• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales



    Co je totální úlet?Samozřejmě jídlo...



    Klik na Babicu: [ Spolek pratel Mistra Babici aneb všichni si to doma uděláme, protože je to jednoduchý, rychlý a dobrý! ]

    jeden polerich vladne vsem, jeden jim vsem kaze. Do kuchyne uvrhne a k plotne privaze.
    rozbalit záhlaví
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    CAPTAIN_TACUD: mam zkouknuto cele, v druhe serii jsem koukala, ze jeho zadek uz maji rozmazany, asi dostali po prstech :)
    jinak si tam teda hodne hraje na psychologa.. nez na hoteliera/restauratera

    a uprimne.. spousta tech mist ma prsote ten samy probnlem
    - vari polotovary
    - maji spinavy a zastaraly pokoje
    je jasny, ze kdyz jim do toho nekdo naleje vybaveni za 100k usd a uklidi tam, tak se to dost zvedne :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DR_COOPER: dost chaby. Co na tom nechapes?
    DR_COOPER
    DR_COOPER --- ---
    POHODAVOLE: Hmmm, tak to nechapu, ja tam chodim pravidlne a nikdy jsem jeste nacucanou housku omackou nemel. Dost low? :D No dobre, no...
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    Btw o vikendu je na Vystavisti Burgerfest 2014, muzete se jit pohadat tam... ;-)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DR_COOPER: tak včera návštěva letny a bylo to dost low. Houska naprosto obyc a ještě byla nacucana omáčkou. Takhle by se nevešli ani do 20. místa..
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    K8Z: Ja bydlela v Orelsky, tak jsem tam obcas skocila na obed - ty poledni menu maj fakt dobry, casto delaj domaci limonady, burger mi prisel taky velmi ok.
    K8Z
    K8Z --- ---
    LUCIASHECK: je to dobrý v tom true Blue? je vedle toho bydlim a připadá mi to jako hodně divnej podnik, zatim jsem nějak neměla odvahu to prubnout..
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DR_COOPER: tak mas tam i jinej personal nez kuchare..

    DR_COOPER: mam rad krupavy, ale nebranim se nicemu pokavad jsou cerstvy. Nesnasim odlezely hranolky, ktery davali treba ve Fraktalu. Jinak je i fer mit k nim velky vyber omacek..
    DR_COOPER
    DR_COOPER --- ---
    Mimochodem, ještě to muzeme teda doplnit o hranolky...

    Co povazujete za optimalni velikost? Jakoze delku hrany? A mate radsi vic opecene a krupave nebo spis méně? A vadi vam, když jsou krajene i se slupkou nebo to naopak vyzadujete?

    Ja mam fakt rad ty hrany, co mají na Letny, protože ted, je to asi mesic a něco, co mají novy brambory nekde z Holandska, delaji je se slupkou, hranu to ma 10 mm a hlavne je nechavaji delat dost dlouho, takze jsou pak hodne krupave. Mne osobne to tak docela vyhovuje...
    DR_COOPER
    DR_COOPER --- ---
    POHODAVOLE: Tak ono většinou, když je dobrej produkt, tak i ten personal bude asi v pohode, protože nasranej personal, podle mne, tezko muze varit kvalitni jidlo. A to je jaksi obecna pravda...
    DR_COOPER
    DR_COOPER --- ---
    13PANACEK: Snazime se definovat nejaka zakladni pravidla a zachytne body, tak nam to nekaz :D
    13PANACEK
    13PANACEK --- ---
    DR_COOPER: :)) no to ze je to domaci rozhodne neni vzdycky pravidlo ze to pak musi bejt dobry a chutny ;))
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    Vzhledem k tomu, že jsem nedobrovolně podědil jakousi raritu v podobě zubu devítky tlačící se k čelistnímu kloubu (díky genetiko, fakt díky), neotevřu hubu natolik, abych byl schopen konzumovat burger vcelku (pochopitelně pomíjím spláclé McCosi, které nepovažuju za burger). A protože si nehodlám kvůli špatně rostlé hubě odpírat kulinářský zážitek, který poctivý a dobře udělaný burger poskytuje, kašlu na zvyklosti a prostě si to porcuji vidličkou a nožem a občas si holt nedám v soustu úplně všechny ingredience naráz.

    Nicméně si vždy velmi rád vyslechnu debaty na téma, jak správně držet a konzumovat burger - a pak si to sežeru po svým.

    Ono upřímně řečeno - způsob konzumace (pokud si tam člověk nerve nic navíc, jako třeba vegetu, tatarku, ajdam či jiné tuzemské kulinářské experimenty) chuť ovlivní pramálo a platí to u valné většiny jídel. A zrovna hamburger je veskrze obyčejné jídlo a není to rafinovaná specialita, kde by postupné gradování kombinací bylo jediným chuťovým zážitkem (což ho ale nijak nedehonestuje, stejně bývají ta obyčejná jídla nejlepší).
    VANEK
    VANEK --- ---
    MAR_TINA: Matesola povoluje překrojit napůl k jednoručnímu držení, pokud je člověk sám a hraje si při jídle s mobilem (a pochvaluje si, že kunčofti to zblajznou a vypadnou za hodinu, uvolˇňujíce stůl pro další a přitom s pocitem, že byli v hospodě a užili si svoje).
    SIMSALABIM
    SIMSALABIM --- ---
    87HIGHFLYER:
    no tak v japonsku uz to resilo i par vedcu ;)
    Vědci zveřejnili trik, jak správně držet hamburger – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/muzi/327484-vedci-zverejnili-trik-jak-spravne-drzet-hamburger.html
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    VANEK: mám to doma, můžu vyfotit, ale nic převratnéo v rozhovoru nebylo. Má se to jíst v celku a nerozebírat.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    VANEK: a úplně nejlepší debaty jsou o tom, jak se to má žrát.
    VANEK
    VANEK --- ---
    Teď to nějak řešili v HN (http://life.ihned.cz/...lo/c1-62701280-anketa-burger-restaurace-top-5#fotogalerie-gf773506-1-2794460 ale rozhovory jsou za paywallem). Velmi mě pobavilo, že jeden odborník říkal na stejnou otázku „základní pravidlo je, že zelenina se musí dávat navrch na maso, aby zadrželo šťávu a nerozblemcala se spodní houska“ a druhý „základní pravidlo je, že pod maso by se ještě mělo něco dát“.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam