tipy na další, podívám se po nich.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    E2E4: nezkoumal jsem to, ale ano, imho to převedou se vším všudy.

PATRIKCHRZ: btw. co ta nová Hello bank vzniklá přeměnou z Cetelemu? už jsi testoval? mají diskusní forum :DD
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    E2E4: nemusíš, ale já jsem rád, že, když je nouze, můžu. Mám to vyloženě jako transakční účet s minimálními zůstatky, úspory mám jinde..

Pokud máš FIO, uvažoval bych jako o další právě o Creditas, kvůli těm 5 výběrům zdarma a rozumným kurzům cizích měn.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    E2E4: Diky za info, fio pouzivam jako druhou banku, celkem spokojenost, ale asi chci mit banky dve at mam nejakou diverzitu..

Jinak bych se teda v zivote nelogoval do banky z prohlizece o kterym nemam 100% jistotu ze je bezpecnej.. a bez kontroly https certifiKatu.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    ADAMM: Trvalaky i sipo a inkaso?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Osobně bych ,doporučil vybírat ze čtyřlístku Fio, Creditas, Equa, Air. Tyto 4 banky nabízí základní služby (účet, karta, tuzemské platby) bez poplatku a bez nutnosti plnit podmínky (u mBank je pro bezplatné vedení karty nutno plnit podmínky).

Na rozdíl od Adama mi IB FIO naopak velmi vyhovuje a to ze všech bank. Funguje totiž všude a na všem. Na nestandardních prohlížečích (třeba Opera mini, která je pro mne stěžejní), nestandardních OS, atd. což ocením zejména v zahraničí, kdy si někdy nemám možnost vybírat z čeho na účet vlezu.

Každá ze jmenovaných 4 bank má nějaké pro a proti, třeba Creditas má poměrně dobré kurzy cizích měn a rozumný poplatek (30 Kč) za výběr z bankomatu v zahraničí, takže vyjde výběr s ní levněji, než u řady bank s tzv. výběrem bez poplatku (od cca 100 EURO). 5 výběrů měsíčně v rámci ČR je zdarma bez podmínek. Ale jejich IB mě fakt žere, velmi pomalé, na mobilu mi nefunguje vůbec.

Air zase umožňuje vybírat přes bankomaty Sazky, případně výběr na pobočkách i bez platební karty - prostě vygenerují jednorázový kód do bankomatu.

Fio a AirBank mají na pobočkách počítače použitelné klienty, když se ti tvůj počítač znenadání vysype, tak je to velmi užitečná záchrana.

Fio, Creditas a AirBank mají pobočky s možností vkladu a výběru hotovosti (Air přes bankomat, ale jak jsem psal výše, jde to i bez karty), někdy se to může hodit.

Já využívám všechny čtyři zmíněné banky. Na Equa mám docela pifku, dost manipuluje s kurzy, třeba několikrát před prázdninami zvedla svoji marži a výběry a platby v zahraničí se tak dost prodražili, jednu dobu dokonce počítala k výběrům nějakou "bulharskou konstantu", kdy výběry byly účtovány horším, valutovým, kurzem, pak to zase potichu zrušili.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ADITU:
    E2E4: udělá to za tebe každá banka, to je ten kodex mobilnosti, který je dnes povinný. jen popřemýšlej, co potřebuješ a podle toho vyber. ačkoli se to možná nezdá, pořád jsou i horší možnosti než polski bank posypowy... třeba UniCredit :D

kdybych odcházel (a ano, docela jsem o tom i já uvažoval, že bych to k 10. výročí provedl), tak asi k Equa bank. Air bank je tak nějak moc sluníčková, až mě to sere, FIO IB mě nevyhovuje a jejich reklamy nenávidím a k -čním bankám nechci jít tak nějak z principu ;)
    ADITU
    ADITU --- ---
    E2E4: kašli na ně a běž pryč. udělala jsem to nějaký dva roky nazpátek (?) a spokojenost se službama banky vzrostla o vyšší desítky procent. trvaláky za tebe převede i nová banka, minimálně pokud to bude Fio...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    E2E4: tak uz jsem to nasel, ale me teda platba upravit normalne jde, takze tezko rict ;)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    E2E4: a kde se to vyskytuje, nějak jsem se ztratil?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    E2E4: ja to konecne po letech lamentovani na nyxu udelal a je to krasa :) vsechno funguje, aplikace genialni (airbank), web prehlednej, rychlej, zadny predrazeny sluzby. za tu hodinu migrace to rozhodne stoji ;)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    E2E4: dal bych tomu chvilku s přenosem trvaláků jinam. Hlasování nohama je jediné na co banky (operátoři atd.) slyší.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    Nemit tam vsechny trvaly prikazy, od mbank odejdu.

1. operacie zaplanowane, bank polski posypowy?

2. kdyz chci zmenit naplanovanou operaci, vyzada si to potvrzeni SMS a rekne to 'Je nám líto, ale služba je nyní nedostupná.
    Zopakujte prosím pokus.' - po zopakovani pokusu totez.

3. kdyz na to jdu pre platby / pravidelne platby, pri prvnim pokusu rekne ze to nejde a ze musim napsat celou planovanou operaci znovu. kdyz jsem to zkousel podruhe, vyzada si to potvrzeni SMS a rekne to "Je nám líto, ale služba je nyní nedostupná. Zopakujte prosím pokus."
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam