• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales



    Co je totální úlet?Samozřejmě jídlo...



    Klik na Babicu: [ Spolek pratel Mistra Babici aneb všichni si to doma uděláme, protože je to jednoduchý, rychlý a dobrý! ]

    jeden polerich vladne vsem, jeden jim vsem kaze. Do kuchyne uvrhne a k plotne privaze.
    rozbalit záhlaví
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    TOMBRIDER: Také jsem při náhodném sledování televize v "divočině" neplánovaně natrefil na Ditu. A bohužel jsem se na ten díl "Když jím za dva" zkusil podívat.

    Myslel jsem si, že po DP à la králíček Duracell už nemůže přijít nic horšího. Mýlil jsem se. DP s bubnem v bílém hábitu připomínajícím bílou paní požírající své výtvory v rádoby vtipných (či dramatických nebo bůhvíjakých - nějak jsem to nezvládl dekódovat) mezihrách to hravě překonala. K tomu ten její permanentní, neskutečně nablblý úsměv, který se doslova a do písmene zažíral do mých mozkových závitů. Po nějakém tom dezertu z tyčinek Mars (či co to bylo) z první série přišel dort z těsta ze sušenek. To aby té přeslazenosti nebylo málo.

    Jednu chvíli už to bylo tak k nevydržení, že jsem musel na chvíli přepnout na jiný kanál. Ale nakonec jsem se tedy pokorně vrátil zpět, aby mi neunikla naprosto "nečekaná" pointa tohoto dílu. A aby toho pro mne na první dobrou nebylo málo, tak závěr vyšperkovala zdejší "nyxelebrida" diblíkovského typu Boo a lehce afektovaná autorka scénáře osobně za asistence dalších dvou legračních/mužských členů této zcela zjevně úchylné až patologické rodiny.

    Ačkoliv následující Kamu nebyla po pravdě žádný zázrak, co bych musel pravidelně sledovat, ve srovnání s - teď již bohužel rozmnoženou - Double Penetration je aspoň celkem přirozená, rázem jsem se opět cítil celkem v pohodě a můj tep se vrátil do normálu...
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    CAPTAIN_TACUD: hele ja predtim koukal na Ditu Picu, takze proti tomu to byl balzam.. a ze primo ona to uplne neumi na kameru mi nijak nevadi jelikoz vim ze nema s kamerou zkusenosti, treba se v pozdejsich dilech vic uvolni.. to me opravdu vic sral ten vypravec..
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    TOMBRIDER: Hele ja nevim, zatim jeden díl. Neumí mluvit, a když jsem ji tam viděl dělat s nožem tak jsem se o ní bál :)) Chápu že má vietnamskou a asijskou najetou, no asi jsem cekal trochu neco jinyho. Je to točený jak z náplavky :)) A hlavne jsem asi zmlsanej dokumentama z asie s Gordonem a nebo i Rickem Steinem.
    LEADA
    LEADA --- ---
    CAPTAIN_TACUD: vydrzela jsem jen jeden dil a prijde mi to dost nuda. Pritom tema zajimavy..
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    CAPTAIN_TACUD: Nepřišlo mi to špatný... Jen ten komentátor mě tam sral tím přihřátým hlasem..
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    COOKED



    https://www.netflix.com/cz/title/80022456?p=os

    https://www.youtube.com/watch?v=epMAq5WYJk4

    As he tries his hand at baking, brewing and braising, acclaimed food writer Michael Pollan explores how cooking transforms food and shapes our world.

    Explored through the lenses of the four natural elements – fire, water, air and earth – COOKED is an enlightening and compelling look at the evolution of what food means to us through the history of food preparation and its universal ability to connect us. Highlighting our primal human need to cook, the series urges a return to the kitchen to reclaim our lost traditions and to forge a deeper, more meaningful connection to the ingredients and cooking techniques that we use to nourish ourselves.

    Season 01, Episode 01 - “Fire”
    With help from Aboriginal hunters and a barbecue pit master, Pollan shows how fire shaped human gastronomy, and weighs our duty to the animals we eat.

    Season 01, Episode 02 - “Water”
    Pollan looks to the kitchens of India for a lesson in the value of pot cooking and examines the consequences of eating highly processed food.

    Season 01, Episode 03 - “Air”
    Visit food labs and Moroccan fields as Pollan delves into the science of bread-making and the nature of gluten.

    Season 01, Episode 04 - “Earth”
    Discover how microbes help turn raw ingredients into delicacies like chocolate and cheese as Pollan tackles the mysterious process of fermentation.

    Cooked.S01E01.Fire.720p.NF.WEBRip.DD5.1.x264-NTb.mkv
    2.56 GB
    http://www.uloz.to/xJhT2LQp/cooked-s01e01-fire-720p-nf-webrip-dd5-1-x264-ntb-mkv

    Cooked.S01E02.Water.720p.NF.WEBRip.DD5.1.x264-NTb.mkv
    1.87 GB
    http://www.uloz.to/xYkHwD9F/cooked-s01e02-water-720p-nf-webrip-dd5-1-x264-ntb-mkv

    Cooked.S01E03.Air.720p.NF.WEBRip.DD5.1.x264-NTb.mkv
    2.42 GB
    http://www.uloz.to/xG8wSUrj/cooked-s01e03-air-720p-nf-webrip-dd5-1-x264-ntb-mkv

    Cooked.S01E04.Earth.720p.NF.WEBRip.DD5.1.x264-NTb.mkv
    2.05 GB
    http://www.uloz.to/x9zkbMJA/cooked-s01e04-earth-720p-nf-webrip-dd5-1-x264-ntb-mkv
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    Přehled dílů — KAMU ve Vietnamu — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/porady/11299020466-kamu-ve-vietnamu/dily/
    SKRU
    SKRU --- ---
    ZUZKAOU: "aby poznal, co je zemědělská výroba"..rolnicka pest dopadne tvrde a nekompromisne:))))
    MJUGEN
    MJUGEN --- ---
    WITTGENSTEIN: těch 60°C je právě kvůli Salmonele, jak v té studii píší. Ale pokud jde jen o snížení množství bakterií, nikoli úplné zničení kolonie, tak těch 58 určitě stačí
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    MJUGEN: Jde o to, JAKÉ bakterie. Nám nejde o ty, které přižívají ve vulkánech, ale o salmonelly a clostridie. A jde o jejich redukci minimálně o šest řádů, čehož dosáhnete při několikavteřinovém oblanšírování v horké vodě (90 stupňů, dejme tomu), nebo za několik hodin při teplotě 55 stupňů. Čím vyšší teplota, tím to jde rychleji. Hodil jsem sem volně přístupnou studii, podrobněji to zpracovává Myhrvold ve své Modernist cuisine a rozhodně nedospívá k závěru, že nemůžeme mít maso medium rare.
    MJUGEN
    MJUGEN --- ---
    WITTGENSTEIN: imho blbost, bakterie přežívají vyšší teploty; a z toho odkazu: the coldest part should be at least 60 °C/140 °F for at least...
    VANEK
    VANEK --- ---
    ZUZKAOU: ostatně, ty "drobné maso červy" si taky představuje jak hurvínek (AFAIK).
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ZUZKAOU: Není. Kritická zóna je mezi pěti a padesáti stupni. Při nějakých 57-58 stupních Celsia a tloušťce masa do čtyř cm se za ty tři hodiny dosáhne pasterizace, viz http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1878450X11000035#f0025
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VANEK: náhodou dobrý prostřeh. Imho to je záměr.
    VANEK
    VANEK --- ---
    ZUZKAOU: Josef Laun 56,3ˇC po tři hodiny , co na to Hygiena a ostatní - kamarádka salmonela a drobní maso červi apodobní asi mají pré ve vířivé lázni kdy jim není vedro ani zima . Jen z toho důvodu bych nechtěl ten blaf.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU:

    Petra Otepková je mi líto všech, co v tom nepoznali parodii grin emoticon

    Tomáš Jordan
    Tomáš Jordan Parodii můžete dělat ve Francii, tady tím akorát naserete půlku národa... Kolik lidí má peníze na to dělat svíčkovou z pravé svíčkové... a když to pak hodí do koše a u všeho se tváří tak, že to myslí vážně, já bych tomu pánovi dal pár facek a poslal bych ho někam na pole, aby poznal, co je zemědělská výroba, až si příště z toho bude chtít dělat srandu...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    https://www.facebook.com/luxusnataliri/posts/1706451286303459

    Asi půjdu do pekla za to že se těm komentářům směju. Prakul přešl na temnou stranu síly ;-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    WITTGENSTEIN: bojím se že parodie je natolik sofistikovaná, že nebude úplně pochopená ;-)

    Ale detaily, jako olíznutí ruky po ochutnávání, jsou dokonalé.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    WITTGENSTEIN: Já se zeptal hned na začátku, a dokoukal to až potom :-). Jako parodii to je nutno brát, kdyby takle někdo vařil v restauraci doopravdy, tak mu asi určitě velmi rychle dojdou prachy :-)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    SAMOUT: Tak ono je to samozřejmě na hranici parodie/provokace. Ve skutečnosti je to dost jedno, půl stupně sem, půl stupně tam nehraje roli, zvlášť když to potom budeš ještě opékat na pánvičce. Sám mám u prémiového hovězího rád teplotu 57-58, klasická medium rare. A mimochodem, ty tři hodiny v lázni je trochu overkill.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    WITTGENSTEIN: Ptám se tě jako zkušeného uživatele - jak přišel na ausgerechnet 56,3 stupně? Na to jsou nějaký tabulky podle typu masa, nebo tak něco?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam