• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales



    Co je totální úlet?Samozřejmě jídlo...



    Klik na Babicu: [ Spolek pratel Mistra Babici aneb všichni si to doma uděláme, protože je to jednoduchý, rychlý a dobrý! ]

    jeden polerich vladne vsem, jeden jim vsem kaze. Do kuchyne uvrhne a k plotne privaze.
    rozbalit záhlaví
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    GENTIANA: Ad víno: Záleží na tom, jak ten hotýlek vypadá a jak se chová personál. Pokud je vidět, že číšník pozná akorát červené a bílé, a to ještě jen za světla, tak si dám raději čaj. Nejsem odborník, a nemám zmapované vinice, takže bych nerad, aby mi donesl nějaké Chateau Headache jen proto, že provozní napsal do lístku cenu 300+, ergo to musí být kvalita.
    Ale jinak jsem pro variantu c).
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GENTIANA: no Michlovský je obchodník, takže má velmi rozdílné řady vína.

    A 230 za pitelnou flašku není moc.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    GENTIANA: Vínu za 90 se vyhnu obloukem, protože při obvyklé marži hotelů a restaurací (230 procent, co jsem naposledy slyšel) musí nutně jít o strašlivý patok, v nejlepším případě o sudovku s nezatříděným přívlastkovým vínem.
    Pětikilo bych dal jen za osvědčenou kvalitu u vína, které dobře znám, jinak radím spíš cenovou hladinu kolem tří kil, tam si člověk ještě dovolí nějaký experiment. Plus u dražších vín marži degresivní (jak to dělají třeba v Red Pifu), tzn. krámská cena + 100 korun (de facto korkovné). Nespornou výhodu má takový přístup v tom, že dobré věci z ciziny nevystřelí hned do astronomických výšek.
    VANEK
    VANEK --- ---
    GENTIANA: Nejsem směroplatný, ale asi znám nejvíc případů c). Ovšem nerozumím, kam jinam s tím než na vinný lístek? Nechat číšníky nabízet spikleneckým šeptem, jen pokud se host při spatření tištěného lístku ofrní?
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    A abych nekafrala, další zážitky z lesa:

    1. vajca již bereme z téměř místního zdroje z Drahanovic
    2. v pátek dorazí zásilka mlsotek od Michlovského z Rakvic, ale nevím, jestli to dám na vinný lístek, je to dražší kategorie. Takže prosím o odezvu: když jste někde v hotýlku na dovolené a chcete si dát při večeru flašku vína, dáte si něco za 90, protože je to za 90, nebo müllera a svatovavřinecké, protože to zní povědomě, nebo oceníte nějaké to přívlastkové či nějakou zajímavou odrůdu z novošlechtění, ale vypláznete 3 - 5 stovek?
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MAR_TINA: já si dneska hodlám otevřít láhev veltlínu, výběr z hroznů 2008 a do toho Runštuka se ti podívám, ale obávám se, že Ceres v něm fakt není. A pak tu mám starší verzi těch norem, s jinými pachateli na frontispisu, a tam taky je sádlo a podobné věci.

    ZUZKAOU: jenomže, upřímně řečeno, zaprvé učni o praxi v kuchyni nestojí, protože dřina a špína, takže se kdovíjak nesnaží, zadruhé nic neumí a zatřetí ve většině provozu fakt často není čas a síla, aby nad nima někdo stál a učil je, jak správně krájet slepici (nebo co). Navíc si za ně škola účtuje jako za levnou pracovní sílu, takže se spíš využívají tam, kde jsou k něčemu, než aby prznili suroviny a ještě jim někdo ukazoval, že tudy cesta nevede, správně se slepice krájí takhle, tady máš druhou, zkus si to.
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    HOFFMI: presne tak, ani spetka a vubec tam nechybi
    HOFFMI
    HOFFMI --- ---
    A kulajda opravdu bez cukru jo?
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    OMNIHASH: myslim ze recepty jsou porad jen recepty, dokud je clovek opravdu nevyzkousi ja jsem si polivkovej dil docela uzil:


    brokolicovy krem - spatna fotka, ale skvela polivka, ten pecenej cesnek a blansirovana brokolice opravdu udelaji sve


    kulajdu jsem delal uz mockrat, takze to nebylo takovy prekvapeni, ale to ztraceny vejce navrch je top a poucil jsem se, ze opravdu ho lze udelat jen z tech nejcerstvejsich vajec


    kucharska maturita - consome, voila mam ji, schvalne jsem tam necpal zadnou zeleninu a vychutnal si jen tu extra silnou chut vyvaru s jatrovym knedlickem, je to pecka ale rikam na rovinu, ze litr jenom ty hnedy vody stoji minimalne 100Kc a jsou to 2 dny prace, takze to je opravdu jen na slavnostni prilezitosti
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    TOOMIX: a nedela je tady?

    PORTUS PRAHA občanské sdružení
    http://www.portus.cz/dobroty.html
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    87HIGHFLYER: jojo, říkali v 1. díle, že dělá utopence a nakládaný hermelíny, nebo tak nějak
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    CLUBEER: myslim že obraceče klobás nebo tak něco
    CLUBEER
    CLUBEER --- ---
    a von snad kuchare vopravdu nekde dela
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    TOOMIX: tak to by v provozu s jídlem neměl...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    CLUBEER: kdyby aspoň vybalil ty dredy
    CLUBEER
    CLUBEER --- ---
    87HIGHFLYER: nejhorsi je ten v satku
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ASACHI: to že sou kopyta je v pohodě, mě štve jak sou prkený a nudný (plus teda ty prostřihy a zpovědi)
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    87HIGHFLYER: Ono ti kuchtikove tam hrajou roli hlupaku, diky kterym se televizni divak neciti sam hloupe (ze tu zcela jasnou vec doted nevedel) + bydlenka kdyz vidi, ze nekdo jiny procitnul a prestal lit do rajcatove polevky kecup, tak ze by i ona mohla zkusit divoky zivot cerstvych a normalnich surovin.

    Kazdopadne me taky pekne serou :)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    WITTGENSTEIN: hm, to souhlasim. Treba blbou domaci majonezu uz jsem vzdal - bez ohledu na pocet nactenych clanku a zhlednutych videi ta vec proste nikdy nezhoustne.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    87HIGHFLYER: já bych je prostě vyhodil. Líbilo by se mi to, kdyby to bylo jako když dělal pro Interspar, jak vařil pro dva za stovku ;)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    nějak mě začíná srát ta trojčlená banda kuchtíků a ty jakoby "reality show" zpovědi
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    OMNIHASH: Úplný základ to není: udělat holandézu tak, aby se ti ta emulze nesrazila, není zas taková prča, a moc hospodyněk velouté taky nevaří.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Tak sem zahlíd kousek Vařte jako šéf. Zdá se mi to, nebo je to jenom kuchařka s tradičníma receptama? Jako chápu, že edukace mimibazaru atd, ale to je opavdu všechno? Jako najít si recept na boloňský špagety nebo svíčkovou zvládnu snad i bez něj.
    KUNHUTA
    KUNHUTA --- ---
    tak tady je sken :)

    VANEK
    VANEK --- ---
    ZCR: Píše se na blogu. že je na to na Nyxu klub (na co tu taky není?): [ Kvašení a kysání -chováme miliardy domácích mazlíčků ] . Ale houby jsou tam dost zanedbány.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    VANEK: Takhle nějak si představuju Stařenku Oggovou (v mladším věku) :-)
    ZCR
    ZCR --- ---
    VANEK: celý článek si přečíst sice nechci, ale mléčné kvašení palčivých ryzců a holubinek patří k mým nečetným životním metám
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    KUNHUTA: pokud je to ta fanynka kvasení, tak ano ;)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Wut? Scan or...
    KUNHUTA
    KUNHUTA --- ---
    V aktuálním respektu rozhovor se Zuzkaou pokud se nepletu :))
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    to bylo tady, ze jo.. ten hnus v ty krabici od dzusu..

    Šmakuláda roku! (soutěž) - Pořad: Peklo na talíři, Video na Stream.cz (ID: 816870)
    http://www.stream.cz/peklonataliri/816870-smakulada-roku-soutez
    SKRZSMRT
    SKRZSMRT --- ---
    JUNIOR: Souhlasím s tebou, ze skoly si toho člověk moc neodnese, max zaklady české kuch.a trochu pochopí kuchyňský dril. Doma se nenaucis vařit tak abys mohl jít
    pracovat do seriozní rest.to ani náhodou.(jak si mysli mnoho "hobby" blogeru kuchařů.)
    Nejlépe po skole vstoupit do alespoň trochu dobrého podniku, pote jít rychle dal a do lepšího. Sebevzdelavat se.
    Zkusit hotel, lod, vypadnout za hranice... Kuchařina je řemeslo kocovne. Strašně dulezite je mít dobrého učitele v kuchyni, já nepochybuji ze Pohlreich jim je. Souhrn těchto zkušenosti(a více) z tebe muže udělat dobrého kuchaře.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam