• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    KURE: 1) Vnimam to stejne. Pokud je ten tablet responzivni a predpokladam ze je, tak za me super blend mezi Ferrari interiery a Jony Ive.

2) Jsem rad, ze Te tu nakonec naucime KURE, ze leather / vegan leather je v interieru auta spravne ;-)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    TOFI: PT Cruiser je na tom listu proc?

"When it launched in 2000, it was a hit. The retro hot-rod styling stood out in a sea of jellybean-shaped sedans, and Chrysler sold them as fast as they could build them. Dealers were marking them up over MSRP. The design won awards and was praised for being bold and characterful at a time when most cars looked interchangeable."

"The Chrysler PT Cruiser was a major commercial hit, selling approximately 1.35 million units globally."
    TOFI
    TOFI --- ---
    První elektrické Ferrari se stalo terčem internetových posměšků - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/auto-prvni-elektricke-ferrari-se-stalo-tercem-internetovych-posmesku-40580093?

KURE
    KURE --- ---
    LAUNCHER: interier a dvere se mi vyslovene libi.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    FEDAJKIN: Pridavam par fotek interieru a reseni 4 dveri.

https://www.ferrari.com/en-EN/auto/ferrari-luce-design

LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    NANUQ: Udelali to vice napadne, nez je to u Dodge Charger EV. Prijde mi to jako sice zbytecny, ale zajimavy prvek. Duvod by byl pritlak, ale prakticky vis jak. Je to luxury goods, potrebujes to odlisit.

JYRKA
    JYRKA --- ---
    NANUQ: tipuju předpisy o ochraně chodců + přítlak
    CYBERHIPPY
    CYBERHIPPY --- ---
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    Thanks, trump! :)))

Elektromobily v Česku lámou rekordy, země se v EU posouvá vzhůru
    https://oenergetice.cz/elektromobilita/elektromobily-v-cesku-lamou-rekordy-zeme-se-v-eu-posouva-vzhuru
    NANUQ
    NANUQ --- ---
    Já u toho Ferrari nechápu, proč mají tu polici vepředu. Kdyby to tam nebylo, působí to mnohem líp, myslím že by měli o polovinu míň kontroverzí.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    FEDAJKIN: Ferrari Luce obecne - Nepoburuje me to a nektere prvky se mi libi, vcetne reseni te pride auta. Jasne, spis mnou, nemam vyhraneny nazor na to, jak by mel vypadat dobry nebo spatny design. Prekvapila me jen ta vnejsi zrcatka, jak napsal KORKMAZ. Zastal jsem se tu Cybertrucku, dovolte tedy abych se zastal i Luce. Kazdopadne cilovka nejsem, takze je to jedno.

Nicmene, mam k tomu jen 3 veci, mimo design:

1) Chvalim 122 kW baterii. Pral bych si jeste vic, ale dobry.

2) Negativni signal je pokles reakci akcii Ferrari a nazor byvaleho sefa Ferrari, Mr. Luca di Montezemolo, preklad z Italstiny: "...I hope they at least take the horse off that car..."

Pan je emotivni Ital, ale asi to auto melo dostat vice lasky (nebo jine lasky) od sve automobilky. Pan Ferrari prakticky zachranil pred bankrotem a naopek ji dostal mezi hvezdy automobilek, nejmene co se financi tyka.

Zdroj napr.:

Montezemolo: «Ferrari Luce? Si rischia la distruzione di un mito»
    https://www.youtube.com/watch?v=jiMTuqbyKgU

3) KURE: Kola - jakozto Forza Horizon 6 fanousek, ktera obsahuje stovky IRL disku - styl Rotiform AeroDisc me vzhledem neurazi, kde to dava smysl se mi to libi. Kdo ma rad polepy, da se to doplnit uzasnymi grafickymi napady. Vzniklo to puvodne pro maximalni rychlosti, ne pro "EKO". Takze ac to pomuze dojezdu, na Ferrari mi to rusive neprijde. Jasne, Rotiform maji nadhernou centralni matici pro zavody, tohle je "daily" s 5 sroubama.

Mozna znate Mr. Ken Block (RIP) - ten mel Rotiform pod svym Hooniganam a ostatne i na nekterych svych autech.

DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    TOMBRIDER: Taky mě to nijak neuráží.

Plus nejsem cílovka, tak na mým názoru absolutně nezáleží.
    ABS
    ABS --- ---
    TOMBRIDER: +1, nekoupim si to, ale nevadi mi to
    marketingove to nezvladli torchu:
    i. spatna barva
    ii. barevne tele a cerna strecha je nejvetsi cliche EV - na prvni pohled to zapadne za Leaf
    iii. kola delaji auto a zde to je...
    iv. zrcatka - ano neco strejsiho by pomohlo

Nekde jsem cetl: "Je to svely design, mame jistotu, ze ho cina nebude kopirovat" :)
    MESTREY_
    MESTREY_ --- ---
    Je to Lagonda nasi doby.
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    KORKMAZ: Ajo, těch jsem si ani nevšiml :)
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    DZODZO: Nejdůležitější prvek italského auta v interiéru je vždy popelník a klakson, zbytek je vedlejší :-)
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    TOMBRIDER: to bude beztak kvoli uspore hmotnosti, nieco jak na f40 kde si na otvaranie dveri pouzival iba snurku :)
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    TOMBRIDER: A ještě ta vnější zrcátka. Nulová invence. To vypadá jako by to vyhrábli ze skladu z nějakýho dekádu starýho low cost Tipa a jen polili metlou
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    Mám pocit že jsem asi jedinej, koho to nijak neuráží. Prostě pětimístné Ferrari, jak z Cyberpunk 2077.
    jen teda interiér-dashboard. To mě příjde na Ferrari hrozně laciné
    KURE
    KURE --- ---
    KORKMAZ: presne.
    jako auto to neni hnusny ale jen trhly. jako ferari to je hruza. obzvlast na tech "eko" kolech.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam