COMODOR_FALKON:
"Pocit svobody" má význam pro lidi, co mají malý penis ale tlustou šrajtofli a tak si koupí velké SUV, Lambo, Ferrari, nebo podobný kompenzátor."
Nemysliš, že prezentuješ hodně subjektivní názor na význam tohoto slovního spojení? :)
Považuju se za naprosto průměrného řidiče. A podle evropských statistik jsem jím kupodivu sem.
Střídám malá až středně velká, cenově i výkonově spíše podprůměrná auta, které používám na každodenní dojíždění do práce. Většinou novější modely s nízkou spotřebou.
"Pocit Svobody" je přesně to, co mi tyto vozidla dávají.
1) Možnost dostat se z bodu A do bodu B v krátkém časovém úseku a za přijatelnou cenu.
2) Dostatek bezpečí a přijatelné pohodlí oproti ostatním způsobům dopravy.
3) Komfort neplánovat dopředu ujeté kilometry.
Ano, tohle všechno dohromady.
Pocit svobody ztracím například v momentě, kdy letím na služebku nebo na dovolenou na neznámé místo.
Potřebuju auto z půjčovny. Jako fanoušek, bych rád samozřejmě EV. Ale!
Musím se dostat z letiště A na hotel B, přespat a ráno do podniku C a novou trasou zpět na letiště A. Případně si udělat krátký spontanní výlet do bodu D.
Ten pocit svobody a komfortu, že to bezpečně zvládnu je pro mě v ten moment priorita. Takže EV nepřipadá v úvahu.
Přesně z těch důvodů, které tadý popisuje Bobash.
Na tomto příkladu se dá myslím analogicky a prakticky demonstrovat stereotipní chování a uvažovaní většinové populace.
PS: Holky říkají, že péro dobrý.