• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales



    Co je totální úlet?Samozřejmě jídlo...



    Klik na Babicu: [ Spolek pratel Mistra Babici aneb všichni si to doma uděláme, protože je to jednoduchý, rychlý a dobrý! ]

    jeden polerich vladne vsem, jeden jim vsem kaze. Do kuchyne uvrhne a k plotne privaze.
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CAPTAIN_TACUD: viz debata u před pár týdny Babici - Strunecká normálně vědomně lže. Teda ne že by v kvasnicovém extraktu nebyly glutamovové soli, ale vony jsou taky třeba v rajčeti, nebo ve vývaru a nebo v houbách. Na to aby byla jen blbá má příliš biochemického vzdělání.


    Každý kdo si řekl cokoliv jiného - co to je za žvásty - tak si povině pustí Changa

    Watch David Chang's MAD Talk on the Stigma of MSG - Video Interlude - Eater National
    http://eater.com/archives/2012/09/25/watch-david-changs-mad-talk-on-the-stigma-of-msg.php
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    CAPTAIN_TACUD: když tak koukám na ten seznam, nebylo by lepší dát seznam potravin, kde glutamát ať už pod jakýmkoliv názvem chybí? Přijde mi, že by by kratší
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    Jak výrobci skrývají glutamát v potravinách? Používají jiné názvy | Zdraví | Lidovky.cz
    http://relax.lidovky.cz/...5504_dobra-chut_ape#utm_source=idnes&utm_medium=text&utm_campaign=kolotoc
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Čeští foodies rádi poučují | Společnost
    http://www.rozhlas.cz/radiowave/spolecnost/_zprava/cesti-foodies-radi-poucuji--1300854

    um... no ale ti anglicky píšící taky... a bijou černochy. Jinak ten rozhovor stojí za puštění cca 10 minut.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Kdo cerstvy zkusil, jiny nechce
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    Trochu mi tam chybi popisek, kde to koupili. I nejlepsi maslo bude stat za starou backoru, kdyz bude spatne skladovane, i kdyby melo datum spotreby az za dva tydny.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    V D Testu vyhrála Madeta.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    CAPTAIN_TACUD: 2009...těžko říct jak je to ted
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    87HIGHFLYER: Dr Halíř je king, cumim teda!
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KASUMI: dávám si proto pozor, abych kupovala jen české. A někdy to není snadné. Když už to má být naše státní rezerva, tak ať na ní nevydělává belgická nebo německá mlíkárna. (Ono by jim to snad mělo skončit, máslo by časem nemělo snad v rezervách být.)
    LOOKBETTERNAKED
    LOOKBETTERNAKED --- ---
    ALONSY: ajo...no i tak mě zase akorát nasralo
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    LOOKBETTERNAKED: červen 2011.
    Stejně je to smutný, do všeho nám kecat, ale chránit nás, to ne.
    LOOKBETTERNAKED
    LOOKBETTERNAKED --- ---
    mno jo, tak už na to maj štimpl

    Koncerny mohou dodávat na východ EU méně kvalitní potraviny, rozhodl Brusel – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/...erny-mohou-dodavat-na-vychod-eu-mene-kvalitni-potraviny-rozhodl-brusel.html
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    PAN_SPRCHA: takže je to polotovar z belgie zpracovanej v český mlíkárně?
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    87HIGHFLYER: belgická kvalita, no:)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    KASUMI: tak víceméně všude po evropě se tohle vyřazený mražený máslo dostává do obchodů, v Belgii tomu říkaj kochenboter, stojí to asi půlku co normální máslo.
    Tady víceméně taky ty dr.Halíř a spol. stojí půlku toho co normální máslo.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    BRUKEV: zaujala me informace, ze k nam z belgie dovazi vyrazene statni rezervy :D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: a případná bezlepková těsta se teprve po hodně dlouhém odložení začínají chovat jako těste, ne jako osobní nepřítel.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAR_TINA: škroby mají čas se pořádně nasát vodu a taky se začnou trošku štípat - takže těsto je pak vláčnější a křupavějši.

    Lepek se pořádně dovyvine, takže těsto je pružnější a jde udělat tenčí pizza. A u jiných věcí, než je pizza pak může být těsto více nadýchané, bez toho, aby se člověk uhnětal k smrti či zavaření robota.

    Zároveň probíhají enzymatické reakce a mimo jiné se deaktivuje kys. fytová a jsou pak lépe vstřebatelné případné minerály -což je klíčové hlavně u těst s podílem celozrnné mouky.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    kradu od vedle:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam