• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    KUTAS: PHEV jsou podle mě dobrý, pokud nechceš mít opruz s nabíjením, denně najedeš velký vzdálenosti, nemáš vlastní nabíječku nebo máš úzkost z dojezdu. Mám BEV a už se mi stalo, že se nabíjení nečekaně přerušilo zrovna ve chvíli, kdy jsem nebyl u auta, a musel jsem pak přidat další zastávku. Nakonec z toho bylo 25 minut zdržení, se kterým jsem nepočítal. Za mě jsou BEV lepší, ale PHEV i EREV mají svůj use case. Nový v záruce jsou za mě OK, ale ojetý po záruce bych si nekoupil.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    AVATAREK: Je to přesně naopak, na iOS nejdou profily zabezpečit vůbec, jsi odkázaný na to, co poskytuje Apple. Což je taková střední úroveň. Výjimkou je Lockdown Mode, který prý zatím nikdo neprolomil.

A teď si představ, že ten telefon spáruješ s čínským/americkým autem, které bude mít "celou jízdu" na to, aby vysosalo co nejvíc dat…
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    DZODZO: To presne jezdim a teda BEV jeste nemam, ale mam prostatu + dokazu ridit v kuse tak max 4h, takze cestou parkrat zastavujeme i na vystridani atd. - predpokladam, ze s dnesnimi rychlostmi dobijeni by ty 10 min zastavky byly o treba 2x o 5 min delsi. Neco co zdaleka casove pokryje vstup Chorvatska do Schengenu nebo konecne digitalni myto.
    Nebo se pletu? Prijde mi, ze rychlost dobijeni udelala taky obrovsky skok za poslednich treba 5 let.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    KUTAS: aby mohol raz za ten rok dojst do chorvatska za 10 hodin bez prestavky :)
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    BOBASH: No mne prave prijde, ze na kratke trasy je idealni BEV, protoze mas vetsi flexibilitu v dobijeni a navic nepotrebujes, tak velkou kapacitu baterky. Jinak ten hybrid vlastne kombinuje nevyhody obou reseni - drahe palivo a rizikovejsi servis ICE, maly dojezd na baterku - zadny ulozny prostor navic. Na zacatku, kdyz byly male dojezdy i BEV, tak to asi mohlo mit smysl i pro adaptaci technologie. Ted? Proc?
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    KUTAS: PHEV je skvělý řešení pro člověka, kterej může nabíjet doma a jezdí primárně kratší trasy, v případě některejch nově přicházejících (XC60 facelift třeba) i střední, třeba ta XC60 má WLTP dojezd 200 km na elektriku.

Bez domácího nabíjení je to ale naprostej nesmysl.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    Skvělý video

New Tesla Semi: We Finally Got To Try One! | 4K
    https://youtube.com/watch?v=0WP9HizHCrk
    COMODOR_FALKON: Cyber security je sviňa no 😅 ohledně armády nevim, ale ohledně PT vím jen o zákazu androidů. Na iOS jdou profily lépe zabezpečit
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    LELI: Ja uprimne PHEV v dnesni dobe nechapu, prijde mi, ze takova kombinace ma vic nevyhod nez vyhod.
    Ale jako jasne, kazdej km, kterej neni ciste spalenej fossil je super.
    LELI
    LELI --- ---
    KUTAS: Jeden byl ICE, jeden PHEV z tech odkazu. Je to vetsi a lepsi auto, tady byl stesk, ze 3 isofixy vzadu jsou neco vzacnyho a nedostupnyho, a realne nejsou ani vzacny, ani nedostupny. :-)
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    LELI: já jsem kdysi dávno s Grand Cherokee jezdil po US v rámci nějaké dovči (dokonce jsme s tím i skočili v Death Valley, kde byly takové vlny na silnici) a teda přijde mi to jako auto o level jinde než Kodiaq, jakože prostě regular SUV a ne mid-size SUV nebo jak jsou ty kategorie. Takže to asi spíš stavíme proti Peakovi, že? Ale ten Jeep je přeci ICE, ne?
    LELI
    LELI --- ---
    BOBASH: Dojizednim suburb-praha a jezdenim po praze umis 40 udelat, teoreticky i 60, kdyz to bude zalezi v jak daleky dire bydlis a kudy jezdis a kdy... Kdyz budes dojizdet z kladna na cernej most a pak jezdit pres den po praze, tak ti to taky cca vyjde...
    LELI
    LELI --- ---
    BUCKOWSKI: Bazar neni ani jedno z toho, plus pacificu ti klidne doveze treba IMOFA novou z kanady... V jeepu jsou 3 isofixy. Kokodaq s taznym, 7 mist a webastem a vetsima kolama nez 18, aby mel totez co ten jeep, dvoulitrem, nejakej ta druha vybava (ne-sportline i ne-rs) mi sviti v konfiguratoru 1,61m cenovka, coz je presne cenovka toho grandcherokee. Kolik na co dostanes slevu je otazka, ale cim bych radsi jezdil je pomerne jasny, a naprosto nechapu proc si koupit kokodak, kdyz je to za shodny penize.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    W_NOICE78: Přesně tak.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    BOBASH: Protože vzal nejvýhodnější čísla z různých scénářů, aby ten rozdíl vypadal co nejdramatičtěji. Přitom je to zbytečný, protože i s realističtějšími vstupy vyjde úspora pořád dost slušná.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    Jinak od tuším 27. 10. mám zamluvený BMW iX3 za ceníkových 1,7 milionu. Poskládali nám do fleetu jeden kus, kterej není novinářsky přepálenej :)
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    LELI: Po městě určitě, ale 60 tisíc ročně nenajezdíš po městě, pokud nejsi taxikář.

W_NOICE78: To nepopírám, ale když by mu i tak vyšla solidní úspora, proč to takhle fixlovat?
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    CERMI_FOX: Ano, řeší, ale většina lidí si nechce kupovat auto, který si musí dodělat.

Čímž, opět, neříkám, že Tesla nemá na trhu svoje místo. Třeba z hlediska DIY nadšenců jsou to skvělý auta a dokážu si představit, že díky relativní jednoduchosti, tomu, jak málo mají variant a přístupným servisním datům bude TM3 a TMY populární platforma na cokoliv od levnýho dopravního prostředku po nějaký upravený šílenosti ještě dekády.
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    BOBASH: nebo jezdí výhradně po městě :)
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    LELI: Pacifika se u nás snad ani nedá koupit, ne?
    Beru auto na firmu, takže bazar mi nepomůže.

Q7 má taky 3 isofixy vzadu, ale cenově je to od Škodovky trochu daleko.

Na fotkách v tom Jeepu 3 nevidím, ake věřím, že tam jsou jako v té audi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam