DIVER: hovězí špičku? Nejedla jsem u plachutty, ale je to starý vídeňský recept a na vařené hovězí to je dobré, ale fakt musíš mít co nejlepší suroviny, protože tam nic ničím nezamaskuješ. Včetně té zeleniny.
1. udělat klasický silný hovězí vývar s klasickou aromatikou (pepř, nové koření, petržel, tymián, libeček, celerová nať)
2. ve slitém vývaru táhnout maso a morkové kosti (jednu na osobu) tak 2 hodiny. Pak tam na 30-40 minut přihodit mrkev a případně další kořenovou zeleninu, kterou chceš pak jíst.
Maso nakrájet na plátky, přidat kost, zeleninu, zalít vývarem, posypat pažitkou či petrželkou. K tomu křen s jablky, topinky na morek, případně brambory a různé omáčky.
Tady to má Žídek
Recept: Tafelspitz | Nebíčko v papuľke
http://www.nebickovpapulke.sk/recept/tafelspitz