Ahojte, mam tu cerstve spravy z cesty ostravsko -> Tirolsko.
Povedal som si, ze vyskusam nieco ine ako Ionity a volba padla na najvacsiu AT/DE siet nabijaciek EnBW/Smatrics, link na app zde:
https://www.enbw.com/elektromobilitaet/produkte/mobilityplus-app/. Maju skutocne MASIVNE pokrytie UFC, v podstate kazdych 20 km je lokalita s 300+ kW, u Melku napriklad maju 48 stojanov 200-400 kW. Do ich siete sa zapocitava cela ceska siet PRE (Smatrics im dodava SW alebo tak nieco), umoznuju u nich nabijat za 0,56 EUR/kWh na UFC, co je trochu loophole, u samotnej PRE je to viac, pokial clovek nema tarif. Na ich vlastnych stojanoch je to bez tarifu tiez za 0,56 EUR.
Takze som si nainstaloval apku a chcel si zaplatit najvyssi tarif na nabijanie za 0,38 EUR/kWh. Platba prebehla v poriadku a aplikacia zahlasila "VAS TARIF SA AKTIVUJE ZA 3 TYZDNE". Kokoti, isiel som to okamzite zrusit, odpoved apky "Nelze, ste v procese zmeny tarifu, kontaktujte nas support". Supportu som napisal, ze to je jak z praveku a nech to zrusia. Odpovedali mi zhruba za tyzden, prechod na tarif zastavili. Takze som skoncil i tak u Ionity. Dalsi pokus s EnBW som vykonal po navrate do CR, ked som sa pomocou tejto apky pokusil nabijat u PRE, tak chybova hlaska bola, ze na tomto stojane je mozne nabijat iba s cipovou kartou, ktoru som nemal vystavenu (vystavenie zdarma).
Takze summa-sumarum, ich ponuka je celkom lakava, ale naraza na nezmyselne podmienky, snad to vychytaju casom.
Obecne ale musim povedat, ze za ten rok pokrytie v AT znacne pokrocilo, viz ten Melk alebo napr Öko Arena Eberstalzell, kde je vedla seba Smatrics, Ionity a Tesla, dohromady nejakych 30 miest, Ionity je uz pokrytim spis z tych zaostalejsich. Po ceste som nemal problemy s tym, ze by sa muselo cakat na stojan, hoci existuju miesta, kde asi dochadza k Ladestau, napr videl som na Twittri frontu na Ionity Mondsee (velky restaurant + krasny vyhlad na jazero), obecne ta obsadenost ale bola minimalne 30%, jarnaky asi.
SCHWA: nice, moje buduce auto. Posli link na tu prezentaciu plz