BOBASH: Jenže já jsem nepsal jen „mimo tranzitní trasy“, ale i „když chceš ušetřit“. Když máš tak silný argumenty, bylo by dobrý si je aspoň ověřit. Superchargerů je víc než IONITY jak v ČR, tak v EU. Když platíš paušál u Tesly pro ne-Tesla auta, pořád jsi cenově za kWh líp na SCH než s Powerpassem Premium nebo Ultra Na IONiTY. S Powerpassem Premium máš fixní sazbu, takže nemáš možnost využít levnější nabíjení v noci nebo mimo špičku. AC nabíjení, kde já používám čipy PRE a E.ON za 8 Kč/kWh, máš za 10 nebo 12,50 Kč/kWh podle tarifu. Tesla má taky MultiPass, sice není tak rozšířený jako Powerpass, ale ta možnost platit jednou kartou tam taky je. Díval jsem se na dvě konkrétní destinace v Dolomitech a Tatrách, kde jsem musel řešit nabíjení přes další apku, a ani jedna není přes Powerpass dostupná.
Powerpass je sice pohodlnej roaming, jen ten podobnej roaming mám s čipama od PRE a E.ON i částečně s Tesla MultiPassem. Pro mě je hlavní cena, a ne počet sítí pod jedním účtem, a to s Powerpassem ani jiným roamingem nejde.