JIMIQ: sliznu si hroznej hate. Ale jak jsem uz psal jinde, jestli vam tak zalezi na ovzdusi a emisich ktery maj zasadni vliv na globalni oteplovani atp. Tak hledejte problem jinde. Ten problem JE jinde.
Dokud tady budou veci jako tohle:
tak mi prijde usmevny psat neco o tom kolik barelu snizi kolik ev.
"nejlepsi" na tom je, ze zrovna takhle konkretni jeste patri k tem zdaleka citsim lodim, slouzi pro pobaveni 1400lidem a vyprodukuje emise jako 48milionu automobilu..
Navic je to jenom kapka v mori:
jestli vam to pomuze trochu lepe si utvorit predstavu o tom kde hlavne vznikaj emise ktery maj naprosto zasadni vliv na nasi planetu.
V evrope je 300milionu automobilu, to je jako 6 takovejhle (jeste relativne "cistejch") lodi na mori. Tusite cca kam tim mirim?
Pak je tady jeste prumysl. Ptejte se, kolik vznikne emisi pri vyrobe elektromobilu. Ja nejsem proti elektromobilum, ale iritujou me mylny predstavy o tom jak ev spasi svet.
A pritom, kazdej muze zacit u sebe, snazit se zminimalizovat konzum a nakupovani zbytecnejch cetek ktery se vozej prez pul sveta apod. To je vlastne mnohem prospesnejsi nez provozovat ev. Pokud vam teda skutecne zalezi na podnebi. Jinak je EV jenom trapny alibi, nezlobte se na me.
Kdyby se lidi zacali celkove chovat uvedomele a vedlo by to ke snizeni toho silenyho konzumu, vyroby a logistiky zbytecnejch nesmyslu po svete, tak je to mnohem prospesnejsi pro spolecnost a budouci generace, nez kricet po okamzitym zakazu prodeje spalovacich aut.
Uvedomte si ze byt jen o jednu takovou lod na mori min, ma okamzitej pozitivni dopad na ovzdusi, nez prodanejch 10milionu elektromobilu.
Tak a ted ocekavam jak se do me pustite, ze jsem si mozna opovazil vam sahnout na nedotknutelne. Ale cele je to o komplexnim uvedomeni si problemu, a ne jen slepe kricet to co od vas zrovna v danej moment vudci elity chtej slyset.
Sry