• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales



    Co je totální úlet?Samozřejmě jídlo...



    Klik na Babicu: [ Spolek pratel Mistra Babici aneb všichni si to doma uděláme, protože je to jednoduchý, rychlý a dobrý! ]

    jeden polerich vladne vsem, jeden jim vsem kaze. Do kuchyne uvrhne a k plotne privaze.
    rozbalit záhlaví
    DO_IT
    DO_IT --- ---
    KUBAN88: kdyz clovek neni picus tak udela vlastni sirup, je to prace tak na vecir a vydrzi to treba i tejdny
    FARIN
    FARIN --- ---
    KUBAN88: je dobrý si uvědomovat "domácí" = "není to fanta/sprite", což je pokrok, minimálně to eliminuje nesmyslný převážení vody v kamionech
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    KUBAN88: nicmene porad je to krom piva dost casto nejvyhodnejsi pomer cena/objem/kvalita
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KUBAN88: na Mělníku to je voda, cukr, citron, okurka a listí a za 30 kč/ 0,5 l.
    Ano, hospody odjakživa vydělávají na pití.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KUBAN88: Nutno říct, že za 90,- je to v Praze. V jiných městech je běžná cena tak 30 kč za půl litru a je to lepší, než točená kofola.
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    Stejne je to ted luxusni vyvar - kazda putikq ma domaci limonadu - koupena stava, zalita mineralkou, trocha ledu, jedna nakrajena limeta a par listku máty. To do 0,7l a šup za 90,- a lidi si tu šťávu s vodou v hodnotě cca 6,- Kč (kdy nejvíc stojí ta limeta) nadšeně kupují - uááá domácí né asi
    VANEK
    VANEK --- ---
    LEADA: Nene, to je furt tlamolep; jedině
    Moje Toma
    http://www.toma.cz/produkty/voda/nadech
    – to je skoro tak dobrý jako voda s okurkou i zatepla.
    LEADA
    LEADA --- ---
    VANEK: tuhle z manufaktury jsem měla a zelená nebyla...jinak u mě teď vítězí Mattoni okurka, fakt doporučuju....hlavně vychladit...
    VANEK
    VANEK --- ---
    ATUARFIK: E141 stačí, a někde to možná zvládnou i se 140.


    (Tu "Domácí" se mi vygooglit nepodařilo.)
    NENUFER
    NENUFER --- ---
    MARIHAI: z coho je taka zelena? taka sa mi nikdy nepodarila :-) ale je fakt ze ja do toho davam len matu, citron a trstinovy cukor
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    Domaci limonada. Nyni v kazde restauraci.

    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    TOOMIX: nechápu, proč bych nemohl nechat ležet na stole drobné... jak mi to chce někdo zakázat? bez šance...
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    Falešná kačena recept - TopRecepty.cz
    https://www.toprecepty.cz/...falesna-kacena/?utm_source=fb&utm_medium=auto&utm_campaign=accountLibor

    tak dneska na me utoci uz i fb sponzorovanyma smakuladama - usmevne, proc to za kazdou cenu nazyvat *falesna kacena* a ne tim, co to je...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Spropitné jako přítěž? Elektronická evidence tržeb se bude týkat i drobných |
    http://domaci.ihned.cz/...propitneho-ucetni-transakce-elektronicka-evidence-trzeb-se-tyka-i-drobnych
    SCHWITA
    SCHWITA --- ---
    OMNIHASH: fucking hell, o ničem
    JUDE
    JUDE --- ---
    MARIHAI: Třeboňské sushi? jako z kapra? kapr je japonsky koi karas funa - sushi se dělá z obojího - ale samozřejmě to neznamená že když jdeš do podniku který se jmenuje kapří sushi třeba sem http://sengawa-koizushi.com/ tak že tam nemají tuňáka a jiné ....
    JUDE
    JUDE --- ---
    STEPNI_VLK: Radniční sklípek je super již několik let - MAR_TINA musela mít velikou smůlu jak sviňa anebo je to dele než 2-3 roky - před 4-5 se tuším měnil majitel/najemce.... :-)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    YOUNG GORDON RAMSAY FINDS OUT HE HAS NOT GOT HIS THIRD MICHELIN STAR (1999) FEATURING JAMIE OLIVER!
    https://www.youtube.com/watch?v=q6-GQcsqSsI
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    MAR_TINA: Těžko říct, nikdy předtím jsem tam nebyl. Nicméně napoprvé jsem si tam dával jehněčí se špenátem a evidentně domácími bramborovými šiškami a můžu bez uzardění prohlásit, že takhle výborně udělané jehněčí jsem nikdy předtím neměl. Doslova se rozplývalo na jazyku. Nebyl jsem daleko od gastroorgasmu. ;)

    Napodruhé to byla vepřová panenka tuším na houbovém ragú a opět bez jediné výtky...

    A když už jsem v tom doporučování, tak doslova coby kamenem dohodil od Radničního sklípku je v rohu náměstí nově otevřená kavárna. Všechno z toho, co se tam dá sežrat, prý vyrábí majitelka sama. Žádné éčka, žádné sračky, něco myslím i "raw", což dnes frčí. Na stolečcích miska s třešněmi zdarma jako pozornost podniku. Dal jsem si tam naprosto luxusní těstovinový salát z doma vyráběných těstovin a k tomu domácí limonádu. A měl jsem co dělat, abych nevyzkoušel i ty luxusně vypadající dortíky a další dobroty. K tomu vcelku příjemné prostředí uvnitř a zahrádka v podloubí vedle...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    STEPNI_VLK: to se muslei dost zlepšit, byli jsme tam asi před 2-3 lety a i přes prázdnou hospodu to za moc nestálo. Ani obsluha ani jídlo, takový slabý maloměstský průměr.

    A když jsi v Litoměřicích, na náměstí mají naprosto dokonalou zmrzlinu.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Jsem tu dlouho nebyl... Nicméně k nedávno proběhlé diskusi o kvalitě obsluhy bych měl malou doušku. V posledních měsících jsme často pracovně pobývali kousek od Litoměřic. Tohle město patří mezi má oblíbená a tak jsem tam jezdil relaxovat. A na náměstí - kdy bych normálně čekal spíše pasti na turisty - jsem díky tipu od kolemjdoucí, kterou jsem oslovil, objevil vážně skvělou restauraci. Jmenuje se Radniční sklípek, je nekuřácká, jídlo je tam skvělé za přiměřenou cenu, točená plzeň jako křen, velký výběr vín, obsluha výborná, přes léto i zahrádka venku.

    K číšníkům. Na povel to tam má velmi příjemný hlavní číšník (viz foto), který se nezapomene zeptat, jestli je vše v pořádku, i když vás třebas osobně neobsluhuje. Ani další (evidentně i brigádníci) ale nejsou žádní škarohlídi a nezažil jsem tam nic, co by mne nějak rozladilo. Všichni pořád usměvaví, obsluha v rámci možností rychlá, nikterak vlezlá. Cením i "stejnokroj".

    V takovém případě při placení chválím kuchaře (naivně si myslím, že pak z dýška dostane něco i on) a dýško dávám opravdu hodně vysoké.

    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    BRUKEV: V tomhle typu hospod v tý šunce stejně žádný maso není :-).
    TESSS
    TESSS --- ---
    BRUKEV: ne :-)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Ale jděte, to je jako když v jídeláku u bezmasých jídel máte smažák se šunkou, se s tím smiřte :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam