• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    V pondělí se rozjíždí výroba Mercedesa GLB. A pro změnu v HU, koukám, že Němci si to tam pro montáž EV docela oblíbili.
    STETKINS
    STETKINS --- ---
    MISO: Píšeš, že jsou provozní náklady trochu vyšší - je to tím, že hodně nabíjíš na UFC, resp. na dost šíleném :-) tarifu D01D? Díky.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    KORKMAZ: Jo a je appka, Elli Charging

Funguje celkem ok, jelikož nemá žádný vlastní nabíječky, tak tam nejsou bugy třeba jako u eonu nebo čezu že nevidíš nic nebo špatnej label. Ale nikdy jsem neměl důvod to použít...
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    ADAM: Elli ceny jsou v appce auta - musíš si ale kartu propojit s appkou.

A ušetřím ti čas - ani se nekoukej, je to drahý jak prdel a jezdí na béňo
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    DZODZO: Jak píše BOBASH:, je to výhoda. Těch pár ušetřených korun na kwh při AC vs DC ti asi vynahradí vrácení 1500€, ale ve spoustě prdelovic prostě není DC nabíječka, ale 22kw wallboxů tam najdeš spoustu. Plus to má doma každej pepa s cirkulí.
    Při koupi auta bych na 22kw nabíječce samozřejmě netrval, ale když už to tam je, proč si to nechat vzít.
    JANOS
    JANOS --- ---
    JANOS: Auto nakonec prodano za 16000 CHF. Za 17 se mi neozval nikdo, kdyz jsem zlevnil na 16 tak 6 lidi behem 2 dnu, z toho byl asi jen jeden seriozni, ostatni smlouvali na 12 a podobne castky
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    DZODZO: Mít rychlejší AC se hodí, když chce člověk třeba dobít v průběhu nákupu nebo kina nebo něčeho a buďto není volná DC nebo chceš ušetřit.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    NIKDAS: preco? Nabijas na AC z jednotiek percent doplna? Ja doma nemam stale ani wallbox, lebo na tych 10-20% denne mi staci aj uplne pomala palubna nabijacka, inak si zbehnem nabit na DC (pred nejakym tripom)
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    MISO: To bych byl docela zklamanej, kdyby mi vyměnili palubní 22kw na 11kw
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    ELIJEN: Už jsem viděl i úplně nový Bentley Flying Spur u Lidlu (a nebylo to tak, že bych ho měl půjčený jako novinářský) :)

Vím teda o jednom člověku, co míval Escalade s řidičem, ale u auta v ceně Mercedesu GLS to asi nebude úplně typická situace :)

AVATAREK: Leda že by člověk byl třeba členem americký vlády nebo kýmkoliv, kdo v USA používá "black car", na to se dneska místo Town Carů už používají Escalady a Suburbany, ale není to úplně typický použití, no.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    sry Z7 :)
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    SAic Z6 nove fotky/rendery - hezkej taycan

ELIJEN: Escalade je luxusní rodinný suv, jakej řidič? 😅 na suburban bych taky měl mít řidiče?
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    Tesla přestane 14.2. prodávat FSD
    Od té doby bude k dispozici výhradně jako měsíční subskripce
    https://x.com/Adrian_Smrcek/status/2011330526775300236
    #FOMO
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    Jen jdu kolem, on-topic clanecek od Vojty.

Dočká se jednou i BMW? Co nám evropské Auto roku říká o elektrifikaci

Lidovky.cz - zprávy, analýzy, rozhovory
    https://www.lidovky.cz/nazory/automobilovy-prumysl-elektromobilita-auto-roku-mercedex-bmw-renault.A260113_142920_ln_nazory_lgs
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    ADAM: podle mě je tam 30 minut zadarmo a pak tě odpojí, nedá se platit... (má to takhle víc zemí :-)
    LIDL | Puntos de recarga - Lidl España
    https://empresa.lidl.es/sostenibilidad/bueno-para-el-planeta/proteger-el-clima/construccion-y-logistica-sostenible/puntos-de-recarga

jinak obecně se taky dobíjí přes Lidl aplikaci - stačí v ní jít do menu Účet - Země a jazyk - a přepnout si do jiného státu (občas tam jako jazyk je aspoň angličtina, ale v Maďarsku jsem si s tím užil ;-))
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    ADAM: Není to oficiální od VW, ale měl by to vyřešit jednoduchý adaptér, který zapojíš přes USB-C. Jen koukám, že je tam zatím ‚coming soon‘.
    Volkswagen ID. Buzz | Camping mode for ID.Buzz is here
    https://www.facebook.com/groups/vw.id.buzz.bulli/permalink/3093172677518179/
    ADAM
    ADAM --- ---
    Pls jak zjistím cenu DC u španělského lidlu, kdyz mi to ani jedna aplikace neukazuje? (mam electromaps a chargemap).
    Obecně, jak se dá zjistit cenu u elli? Mám jen cip, ale nenašel jsem k tomu appku
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    BOBASH: Pokud mas Escalade, tak rozhodne nebudes resit problem parkovani u obchodaku (vyresi ho za tebe tvuj ridic).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam