• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    KRUTAS
    KRUTAS --- ---
    LEADA: naprostej souhlas + kdyz sem slysel obrat" to se hodi (bo tak neco) do masterchefovi kuchyne " , tak sem myslel ze mi nekde praskne zilka. Dalsi vec co mi vadi je starej koncept skills ukolu. To ze nekdo neumi voholit kapra nebo vylákat sadu kulicek z brambory..(btw to sem teda videl poprvy) prece neznamena ze je spatnej kuchar. V tydle pocatecni fázi obvykle parte dovolej uvarit svoje nejoblibenejsi jidlo apod. a okamzite poznaj kdo je patlal a kdo umi varit. No a hlavni vec s cim mam problem je nekonzistentni pozuzovaní jidel. Napr. Bába se tam třepe s omeletou, nakou záhadou je schopná naladit z jednoho vejce 3 kusy a s porodcema to ani nehne. Za to pulka mančaftu tam opece nebo uvari vejce, na neco to mrskne a vyreseno. Dalsi parta de logicky cestou ztracenyho vejce. Nevidel sem jedinej zaber kde by nekdo z porodcu pred kamerou do toho vajicka zaboril nuz. Prece u pošírovanyho vejce je to klicova zalezitost. No a zbytek ? Treba svitek kam vajicko patri de ven a slovenda s falafelem (kam podle me vajicko nepatri vubec ) zustava ? Jo a ten sklad z Užhorodu taky velka jizda :)
    LEADA
    LEADA --- ---
    ZUZKAOU: souhlasím, ty násilně vytvořené situace (ahoj kluci, tady jsem Vám upekl sušenky), věty, které jim někdo napsal dopředu působí fakt směšně.
    Co mi vadí kromě hodně low-budget produkce je charisma porotců. Nemastní, neslaní, nikdo je nezná, neumí vytvořit tu správnou atmosféru. To jejich intro - "jsem hledač a hledám Masterchefa" hovoří za vše...

    S mým milovaným Masterchef Australia se to nedá srovnat - nejen kvalitou soutěžících...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SAMOUT: no nevím, ale pokud někoho vyhazuju s tím, že jeho jídlo je špatně, tak by bylo fajn to alespoň ukázat. Solo vstupy budou furt až do konce.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    ZUZKAOU: Právě že tyhle ranné fáze moc o jídle nejsou, spíš o jakože emocích, tj. solo vstupy "byl jsem napnutej jak kšandy", "myslela jsem, že už je se mnou ámen" atd. jsou důležitější, než samotná jídla. Tady už vůbec nejde o kulinařinu, se mi zdá.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LOOKBETTERNAKED: no, režisérovi ve střižně holt nedošlo, že je to show o jídle...

    jinak - majonéza z 10 žloutků a maximálně pár deci oleje? Wtf? Navíc jestli se nepletu, tak všechny, na které už teda byl záběr byly žluté a řídké (protože v tom poměru se to přece nedá zemulgovat do tuha, ne? Používam Ruhlmanův poměr 1 žloutek na 200-250ml oleje a 5 ml něčeho kyselého a fakt až tak po 150 ml to začíná tuhnout a bělat.)
    LOOKBETTERNAKED
    LOOKBETTERNAKED --- ---
    celý je to takový upocený...
    A taky mi chybí (nevim jestli to je v origianlu-ten jsem neviděl) trošku sofistikovanější vysvětlení proč to konkrétní jídlo prošlo/neprošlo. "děkuji" nebo "salát byl pestrý" je trošku mdlý, co já s tim, když to nemůžu ochutnat. Holt Zdéňa je Zdéňa.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Hm. A teď už je to bez debaty Nova.

    Když pominu ten směšný sklad, tak moc špatná část jsou promluvy co psal scénárista - tedy komentář a vysvětlování šéfkuchařů. Ten rozdíl, když mluví přirozeně a když mají něco deklamovat je drsný. Autora doporučuju svázat a pouštět mu to v nekonečné smyčce.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    EVILMIND: To jo, až na to, že ne v Albertu, ale v Bille (protože sponsor :-))
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    SAMOUT: kdyz na zacatku toho posledniho ukolu sli pro suroviny, tak jsem se normalne stydel za tu produkci, to vypadalo jak v Albertu v nedeli vecer. Ani kameramanovi se nepodarilo vykouzlit aspon par naaranzovanejch zaberu, aby to vypadalo lakave. Ostudny proste. Ze z toho pak ty lidi neco realne uvarili byl docela zazrak.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Český MCh je teda dost tragédie, hlavně jeden porotce mi leze dost na nervy (netucha kdo to je), s Na nože se to nedá srovnat (o Gordonovi nemluvě, to je jinej vesmír). A to jsem viděl akorát posledních cca. 20 minut dnešní epizody.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    TOOMIX: "Jestli s tím něco neuděláte, tak z toho v tý televizi vylezete jako totální kokoti" pobavilo. :)
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    O nás | Restaurace pod lékárnou Židlochovice
    http://restauracepodlekarnou.cz/
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    TOOMIX: Jak se rika, v Zidlochovicich by ani parez nehorel.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Hnípající hospodou u Brna ani Pohlreich nepohnul, majitel plete svetry - iDNES.cz
    http://hobby.idnes.cz/...ekarnou-zidlochovice-psk-/hobby-domov.aspx?c=A151013_140123_hobby-domov_mce
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    hehe

    Ano, šéfe! VI (8) - upoutávka | Prima PLAY
    http://play.iprima.cz/ano-sefe/ano-sefe-vi-8-upoutavka

    Ano, šéfe! – Záhada proutěného košíku | Prima PLAY
    http://play.iprima.cz/ano-sefe/ano-sefe-zahada-prouteneho-kosiku
    KRUTAS
    KRUTAS --- ---
    FAT: je uplne jedno jakej je Tvuj nazor , napoveda..... ano sefe , Pohlreich, jidlo, vareni ... porad nic ? ... tak to zkuste tady :) [ KUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně! ]
    FAT
    FAT --- ---
    Přiznám se, že souhlasím s názorem [ SAMOUT @ Ano šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales ] a že nechápu ty mínusy. Nebo si myslíte, že je to nějaká výhra, ta fůze?
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    A za pár let bude všechno pivo světa chutnat stejně, a jeho výroba bude outsorcována do Kambodži...

    Obří obchod s pivem. Gambrinus i Prazdroj převezme gigant AB InBev - iDNES.cz
    http://ekonomika.idnes.cz/...-sabmiller-pm5-/eko-zahranicni.aspx?c=A151013_082853_eko-zahranicni_rts
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    DAHY: Jo, taky ji znam a mam zafixovanou jako ji dela ten brejlatej Luciano.
    DAHY
    DAHY --- ---
    HENNYVILLE: Ano, v kazdym regionu je carbonara jina, ale pouze v jednom je receptura spravna. To je ten problem :)
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    HENNYVILLE: (ted si vzpominam, ze treba v Piemonte sem videl na nejakym listku Carbonaru s mistnima bilyma lanyzema)
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    Tak moje zkusenost je takova, ze Carbonara je v kazde casti IT jina. Jinej syr, panceta, guanciale, lardo, cesnek nebo bez, vejce nebo jen zloutky. Tady je playlist 4 naprosto rozdilnych Carbonar podle regionu.
    Ricetta Carbonara - Luciano Monosilio
    https://www.youtube.com/watch?v=c86H7KTxTzo&list=PLWKLqE-7K4-Zyxe0cdlj9RwmB_HCL0Uc8&index=1
    OLIII
    OLIII --- ---
    Doufám, že touhle dobou se na nějakým italským nyxu řeší, jak se dělá ten jedinej správnej českej bramborovej salát. Pak bude svět v rovnováze.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    No, jestli carbonara se smetanou, nebo ne, to nemá smysl řešit, když se na tom neshodnou sami italové. A kdyby se neshodli jenom na smetaně!
    Špagety nebo makarony?
    Guanciale nebo pancetta?
    Pecorino nebo parmezán? Nebo obojí?
    Vejce celá nebo jen žloutky?
    Máslo, olej, sádlo nebo nic?
    Cibule, česnek, nebo nic?
    Víno ano nebo ne?
    No a kdo trochu ovládá kombinace a permutace tak si spočítá, kolik různejch carbonar nám z toho může vyjít...

    Carbonara: panna si o no? | Dissapore
    http://www.dissapore.com/grande-notizia/carbonara-panna-si-o-panna-no/
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    SAMOUT: Tak Antonio Carluccio tvrdí, že smetanu never ever.

    Real Spaghetti Carbonara | Antonio Carluccio
    https://www.youtube.com/watch?v=3AAdKl1UYZs
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    EFFKA: pochybuju ze takovejhle nymand vubec vi ze neco takovyho existuje))
    EFFKA
    EFFKA --- ---
    LYNCH: coz me nejvic lezlo na nervy...kdyby tam radsi hodilnakej jazz, sanson, swing...cokoliv...takhle to atmosferu restaurace jen rusi
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    LEADA: a výběr disco hitů!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam