ADAMIRA: No, moje zkušenost je spíš opačná, hromada byrokratů dokazuje svou užitečnost tak, že vymýšlí hovadiny.
Ale třeba mám obecně dobrou zkušenost s hygieniky. Oni jsou totiž poměrně normální a nejde jim o buzeraci per se, ale o pořádek. Takže se třeba v posledních letech poměnily některé v podstatě marginální body různých vyhlášek - nebylo povolené dětským výpravám servírovat míchaná vajca nebo zmrzlinu z gastrobalení s premisou, že vajca by mohly být nedodělané a zmrzlina... něco, a v polních podmínkách pionýrského tábora nelze dodržet chladírenský řetězec aatd. Tohle se vyškrtalo, musí se dodržet chladírenský řetězec a tím to končí, šmytec. Pokud si umí zařídit příslušnou kvalitu transportu a skladování, tak ať to děcka dlabou klidně uprostřed lesa.
Jo a dneska jsem vracela dva kartony Ramy Skorojakošlehačka. Pokaždé pana Bikose zjebu, že když říkám smetana, tak myslím tu od kraviček, když říkám máslo, tak míním máslo, ne margarín s příchutí. Jako, ta Rama je docela dobrá do omáček a tak, ale udělat z toho šlehačku do kávy, to fakt nejde. Ale párkrát nastala situace, kdy tu byli nějací levní hosti (ano, školy v přírodě a spol., tam rozhoduje cena a co si zaplatili, co maj), takže to vepřové na smetaně je vlastně vepřové na ramě. Ale jo, v papíře bude, že může obsahovat alergen mléko, takže budou všichni hepy a to je to hlavní :D