WITTGENSTEIN: uz jsem o tom cetl tady, kamarad posilal:
Ježkův statek: Vytvoř značku, prodej s*ačku? | InvestPortal.cz
http://www.investportal.cz/jezkuv-statek-vytvor-znacku-prodej-s-acku
ze Sklizeno je smecko, me vubec neprekvapuje, smecko je 95% "farmarsky sceny", ale strasne me pobavilo tohle:
„No, já mám se Sklizeno také své zkušenosti. Chodila jsem tam na kuřecí stehna - pěkná, velká, 2ks něco málo pod kilo. Pak je ale neměli a měli jiná, tak jsem koupila ta. Malá, asi jako z obchodu. Firma Zelenka. Tak jsem googlila. Zelenka chová krůty, o kuřatech ani řeč. Napsala jsem Zelenkovi. Napsali mi, že kuřata jsou z Vodňan. Napsala jsem do Sklizeno, že u nich chci kupovat kuřata od farmáře a ne od Babiše, jak si to dovolují takto klamat zákazníky.
myslim, ze tohle krasne ztelesnuje celej problem. blba nana, ktery vubec neprijde divny, cituji, "kuřecí stehna - pěkná, velká, 2ks něco málo pod kilo." a naopak ji vadi stehna "Malá, asi jako z obchodu." dokud nezacala googlit Zelenku, nenapadlo ji, ze kure s kilovejma stehnama neni zadny farmarsky (at uz to znamena cokoliv) kuratko, ale spis zrudnej brojler, co vypada jako Goliath ze Starcraftu.
presne to lidi chtej, aby to vypadalo jako normalni maso, krehka, bila, mohutna svalovina, a za rozumnou cenu. skutecny venku chovany kure tehle rozmeru by davno byla slepice nad hrobem s tmavym, tuhym, provazovitym masem, a stalo by to 2x tolik, a to foodies nechtej. foodies chtej odpustek a iluzi ;) pak holt kdo moc googli, ten se moc dovi.
totez cesky cesnek v cervnu, domaci vajicka v lednu, rajcata celej rok...ja nerikam, ze se kazdej ten pozer s proutenym kosikem v ruce musi podrobne orientovat v zemedelstvi, ale trochu selskyho rozumu a znalosti na urovni prvouky by to chtelo. jinak je pak nabidka typu Sklizeno uplne adekvatni inteligenci poptavky.
moralne me to nechava uplne v klidu, tady zakaznici nejsou ubohy stary babicky, ale snobove, ktery by si meli a mohli zjistit dostatek informaci. pravne, myslim ze Sklizeno si dava dostatecnyho majzla na to, aby vzdycky pouzilo dostatecne vagni terminy, takze jim muzou leda zkusit prisit nejakej obecnej "klamavej dojem"... no, hodne stesti. vzhledem k tomu, ze ty terminy ("domaci", "farmarsky" atd.) nemaj a nikdy nemely zadnou definici. on i Babis ma farmy a je nekde doma ;))