• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASCOtaxikarstvi & taxisluzby - jezdite taxikem? - kontakty - za kolik, s kym, od kud kam, rady * tipy * varovani . . .


    jezdíte taxi ? - kontakty, informace - za kolik, s kým, odkud kam . . .


    Kdo, kde a za kolik: :-) PS: asi ideální v případě kontaktu přihlásit se pod heslem "Nyx" :-)
    Praha:

    MATES_ : tel: +420 603 284 596 Obvykle: Po-Ct+Ne 17/19 - 00/01, PA 19 - 05/07, SO 15/16-05/06 Cena: 30/19/6 - Seat Leon, červený 08

    NYEMI : zrusila auto tak nekdy priste.. :-)

    NOSPAM : tel: +420 731 669 212 Kladno a prilehle okoli mozno pres den (na letisti behem 15. minut) jinak Praha 20:00-6:00 Cena: 19/40/6 - Zluty Superb2

    VASCO : tel: nejezdi nejcasteji Zizkov a Modrany, Obvykle: Po-Ct+Ne 18 - 00, Pa+So 18 - 06 Cena: 30/15/0 Nezvedá-li nemůže mluvit. Nedostupný = nejezdi - červený MB Vito (6 pasazeru + ridic, konferencni stolek), cargo taxi po predchozi domluve mozna
    rozbalit záhlaví
    NELDE
    NELDE --- ---
    OMNIHASH: Zrovna AAA mám poslední dobou nejraději. Skrze aplikaci (zadáš kam ten taxík chceš) jsem měl taxík do minuty, včetně čísla na řdiče, se kterým jsem si domluvil speciální podmínky - jako třeba, že nabere kolegu v hotelu a přiveze ho k nám. V centru přistavení auta do 5 minut, většinou ještě rychleji. Možná ty modernější jezdí přes aplikaci, a tak ty starší, kteří to neumí skuhrají. Jinak aplikace je tuším 20/km
    S uber byla spokojenost - platíš kartou (registrovanou k účtu), řidič jen zmáčkně tlačítko, že je konec jízdy. Na email přijde faktura s přesnou trasou a výpočtem postaveným na něm. Jen ale nemají moc aut, takže delší časy.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    OMNIHASH: AAA je "so 10 years ago".. Já používám nejlevnějšítaxi.cz - aplikaci. sice je to jen dispečink přepsanej do appky ale, výhodou je že jezdí nejkratší cestou dle navigace (tj ne nejrychlejší, delší a dražší), takže dosahujou fakt nejlevnějších cen. (Nebo aspoň před jednotkama let to tak bylo.)

    Ty moderní appky maj výhodu že vidíš a odsouhlasíš cenu předem - a je podobně nízká, ale taky by mě zajímalo co používáte..
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Tak jo, AAA už nevydejchávám, půlka jejich nočních řidičů (klasicky padesáti+letý vyžraný ex-vexláci) mi celou cestu skuhrá, jak je to všechno pičou ke zdi, když mě musej výst za 17 kaček za kilák, druhá půlka není schopná doject magistrálou do Krče, aniž by špatně odbočila. Nějaký doporučení? Ty ubery, wunderbary atd. fungujou i v těhlech hodinách spolehlivě, nebo mám zas pátrat mezi dispečinkama?
    MATES_
    MATES_ --- ---
    NELDE: smluvni preprava ma od 1.5.2013 povinnost na stejne nalezitosti jako taxisluzba. Tedy prukaz ridice (zluta karticka), koncesi, v Praze zkousky z mistopisu, vozidlo nahlaseno v registru TAXI. Nemusi, respektive nesmi, mit oznaceni TAXI a pokud je nahlasen bez, tak nemusi mit taxametr. Pokud nema taxametr, muze prijimat pouze zakazky objednane predem a potvrzene pisemne.
    Je to z mnoha duvodu, kdy na dispecincich jezdilo spousta lidi bez zkousek a svitilny jako smluvni preprava. Doslo k novele zakona a kdyz uz se to zacalo trochu narovnavat, tak prijde Uber a Wunder a jejich predstava o smluvce.
    NELDE
    NELDE --- ---
    MATES_: Je nějaký speciální režim pro daně taxikářů? To dělají černí, že neplatí daně vůbec, ale Uber dává účtenky. Jaké zkoušky, koncese, měřidlo je předepsané pro smluvní přepravu, že to očůrávají?
    MATES_
    MATES_ --- ---
    NELDE: tak jako prvni mne napadaji dane. Zkousky, koncese, overene meridlo. Takove bezne drobnosti. Ale tak ono v cesku kdo ocurava financak tak je nejvetsi hrdina :). To je pak tezke.
    NELDE
    NELDE --- ---
    MATES_: Jaká pravidla nedodržují? Jako zákazník jsem u Uberu cítil méně možností být okradek než u taxíku, co pošle dispečink (o ulici/štatlu nemluvě). U smluvní přepray, co jsme používali jako firma ani nemluvě.
    Pokud vím, základní výhoda registrovaného taxíku by měla být v použítí vyhrazených pruhů, vjezdu do různých místních zákazů apod.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    MATES_: Nad timhle jsem se nezamyslela. Ale proc ne. Proste si to zaridili jinak. Mam popcit, ze smluvka zase nemuze jezdit po ulici a brat nahaodny lidi s kloboukem na strese. Za mne dobry.
    MATES_
    MATES_ --- ---
    NELDE: Obavam se, ze si to trochu pletes. Smluvni preprava je neco jineho. Navic od 1.5.2013 jsou pro smluvni prepravu nastavena urcita pravidla a ta ani Wunder ani Uber nedodrzuji.
    MATES_
    MATES_ --- ---
    NYEMI: Tak ja to dwlam taky spis tak pro radost. Jenze pokud jsou nejaka pravidla hry, proc by nekdo mel hrat jinak. Jestlize taxikar musi mit ruzne zkousky, overene meridlo a vsechno ukazovat Andrejovi, proc nekdo najednou nemusi? To neni o konkurenci.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    MATES_: Priznam se, ze si o sobe myslim trochu vic nez o jinych taxikarich. Ja jsem tu praci nikdy nedelala kvuli penezum, ale protoze mne to hodne bavilo.
    Proto mne nevadi konkurence.
    NELDE
    NELDE --- ---
    MATES_: Jasně, že to nejsou taxíky, je to smluvní doprava. Třeba v Londýně je to naprosto běžná záležitost. V předchozí firmě jsme měli něco podobného sjednaného. Není to žádné černé podnikání - v principu.
    MATES_
    MATES_ --- ---
    NYEMI: Zrovna od Tebe jako od někoho kdo jezdil (nevím jak teď :) ), bych nečekal chválu na Uber nebo Wunder.
    MATES_
    MATES_ --- ---
    GLAVER: Lepší cenu? Pokud jezdíš Wunder, tak asi nejezdíš UBer Black, ale klasiku. Takže 10 kč na km? Kam chceš jít na lepší cenu?
    MATES_
    MATES_ --- ---
    Nechci být rýpal, ale Wunder a Uber nejsou taxislužby. Je fakt, že v ČR je černý podnikání skroo hrdinský čin :).
    Na Liftagu musí mít člověk aspoň zkoušky a taxametr, ačkoliv jsou to taky kolikrát m*dky. Rozjíždí se HOPIN, plus sem tam něco co si hraje na super cenu (13/km), ale přitom to nemůže být pro toho řidiče rentabilní.
    GLAVER
    GLAVER --- ---
    Ahoj, jezdim v Praze a okoli Wunder a budu jezdit i Uber, kdyby chtel nekdo lepsi cenu tak 776 637 225. Lukas
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    já tady mám v Irsku Hailo, klasika zadám Pick me up, někdo se chytne a jede pro mě. Dá se i nastavit na druhej den když člověk potřebuje na určitej čas. Platba kartou, takže pohoda... auto zastaví, a já rovnou vystupuju a nic neřešim.
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    NYEMI: no já si v předstihu stáhnul tu Liftago aplikaci a mám tam 400,- kredit na první jízdu, tak asi z letiště pojedu domu s nima... co je za problém s liftagem? Nesleduju kromě hlavních zpráv dění z čech vůbec.

    Uber a Wundercar maj taky tu aplikaci s mapou?
    NELDE
    NELDE --- ---
    NYEMI: Uber zkušenost dobrá. Platba jen kartou. Na email přijde účet s trasou, kudy jste jeli
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    KINGFISHER: U ticktacku nedelam od vanoc, posledni zpravy co mam, jsou ze presli zase na system beznejch taxikaru - na zivnostnak. Vic ale nic moc. I kdyz podle toho, jak porad jezdej, bych tomuhle screenshotu zas tolik neverila.

    S liftagem bych nejela, ani kdyby to bylo jediny auto na svete, ten jejich "marketing" mne odradil fakt hodne.

    U nas uz bezi Uber anebo treba Wundercar. Ani s jednim nemam zkusenosti, i kdyz znamej je chvalil oboje.
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    Tak podle tohohle Tick tack nic moc... co liftago? Jsou ještě nějaký aplikace na taxíky (AAA ani omylem)?

    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    koukám, že v čechách to je nějaký vostřejší...

    Novinář točil o nepoctivých pražských taxikářích, u štaflu skončil na zemi a politý kolou – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/...poctivych-prazskych-taxikarich-u-staflu-skoncil-na-zemi-a-polity-kolou.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam