Zprávy z lesa.
Nejvyšší onehdy s úšklebkem pravil, že bývalá pani vedoucí už předala bumážku o rozvázání pracovního poměru dohodou, a že prej se bránila zuby nehty, ale když jí nabídl, že teda ano, vyhodí ji s odstupným, ale až poté, co se udělá inventura a ona zaplatí to manko, až na to, že na to jí nebude to odstupné ani zdaleka stačit.
No, manko řeším už třetí den. Půlka mého vlastního skladu je virtuální, druhá půlka jsou věci, které nejsou v účetnictví, ale prostě se tu nějak vyskytujou, akorát teda nevím, co budu dělat s asi tisícovkou přebývajících vratných lahví. Teda, vím, údržbář je bude postupně vozit do Bruntála do Lidlu a vracet, z čehož se zaplní černý fond a z toho se pak doplní to, co má někde bejt.
Další zdroj černých příjmů jsem našla v místních kumbálech, šopách a skladištích, které se postupně vyvážejí tu na sběrný dvůr, tu do kovošrotu. Nevím, odkud pochází ty dva plynové sporáky, když obci není plyn a vlastně to ani vědět nechci.
Včera přišla jakási hej počkej, že jestli bychom nepotřebovali uklizečku nebo něco takového a hned začla vysvětlovat, že je ale jako na pracáku, tak že leda nějaký neřádný pracovní vztah. Zdvořile jsem ji poslala k čertu, brát na takovou pakáž klacek je bohužel ilegální.
Už se tu dost dobře vaří, akorát teda provozák radši kuchtí než provozuje, čímž mě poněkud irituje. Teda, je mijedno, jestli ho ta úředničina a podobné věci baví, ale mohl by je dělat tak, abych je po něm nemusela opravovat.
A propos klacek: někdo si uřízl kus jakési bezinky, aby měl podporu pro dracenu. Dracena živoří, klacek obrazil.