• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales



    Co je totální úlet?Samozřejmě jídlo...



    Klik na Babicu: [ Spolek pratel Mistra Babici aneb všichni si to doma uděláme, protože je to jednoduchý, rychlý a dobrý! ]

    jeden polerich vladne vsem, jeden jim vsem kaze. Do kuchyne uvrhne a k plotne privaze.
    rozbalit záhlaví
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    CLAVEN: Fetovat ani nemusí, stačí úplně ignorovat internetové diskuze, zprávy a české zpravodajské servery, výsledky voleb a podobně :-)
    Pak bych taky měla pocit, že vlastně žijeme v ideálním světě, orientovat se jen podle svých pár známých :)
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    CORIOLANUS: áno, ja tiež, ale keď máš pocit, že Čechy sú krajinou poctivých pracantov, tak asi niečo fetuješ.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    CLAVEN: a páči či nepáči sa ti u nás v čechách?
    CORIOLANUS
    CORIOLANUS --- ---
    CLAVEN: fakt ten pocit nemam.. naopak mam kolem sebe lidi, kteri makaji vic nez by bylo zdravo (a ne, nejsou to podnikatele nebo manazeri).. zrejme zijeme kazdy v jine socialni bubline.. v te me se prilis povlu nevyskytuje..
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    CORIOLANUS: eh wut?
    skús kamarátky slovenky poprosiť, nech ti môj post preložia, zdá sa, že si mu celkom nerozumela.

    či sa mi v čechách páči alebo nepáči nemá nič spoločné s tým, že česi proste sú z veľkej časti národ ojebávačov a nemakačenkov (rovnako ako slováci, poliaci a všetok podobný póvl z bývalého východného bloku).
    CORIOLANUS
    CORIOLANUS --- ---
    CLAVEN: hele, ani z daleka nejsem patriot a uprimne si myslim, ze nemam byt jako cech az tak na co pysna, abych se v hrud bila.. a byt moje nejlepsi kamaradky jsou slovenky, ktere v cechach ziji, i jim bych na podobne zalozpevy odpovedela "pal do pici, kdyz sa ti tu nepaci".. a tim bych tohle OT asi ukoncila ;)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Historie.cs — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/porady/10150778447-historie-cs/213452801400005/

    K té Rettigové a spol.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MAR_TINA: namátkově: smetana Yoplait, Interspar, měděné nádobí a myslím, že nějaké nože
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Ale uvědomila sem si, proč se Pohlreich tak bojí současné české kuchyně. Asi mu ji ukazoval Sapík a ten vaří jak moje venkovská babička v době zabijaček (a před 20 lety).
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Já musím říci, že nedůvěřuji lidem, jejichž ksicht se objeví na nějakém výrobku. A taky nekupuju výrobky s ksichtem, ze zásady.
    Pohlreich byl, tuším, na kysané smetaně . Yoplait pořádný hnus.
    A specialista Havlíček zas na nějakých müsli a sušenkách. Oba u mě klesli. A zároveň si myslím, že to oba nemají zapotřebí, mají svou prosperující firmu.
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    CORIOLANUS: čiže to nie je pravda?

    lokálpatriotizmus začína byť zábavný až tak od 50m obyvateľov, khemo, dovtedy je len veľmi trápny.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    CLAVEN: Svetovú haute cuisine? Proč to, probůh, hned ženeš do extrému? Aby se ti líp argumentovalo? Nikdo se tu nebavil o specialitách za tisíce, ale o tom, že by si česká kuchyně měla brát inspiraci všude možně v zahraničí. Četl jsi ten rozhovor vůbec, nebo tě jen baví rýpat? Navíc, pokud si dobře pamatuju, byl i v restauracích v rámci Prahy.

    A vůbec, nic to nemění na faktu, že si protiřečí. V těch restauracích totiž neříkal nic v duchu "sice ta česká kuchyně stojí za vyliž prdel, ale dejte na mě a jděte do ní, protože vám to přinese ekonomickou prosperitu". Čím dál víc si myslím, že se chce akorát zviditelnit.. a udělá pro to cokoliv..
    CORIOLANUS
    CORIOLANUS --- ---
    CLAVEN: jeste vtipnejsi, nez kdyz na cechy nadavaji cesi, je kdyz na ne nadavaji slovaci, co ziji v cechach :)))
    PANTAREI
    PANTAREI --- ---
    CLUBEER: A já měla za to, že se to původně jmenovalo svíčková pečeně na smetaně?

    Jinak moje Rettigová nic takového nezná, našla jsem jen recept na svíčkovou pečeni, kde se maso nakládalo do octa s kořením, a pak se mělo péci jako zajíc a podlévat kyselou smetanou :)
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    STEPNI_VLK: no neviem, v ČR sú nejaké fakt ekonomicky silné oblasti pripravené na svetovú haute cuisine okrem Prahy? Mne pripadá celkom logické odporúčať vo Svitavách alebo v nejakej hospode pri diaľnici skôr českú kuchyňu ako ľahko osmahnuté predkožky z jednorožcov sypané hviezdnym prachom.

    Že Pohlreich potom osobne nemá rád českú kuchyňu, to s tým nemá nič spoločné a popravde sa mu ani nedivím.
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    MUTHA: v Cechach nejsou takovy nemakacenka, co travej poledni siestou pulku pracovni doby

    Tuším žijeme v nejakých iných Čechách. Daj ešte nejaké info z alternatívneho vesmíru.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    CLUBEER: Ale dává, třeba v Savoyi. Ale tam ji pak pochopiteně nedusí.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CLUBEER: já to vím. ALe přijde mi, že polovina domácích kuchařek nikoli.
    CLUBEER
    CLUBEER --- ---
    MAR_TINA: svickova se do toho nikde nedava. kdyz uz tak falesna svickova. jmenuje se to podle barvy svicky ne podle masa

    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Jo, to je ten duch moderní doby. Se vším starým pokud možno skončit. Moderní materiály musí nahradit ty staré, osvědčené (a mnohdy mnohem lepší). Furt všude (někdy až přehnaný) důraz na zdravou výživu a zdraví obecně. Neopravuje se, ale vyměňuje nebo vyhazuje a kupuje nové. Nikdo nesmí vypadat staře. Nic nesmí zůstat příliš dlouho stejné. A tak dále a tak podobně. Nemám z toho radost, fakt ne. Netvrdím, že je všechno špatně, ale z některých věcí je mi smutno..
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CORIOLANUS: To se oklikou dostáváš téměř zpátky k původní receptuře. :)(Krom celozrnných knedlíků). Odedávna se používá libové maso vhodné na dušení - já mám nejradši loupanou plec. Nevím, který chytrák do toho začal cpát sval jménem svíčková, ale je to vražda i masa i omáčky.
    A teď celý název : hovězí pečeně na zelenině se smetanovou omáčkou. A starší kuchařské knihy doporučují to smetanou jen zjemnit, tedy v množství od pár lžic do cca 1/4 l maximálně a to bývá rozpočet na 6 porcí. Stejně tak byla myšlena nejspíš smetana na vaření, tj. pod 20%, ta 33 % se používala na šlehání a označovala slovem šlehačka.

    Svíčková je sakra moderní jídlo, jen se musí přestat prznit. Jen netuším, proč to neví Pohlreich. No asi ví, ale rád remcá proti Čechům, jak je to tu hrozný. Jak je libo, pane, hranice jsou otevřené, stačí koupit letenku a zmizet.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam