• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASCOtaxikarstvi & taxisluzby - jezdite taxikem? - kontakty - za kolik, s kym, od kud kam, rady * tipy * varovani . . .
    MATES_
    MATES_ --- ---
    NELDE: smluvni preprava ma od 1.5.2013 povinnost na stejne nalezitosti jako taxisluzba. Tedy prukaz ridice (zluta karticka), koncesi, v Praze zkousky z mistopisu, vozidlo nahlaseno v registru TAXI. Nemusi, respektive nesmi, mit oznaceni TAXI a pokud je nahlasen bez, tak nemusi mit taxametr. Pokud nema taxametr, muze prijimat pouze zakazky objednane predem a potvrzene pisemne.
    Je to z mnoha duvodu, kdy na dispecincich jezdilo spousta lidi bez zkousek a svitilny jako smluvni preprava. Doslo k novele zakona a kdyz uz se to zacalo trochu narovnavat, tak prijde Uber a Wunder a jejich predstava o smluvce.
    NELDE
    NELDE --- ---
    MATES_: Je nějaký speciální režim pro daně taxikářů? To dělají černí, že neplatí daně vůbec, ale Uber dává účtenky. Jaké zkoušky, koncese, měřidlo je předepsané pro smluvní přepravu, že to očůrávají?
    MATES_
    MATES_ --- ---
    NELDE: tak jako prvni mne napadaji dane. Zkousky, koncese, overene meridlo. Takove bezne drobnosti. Ale tak ono v cesku kdo ocurava financak tak je nejvetsi hrdina :). To je pak tezke.
    NELDE
    NELDE --- ---
    MATES_: Jaká pravidla nedodržují? Jako zákazník jsem u Uberu cítil méně možností být okradek než u taxíku, co pošle dispečink (o ulici/štatlu nemluvě). U smluvní přepray, co jsme používali jako firma ani nemluvě.
    Pokud vím, základní výhoda registrovaného taxíku by měla být v použítí vyhrazených pruhů, vjezdu do různých místních zákazů apod.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    MATES_: Nad timhle jsem se nezamyslela. Ale proc ne. Proste si to zaridili jinak. Mam popcit, ze smluvka zase nemuze jezdit po ulici a brat nahaodny lidi s kloboukem na strese. Za mne dobry.
    MATES_
    MATES_ --- ---
    NELDE: Obavam se, ze si to trochu pletes. Smluvni preprava je neco jineho. Navic od 1.5.2013 jsou pro smluvni prepravu nastavena urcita pravidla a ta ani Wunder ani Uber nedodrzuji.
    MATES_
    MATES_ --- ---
    NYEMI: Tak ja to dwlam taky spis tak pro radost. Jenze pokud jsou nejaka pravidla hry, proc by nekdo mel hrat jinak. Jestlize taxikar musi mit ruzne zkousky, overene meridlo a vsechno ukazovat Andrejovi, proc nekdo najednou nemusi? To neni o konkurenci.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    MATES_: Priznam se, ze si o sobe myslim trochu vic nez o jinych taxikarich. Ja jsem tu praci nikdy nedelala kvuli penezum, ale protoze mne to hodne bavilo.
    Proto mne nevadi konkurence.
    NELDE
    NELDE --- ---
    MATES_: Jasně, že to nejsou taxíky, je to smluvní doprava. Třeba v Londýně je to naprosto běžná záležitost. V předchozí firmě jsme měli něco podobného sjednaného. Není to žádné černé podnikání - v principu.
    MATES_
    MATES_ --- ---
    NYEMI: Zrovna od Tebe jako od někoho kdo jezdil (nevím jak teď :) ), bych nečekal chválu na Uber nebo Wunder.
    MATES_
    MATES_ --- ---
    GLAVER: Lepší cenu? Pokud jezdíš Wunder, tak asi nejezdíš UBer Black, ale klasiku. Takže 10 kč na km? Kam chceš jít na lepší cenu?
    MATES_
    MATES_ --- ---
    Nechci být rýpal, ale Wunder a Uber nejsou taxislužby. Je fakt, že v ČR je černý podnikání skroo hrdinský čin :).
    Na Liftagu musí mít člověk aspoň zkoušky a taxametr, ačkoliv jsou to taky kolikrát m*dky. Rozjíždí se HOPIN, plus sem tam něco co si hraje na super cenu (13/km), ale přitom to nemůže být pro toho řidiče rentabilní.
    GLAVER
    GLAVER --- ---
    Ahoj, jezdim v Praze a okoli Wunder a budu jezdit i Uber, kdyby chtel nekdo lepsi cenu tak 776 637 225. Lukas
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    já tady mám v Irsku Hailo, klasika zadám Pick me up, někdo se chytne a jede pro mě. Dá se i nastavit na druhej den když člověk potřebuje na určitej čas. Platba kartou, takže pohoda... auto zastaví, a já rovnou vystupuju a nic neřešim.
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    NYEMI: no já si v předstihu stáhnul tu Liftago aplikaci a mám tam 400,- kredit na první jízdu, tak asi z letiště pojedu domu s nima... co je za problém s liftagem? Nesleduju kromě hlavních zpráv dění z čech vůbec.

    Uber a Wundercar maj taky tu aplikaci s mapou?
    NELDE
    NELDE --- ---
    NYEMI: Uber zkušenost dobrá. Platba jen kartou. Na email přijde účet s trasou, kudy jste jeli
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    KINGFISHER: U ticktacku nedelam od vanoc, posledni zpravy co mam, jsou ze presli zase na system beznejch taxikaru - na zivnostnak. Vic ale nic moc. I kdyz podle toho, jak porad jezdej, bych tomuhle screenshotu zas tolik neverila.

    S liftagem bych nejela, ani kdyby to bylo jediny auto na svete, ten jejich "marketing" mne odradil fakt hodne.

    U nas uz bezi Uber anebo treba Wundercar. Ani s jednim nemam zkusenosti, i kdyz znamej je chvalil oboje.
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    Tak podle tohohle Tick tack nic moc... co liftago? Jsou ještě nějaký aplikace na taxíky (AAA ani omylem)?

    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    koukám, že v čechách to je nějaký vostřejší...

    Novinář točil o nepoctivých pražských taxikářích, u štaflu skončil na zemi a politý kolou – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/...poctivych-prazskych-taxikarich-u-staflu-skoncil-na-zemi-a-polity-kolou.html
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    NYEMI: mrdky no.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam