• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    debilitu veřejného nabíjení (mimo SuperCharger) se snažím s poskytovateli řešit, ale je to běh na dlouhou trať, oni by nejradši měli jen kontrakty B2B a koncáky úplně odřízli, nestojí jim to za ty problémy. Možná že veřejné nabíjení existuje jen proto že je to podmínka dotací.
    Novinky v nabíjení E.ON - Jakub Kott
    https://youtu.be/bGhaqQrVCLs
    LELI
    LELI --- ---
    SCHWA: proc ne za pulmic ojetou teslu?

Renault zoe je prekvapive dobry auto oproti ovekavaji a muze mit 50ku baterku…

Kiu soul sem taky slysel dost chvaly.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    iba tak okrajovo ale pobavilo :)

Kritizovaný policejní vůz u Okamurovy vily vyměnili za elektromobil - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/domaci-zpravy-hlavni-mesto-praha-kritizovany-policejni-vuz-u-okamurovy-vily-vymenili-za-elektromobil-40562021
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    SCHWA: Určitě bych zvážil i ojeté ID.3 (58 kWh). Dolphin je sice nové auto, ale verze Active má jen 30kWh baterii, což znamená reálný dojezd kolem 160–200 km. Verze Boost s větším dojezdem stojí o skoro 100 tisíc víc, a v té cenové hladině už se dají sehnat lepší vozy.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    RAGNAROK: then play loud dnb and lock the car :)
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    SCHWA: životnost, bezpečnost, žravost, dostupnost náhradních dílů, funkčnost klimatizace - to jsou všechno věci, které kritizují na čínských autech.
    SCHWA
    SCHWA --- ---
    Ahoj,
    otec chce pořídit malý elektromobil na cesty po Praze. Z me Tesly je nadšený a naistaloval jsem jim do garáže Tesla wall charger, takže k přechodu na elektro našim už nic nebrání. Chtej neco fakt malého. Vybral jsem jim ojeté BMW i3 (i na doporučení zde). Kolem 500k včetně daně lze koupit cca 3 roky starou i3 s nájezdem do 20k km.
    Nyní ale otec přišel s tím, že se mu moc líbí BYD Dolfin Surf. Za stejné peníze nové auto. Dnes se pojedeme kouknout do showroomu v Průhonicích.
    Máte s tímto autem někdo zkušenost? Na co si dát pozor, co se u dealera poptat?

Dík moc.
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    BOBASH: Ty fyzický tlačítka a páčky nemají chybu. Viděl jsem i video se zvukem a je tam vidět a slyšet(!) ta kvalita. Uplný ASMR.

Animace a UI taky super, ale ty displeje evokující iPad působí lacině.
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    PEPAZZ:
    Kdyz uvidis tchyni...
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Ty jo, to by možná šlo i naprogramovat normální tempomat <3
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    PEPAZZ: hned jak to bude globálně si programuju kliku řidiče aby otevrela frunk , tak jak to umi enhance
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    PEPAZZ: Já ne, počkám si, až to bude řídit samo a já si budu při jízdě číst knížku a koukat na filmy. 😉
    KURE
    KURE --- ---
    PEPAZZ: :D what can go wrong.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    Naprogramovat si auto, no problém:

In China, Tesla introduced a new automation app called “If This Then That” inside Tesla UI.

It allows owners to create custom rules for the vehicle to automatically perform actions based on triggers, events, and conditions.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    Kdo z vas si udělal rezervaci na test fsd?
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    ELIJEN: hezkej leaf ;))
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    Z Twitteru:
    Dnes jsem mohl z pozice spolujezdce zažít na vlastní oči pilotní projekt evropského FSD založeného na verzi 14. Pro svůj hodinový slot jsem navrhnul trasu Tesla Center Brno - OC Olympia a zpět. Křižovatka dálnic, kterou často sám jezdím, je nyní jedno velké staveniště s hustým provozem tvořeným pomalými kolonami ve špatně značených úzkých pruzích.

Začátek jízdy piece of cake, plynulý hustý městský provoz. FSD dostalo první šanci blejsknout se když nám na poslední chvíli padla na semaforu žlutá a následně červená. Já už bych přidal a projel, FSD dobrzdilo. V reakční době bych s ním soupeřit nechtěl, když bych to přirovnal ke dvěma kovbojům proti sobě, tak zatímco kovboj-člověk už skoro vytáhl colt, kovboj-FSD tasilo, vystřelilo, colt má zpět v pouzdře a než střela projde vaší lebkou, už vám volá koronera.

Video začíná kousek před křivatkou na výjezdu z Brna. Jízdu místem zpět jsem netočil a byla to chyba, protože jistota se kterou projel kolem pomaleji jednoucích náklaďáků byla podívaná, ze které se tajil dech.

Cestou zpět už jsem se vzpamatoval a začal si všímat běžných věcí, např příčné prahy, reakce na semafory, nebo nenadálé situace, když se někdo někam cpe a podobně. Všecko, ale uplně všecko, zajelo FSD samo bez zásahu člověka a to s grácií a jízdním projevem zkušeného, vyježděného, trpělivého řidiče. Asi bych měl napsat, že mě to ohromilo, ale ne .. chovalo se to tak, jak jsem to už viděl na mnoha jiných videích z jiných měst .. řídilo to výborně a mnohdy lépe než člověk, než bych řídil já .. a to sám sebe považuji za dobrého a spolehlivého řidiče. Závěrem bych je zkusil poopravit obvyklý záměr "FSD si zaplatím 2x za rok až pojedu na dovolenou" .. omyl, tohle chcete do města i na dálnici. Je to jako s autem - zkusíte a už to nejde jinak.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    DZODZO: Jo, takhle už je to jasnější, dík.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam