W_NOICE78: Tesla je lowcost a je to na ní všude vidět, ani ne tak zpracováním (na kvalitu si nelze moc stěžovat), ale tím, že tam prostě nejsou věci, který stojí peníze. A ergonomicky je Tesla pořád tragédie.
Naopak Mercedes (a samozřejmě BMW, Audi a podobně, třeba i Renault) jsou nedostižný (zejména pro Teslu, ale i pro Číňany) v tom, jak příjemně se to používá.
Tesla má aspoň přehledný a logický infotainment, problém je jen v tom, že ho člověka nutí používat i na věci, na který by se fakt používat neměl. Číňani se snaží kombinovat infotainment a HW ovládací prvky, ale nemají vůbec zkušenost s tím, jak to udělat, aby to bylo příjemný pro člověka, ať už je to UX v infotainmentu nebo ergonomie toho zbytku.
A pak tu jsou věci jako že tomu Mercedesu řekneš "mám hlad, chci do Mekáče" a on to pochopí a dá ti ho do navigace.
Z týhle trojice jsem nejezdil s IM5, ale jezdil jsem jinýma MG a všechny do jednoho byly naprosto příšerný. Naopak CLA je za mě v tuhle chvíli špička ve svojí kategorii a nejspíš jí zůstane do příchodu BMW i3 nebo možná Audi A4 e-tron.