CHORCHE: nekupuj parky, kup si cely kure, to stoji stovku a mas v nem minimalne 4 porce v mase. Potom vezmes kostru a co zbyde a mas z toho polivku, opet ctyri porce. K tomu brambory a naka zeleninka a vlezes se do pade za porci. Nebo jiny priklad, koupis hovezi klizku za 120 korun, k tomu kopec cibule, koreni, vyvar z drivejska, sups, mas sest porci gulase, nebo ho udelas s mrkvi, k tomu testoviny, brambory neb knedliky, to je tak za 10 kc na porci. Nebo koupis za 200 ohromnej hovezi jazyk (cca 2 kg), uvaris, oloupes, mas masa pro cloveka na tyden, muzes ho jist nastudeno jako narez nebo zatepla s prilohama. Veprovy jazyk stoji jeden asi 20 korun a mas to porci masa pro jednoho cloveka. Atd apod. Cim vice zprocesovane jidlo budes kupovat, tim vice utratis, nejlevnejsi je varit ze zakladnich surovin.