• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NATASHARELATED - spříznění na cestě
    rozbalit záhlaví
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    KRULDA: Ja si s nejakou latkou pro heterosexualni par nedelam velky starosti - vetrsina takovych paru si prave muze poridit dite prirozenou cestou. Ale jak jsem predeslal, nehodlam se prit o racionalitu sveho postoje. Byt ve vsem racionalni je iracionalni a nemozne :-)
    KRULDA
    KRULDA --- ---
    NAVON_DU_SANDAU: Nenormalite :-DDDDD Navone, tvuj prvni odstavec je naprosty nesmysl krome toho, ze mas na intelektualni typy lidi stesti. To, ze to je komunita neznamena, ze jsou vsichni na intelektualni vysi nebo jsou militantni. Daji se tam najit vsechny typy chovani, mysleni a ja nevim ceho jeste stejne tak, jako ve vetsinove spolecnosti. Tedy tim zpusobem, jak se o to pokousis ty, bych to radeji nezarazoval.

    Pri vyrustani ditete se projevi spousta veci. Ty tady ale timto tvrdis, ze pokud bys dal dite gayum, museli by byt papezstejsi nez papez, coz povazujes (zakonite) za nerealne. Pokud nastavis takovouto latku, nemuzes je povazovat za idealni par pro vychovu, zvlast tehdy, kdyz ji snizujes, resp. neopisujes, pro oboupohlavni par.
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    NAVON_DU_SANDAU: to mas tezko, to bychom se dostlai az tam kam urcite nechcem: jako co se vsema tema parama( a zejich dneska neni vubec malo, pomalu vetsia nebo co) ktery nemuzou prirozenou cestou mit deti...ja myslim ze mit deti je uzasne a zvladat je vychoavat jeset uzasnejsi a kdo se do toho chce pustit a neni to psychopat - hura do toho...kdyby se takhle peclive lustrovaly vsichni rodice tak bysme byli za chvili vymreli - jak uz nekdo vtipne pozbamenal...jedna vec je jista: stejnopohlavnimu paru se tezko stane ze by do toho "spadl" . poidil si dite jako upevneni svazku nebo rpipoutani/bvydirani partnera (stava se to, nebo ne? jak tak pozoruju)a nemel vsechno peclive promyslene.mozna male pizitivum:-)
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    Mimochodem, nejsem si jist, zda lze ve vede, jako je psychologie, nebo sociologie, vubec byt objektivni :-)
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    BEZEJMENNY: Proc mas tedy potrebu se obhajovat, proc maji lide potrebu se urazet na ulici, proc mas potrebu vest diskusni spory, proc je laicky subjektivni nazor ted neco menecenneho, kdyz pred chvili se zde znevazovaly tiskem vysle teorie jakehosi (profesionalniho, nebo minimalne v oboru vzdelaneho, ze) trouby? :-) Viz BEZEJMENNY
    BEZEJMENNY
    BEZEJMENNY --- ---
    BASPE: mám tedy podle tebe právo jen mlčet, když mám pravdu? To považuješ za logické? Udivuješ mě. ;o))))))))
    Co má moje pravda společného s tím, zda ji vyjádřím, nebo ne? Je to moje pravda. Zda jí uvěříte, je vaše věc. Tak se mě nesnaž umlčet, ano?
    BEZEJMENNY
    BEZEJMENNY --- ---
    NAVON_DU_SANDAU: to je opět jen laicky subjetivní názor. ;o)))
    Subjektivně mi skutečně mé vyjadřovací schopnosti poskytují výhodu. Ale objektivně je to jak jistě uznáš výhoda na nic. ;o)))))))))
    K čemu je člověku výmluvnost na nějakém bezvýznamném diskuzním fóru? je to jen zábava. Objektivně to ani nic jiného být nemůže, jak jsi ty sám nakonec před chvílí konstatoval. Tak proč to brát osobně? Proč mluvit o urážkách? Navone, uvažuj! ;o)))))

    nejde ani tak o "souhlas většiny", i když se to dá vyjádřit i takto. Společnost je kolektiv, a dlouhodobě úspěšné je jen to co vyhovuje většině. Menšiny mají smůlu. Ne proto, ž by byly špatné, ale prostě proto, že nejsou názorově koherentní. A s tím se nedá nic dělat, leda se snažit přizpůsobit té většině.
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    PLAVEVA: No, nesnasela. ja si myslim, ze homosexualove jsou vetsinou prijemni lide, kteri si diky sve nenormalite a pohotovemu odsudku vetsinove - zhusta omezene uvazujici - spolecnosti, a zaroven diky problemum, ktere casto prozivaji pri hledani partneru a lasky - coz je neco, co maji nesrovnatelne tezsi nez vetsinova spolecnost, zazili dost utrpeni na to, aby byli moudrejsi nez mnozi jini (u nekterych to tak, pravda, nefunguje, a pocinaji si militantne, ale asi mam na zname stesti).
    Ovsem ta adopce (pokud nejdeo biologickeho rodice) se mi nelibi; deti napodobuji, co mozna vsechno, a nekriticky. Nemyslim, ze by zivot pod dohledem homosexualniho paru zmenil jejich vrozenou sexualitu, ale muze tam byt spousta zdanlivych drobnosti, co se pozdeji projevi, a mozna i bez zrejme spojitosti.
    Muzete to nazvat iracionalnim, a ani se nebudu moc branit. Ale z podobne iracionalnich duvodu se treba snazim jist spise to, co roste zde. Homosexualni par nemuze fyzicky zplodit deti, at tedy nema deti (pokud nemusi - viz biologicky rodic).
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    od zari zacinam chodit do angliny, uz toho mam dost.(doufam)
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    PLAVEVA, KRULDA: Moment, já to přeložím.
    BASPE
    BASPE --- ---
    BEZEJMENNY: Vis, kdyby to tak bylo a ty by sis byl jisty (sam sebou i tim, co pises), nemel bys potrebu o tom hovorit. Nemel bys potrebu nekoho verejne psychologicky rozebirat, jen proto, ze s tebou chce diskutovat a prave se dozaduje zdroju tvych argumentu. Ver mi. O cem tedy vypovidaji tva slova? O tve nebo me nejistote? Kdo je na dne?
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    BEZEJMENNY: Tvuj motiv je, myslim, "moje obratne volena slova mi davaji moc". Psychicky natlak se pro me prilis nelisi od natlaku fyzickeho, a "psychologicke rozebirani" je, jak jinak, eufemismus.

    BEZEJMENNY: Dobra, menim "uspesny" na "vetsina souhlasi" Teorie zpravidla byva podporena nejakym vyzkumem ci sumarizaci vyzkumu, a pak lze nejak posoudit, nakolik je prijatelna i pro me. Troubocy teorie mohou suplovat zkusenosti s vychovou deti v homosexualnim paru, kterou nemam. To, co pises, vicemene stavi na hlavu zaklad lidske (postavene na hlavu pravda) civilizace - predavani zkusenosti.
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    NATASHA: kdybystak strakal linky v nemcine nebo aspon napsala strucne o cem to je;-)) nee, nebijte mne.
    KRULDA
    KRULDA --- ---
    NATASHA: moje anglictina au... nemohu se zucastnit...
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    no on je to tak marginaklni problem imho ze se tomu povetsinou venuji lidi co jsou taky gay/dyke cili z pohledu bezneho heteroxuala nejsou nezaujati uz predem,
    nicmene by to chtelo si precist ty zdroje .
    ackoli mi taky nesedi ze se nenaslo nejake negativum(divne to je, najit se da na vsem) s tou normalitou bych rekla ze je to jako s levactvim...a ze kdysi levaky spolecnost pekne nesnasela:o))

    imho zakorenen myty racionalno vymyti jen velmi stezi, nejvice pomaha osobni zkusenost asi.
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    Ještě k těm linkům, co sem teď strkám: Zdá se mi, že ty stránky nejsou nijak pro-homosexuální.
    Zatím se mi jeví docela nezatížené.
    BEZEJMENNY
    BEZEJMENNY --- ---
    NAVON_DU_SANDAU: a jak zhodnotit úspěšnost teorií či dokonce "publikací"?
    O tom přece vždy rozhoduje až praxe a čas, ne?
    Takže zase nějaká forma plebscitu o odborných termínech a teoriích? Pokud vás to zajímá, vytvořte si sami názor na základě příruček k nimž se dostávbáte a napište ho sem.
    Podstatné jsou přece vaše názory, ne ty (většinou podřadné a zbytečné) teorie.
    Vy tvoříte společnost, a rozhodujete o budoucnosti. Vy sami, vaše názory, ne čísi teorie, které nějaký trouba vydal tiskem. ;o)))))))))
    KRULDA
    KRULDA --- ---
    NAVON_DU_SANDAU: Ono uz samo oznaceni prirozene normalni mi nesedi, kazdej sme nejakym zpusobem vysinuti nebo snad ne? Coz je normalnost, ktera je prirozena :)
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    PLAVEVA: Jo, pekny, dva ze zminenych mytu sdilim, treti napul. :-) V kazdym pripade je to bohuzel psane v tom duchu "my homosexualnove jsme uplne prirozene normalni, a zkuste rict, ze ne". (Nejsou. Ale to neznamena, ze bych je odsuzoval.)

    BASPE: je dulezity si uvedomit, jestli se te informace dozadujes spise jako diskusni zbrane nebo neceho, co proste pouzijes k udolani diskusniho "soupere", nebo jestli Te to zajima. Ja osobne jsem zjistil, ze nekdy pomuze dat durazne najevo, ze me zajima informace sama, a ze ji nechci pouzit proti informujicimu. :-)

    BEZEJMENNY
    BEZEJMENNY --- ---
    NAVON_DU_SANDAU: to je jen úhel pohledu.
    K tomu, abych ji cíleně urážel, bych musel mít motiv. A ten nemám. Já ji pouze psychologicky rozebírám. ;o)))))))))
    A mám pravdu. Vím, že pro subjekt je těžké a složité to uznat. Ale určité chování je psychologicky tzv. "signifikantní". Pravděpodobnost, že někdo, kdo se chová určitým způsobem je skutečně takový se blíží v praxi jistotě.
    Což mimochodem využíváme instiktivně všichni.

    Fakt, že to Baspe popírá, je jen její způsob společenské obrany. Jen slova. Rozhoduje totiž vždy chování, nikoli to, co o sobě kdo tvrdí. Rozumíte mi?

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam