• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales



    Co je totální úlet?Samozřejmě jídlo...



    Klik na Babicu: [ Spolek pratel Mistra Babici aneb všichni si to doma uděláme, protože je to jednoduchý, rychlý a dobrý! ]

    jeden polerich vladne vsem, jeden jim vsem kaze. Do kuchyne uvrhne a k plotne privaze.
    rozbalit záhlaví
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    DOCKINEZ & RESTINPEACE: Já si po přečtení vašich zkušeností s výrobou domácí majonézy vzpomněl, kterak takhle v dobách mého dětství čas od času dělávám v neděli táta majonézu mámě do bramborového salátu, a že mu to vždycky hrozně dlouho trvalo (cca půl hodiny). Tak jsem mu zavolal a zeptal jsem, co je podle něj pro její dělání klíčové. Řekl, že to vždycky dělá z jednoho žloutku (druhý přidával jen tehdy, pokud to přehnal s olejem a moc mu to zřídlo), špetky soli a slunečnicového oleje. Asi nejdůležitější je prý zpočátku postupné přidávání hrozně malého množství oleje - takřka po kapkách. No, a pak už jen malou vařečkou míchat, míchat a míchat až do zblbnutí zhoustnutí. Nakonec ještě dodal, že jednou zkoušel dělat majonézu z olivového oleje a nebylo to údajně úplně ono..
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    DOCKINEZ: vcera jsem vyzkousel prvni domaci majonezu:

    myslim, ze kritickej faktor je mnozstvi oleje, ackoliv se to nezda, tak cim vic oleje tim vic to "pudinkovati", ze zacatku jsem byl taky skeptickej a po 10 minutach slehani porad ne a ne zhoustnout, ale jak jsem pridaval a pridaval, tak to vypadalo porad lepe
    na 2 zloutky cca 3dcl oleje
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    WITTGENSTEIN: hm, to souhlasim. Treba blbou domaci majonezu uz jsem vzdal - bez ohledu na pocet nactenych clanku a zhlednutych videi ta vec proste nikdy nezhoustne.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    87HIGHFLYER: já bych je prostě vyhodil. Líbilo by se mi to, kdyby to bylo jako když dělal pro Interspar, jak vařil pro dva za stovku ;)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    nějak mě začíná srát ta trojčlená banda kuchtíků a ty jakoby "reality show" zpovědi
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    OMNIHASH: Úplný základ to není: udělat holandézu tak, aby se ti ta emulze nesrazila, není zas taková prča, a moc hospodyněk velouté taky nevaří.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Tak sem zahlíd kousek Vařte jako šéf. Zdá se mi to, nebo je to jenom kuchařka s tradičníma receptama? Jako chápu, že edukace mimibazaru atd, ale to je opavdu všechno? Jako najít si recept na boloňský špagety nebo svíčkovou zvládnu snad i bez něj.
    KUNHUTA
    KUNHUTA --- ---
    tak tady je sken :)

    VANEK
    VANEK --- ---
    ZCR: Píše se na blogu. že je na to na Nyxu klub (na co tu taky není?): [ Kvašení a kysání -chováme miliardy domácích mazlíčků ] . Ale houby jsou tam dost zanedbány.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    VANEK: Takhle nějak si představuju Stařenku Oggovou (v mladším věku) :-)
    ZCR
    ZCR --- ---
    VANEK: celý článek si přečíst sice nechci, ale mléčné kvašení palčivých ryzců a holubinek patří k mým nečetným životním metám
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    KUNHUTA: pokud je to ta fanynka kvasení, tak ano ;)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Wut? Scan or...
    KUNHUTA
    KUNHUTA --- ---
    V aktuálním respektu rozhovor se Zuzkaou pokud se nepletu :))
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    to bylo tady, ze jo.. ten hnus v ty krabici od dzusu..

    Šmakuláda roku! (soutěž) - Pořad: Peklo na talíři, Video na Stream.cz (ID: 816870)
    http://www.stream.cz/peklonataliri/816870-smakulada-roku-soutez
    SKRZSMRT
    SKRZSMRT --- ---
    JUNIOR: Souhlasím s tebou, ze skoly si toho člověk moc neodnese, max zaklady české kuch.a trochu pochopí kuchyňský dril. Doma se nenaucis vařit tak abys mohl jít
    pracovat do seriozní rest.to ani náhodou.(jak si mysli mnoho "hobby" blogeru kuchařů.)
    Nejlépe po skole vstoupit do alespoň trochu dobrého podniku, pote jít rychle dal a do lepšího. Sebevzdelavat se.
    Zkusit hotel, lod, vypadnout za hranice... Kuchařina je řemeslo kocovne. Strašně dulezite je mít dobrého učitele v kuchyni, já nepochybuji ze Pohlreich jim je. Souhrn těchto zkušenosti(a více) z tebe muže udělat dobrého kuchaře.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    BLOODRAT: Prej dle senzorických vlastností se jednalo o tavené plátky Apetito, noční můra každýho cheeselovera

    Nene! Fakt je nekdo tak neskutecne tupej, ze musi pouzivat takovyhle vyrazy? :-)

    zatímco si čecháčci večer v alpský vesničce užívali

    ...čecháček autorka se cpala bratwurstem a fondue. No a?
    DUCK
    DUCK --- ---
    MAR_TINA: Ja jsem tohle nerozporoval :) Ja rozporoval nesympaticnost jeho vyroku ;) Nicemene tech lidi, kteri to umi opravdu dobre a nemaji vzdelani je dle meho o dost mene.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    BLOODRAT: Fuj! To je tak hloupej článek, až je mi z toho smutno.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    Já mám hlavně dojem, že mr.Z kritizoval především tyhle typy foodbloggerů - http://www.vyvarovna.com/2013/05/vyvarujete-frediny-postrehy-ze-svycarska.html
    Cuketkovi právo na kritiku koneckonců uznal a i ostatní názory se mi jeví víceméně příčetné.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam