NIKDAS: jj, ale nejak to za tych 1700 EUR ozeliem :)) Co ma nasralo, ze mi to neponukli sami od seba, ale ze som si o to musel povedat sam. Nastastie vidam, hlavne u CEZu, taky jav, ze osadzuju 22 kW DC nabijacky, to mi pride ako dobra vec, vacsina aut i tak nema 22 kW AC.
STETKINS: predovsetkym je tam tych 47 000 za Porsche Approved zaruku, 6 000 za Porsche Connect a drahsie pneu a poistka, ktore to zhadzuju do minusu. Ale pozor, to porovnanie je proti ICE nizsej strednej triedy (Hyundai i30). Porovnavat to s Panamerou, tak tam som na stvrtine spotreby a tretine ceny za garancku (garancka u ICE Porsche je za 50 000 Kc po kazdych 30000 km / 2 roky, u GT3/GT4 modelov je interval polovicny). Inak nabijam vacsinou doma, ale nevediem si statistiku a auto to nereportuje, takze neviem.
DZODZO: vid moja minula odpoved:
[MISO @ Elektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌]AXTHEB: what? ved pisem, ze mam all risk poistku za 32 rocne. U hundaja bola za 15. Takze spis rozdiel 1,2K/mes a nie 12, nie?
Ad oprava nabijacky, to sa teda Porsche Ostrava fakt nevyznamenalo. Po prijati auta na servis mi typek za 3 dni vola, ze uz to maju, ze zhoreli iba nejake ventilatory, ze si mozem dorazit po auto, ze mi to da medzitym nabit. Za 15 minut mi prisla do mobilu notifikacia "Charging error". Za 5 minut mi vola typek, ze teda neni opravene, ze pokracuju dalej. Za dalsie 3-4 pracovne dni (tzn. 1,5 tyzdna) to teda mali (vymena 22 -> 11, viz pismenka nizsie), dal to nabit na ich AC (plna nadrz zdarma, diky), fungovalo, siel som si to vyzdvihnut a siel som rovno otestovat DC nabijanie. Samozrejme, ze kurva nefungovalo. Takze som im to tam vratil a typek vravi, ze oni to musia ist otestovat na Ionity, lebo im to inak vyrobca neuzna. OK, jak je libo. Tam to nefungovalo tiez, takze sa pustili do prace. Koncom tyzdna im volam, ze jak su na tom a typek mi vravi, ze uz to skoro maju, ale maju tam 2 dni zdrzanie, lebo mekanik mal vedla seba na dielni 2 Taycany a vymenu DC nabijacky vykonal na tom druhom, takze to teraz musi vyndat a vlozit do spravneho. Celkovo som s tym zajebal asi 3 tyzdne. Ubohost.