• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: tohle přesněmi přijde taky pekelný. A v návaznosti na to fakt, že uprostřed střední školy jsou tato telata dospělá, dožadují se alkoholu, řidičáku i mamahotelu zároveň.
    EDERA
    EDERA --- ---
    FIFI: Tak zrovna u vašeho H. mi odklad přišel jako opodstatněný. On byl tehdy hrozný chcípák, furt nemocný, pamatuju si to. A logopedické problémy měl takové, že na to běžné metody nestačily. Navíc ač o 13 měsíců starší než náš Jr., mi nikdy nepřišel větší ani silnější. A i teď v 16-17 mají oba zhruba stejnou výšku a k ní stejnou podváhu:-)
    Ale obecně mi teda přijde úchylné, že ze základek odcházejí děti 16 leté, leckdy téměř 17 let, tělesně normální dospěláci, duševně telata. Za nás bylo normální, že sedmnáctiletí maturovali a osmnáct jim pak bylo třeba až v srpnu.

FIFI
    FIFI --- ---
    VSICHNIMAME: protoze tenhle argument jsem slysela jako jeden z mnoha proti odkladum, tak na to dbam.
    Argumenty okoli proti byly:
    v prvni tride bude diteti 8!
    bude tam nejvyssi!
    bude tam nejstarsi, vzdyt je to zimni dite!
    devitku bude koncit v 16!
    maturovat bude ve 20!
    vysokou skolu dodela (uz nevim v kolika).

Na tohle vsechno ale soudnej rodic dba a s mym ditetem nikdy nebyl na ZS problem kvuli veku. Ostatne na ZS pobyl jen pet let, argument, co s mym vyrostkem budou ucitelky delat v devitce, byl tedy v dobe jeho 6 let uplne mimo.
    Ja vim, ze mam stesti, ze mam tohle dite, ale celkem mi vadi, ze hodne lidi hned vidi rude, kdyz se zminim, ze mel odklad. Uz to radsi nikde neventiluju.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    FIFI: pardon, to je důležitá informace, takže kdyby někdo plánoval dát tam dítě, pomněte, že to není v Roztokách, ale v Sedlci. :-D
    FIFI
    FIFI --- ---
    MADIETTA: to nejsou Roztoky, te je Sedlec-Praha 6. :)
    ZOFI
    ZOFI --- ---
    U nás v Brně začal v pondělí tzv. elektronický zápis dětí do MŠ. V tento moment - po 5 dnech, je na 2200 míst přihlášeno již 2444 dětí (je to v pravo nahoře), přihlašování bude trvat až do konce unora... očekává se horší stav, než loni, kdy brali 2500 dětí, přihlášených jich bylo 4500

Seznam městských částí | Zápis do mateřských škol ve městě Brně
    http://zapisdoms.brno.cz/mestske-casti?order=nurseries_sum_pupils&sort=asc
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    Není ale všude tak. V naší školce přijali letos další 2,5 leté děti. Matyáše nám před rokem přijali jako prvního,letos má ve třídě 3 podobné. (Ostrava)
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    Počet dětí ve školkách roste, přesto jejich kapacita stále nestačí  – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/zena/deti/292568-pocet-deti-ve-skolkach-roste-presto-jejich-kapacita-stale-nestaci.html
    EDERA
    EDERA --- ---
    TERRYNKA: Tý jo, necelé čtyři tisíce školného! Já platila za pražskou Montessori dvanáct. :-(
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    ORIKA: Díky - taky mi to přijde jako dost podivná instituce.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    DRIZZT: já tam ty přijímací kritéria nějak nemůžu najít...u nás je taky montessori školka a pak jedna montessori třída na zš, bohužel na svých stránkách vůbec neuváději podmínky přijetí ani cenu školného...psala jsem jim ohledně toho mail, ale vůbec neráčili reagovat, což už mě samo o sobě docela odradilo...
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    Teď jsem se koukala po soukromých školkách na Lesné a narazila na Montessori Sluníčko. Už ta přijímací kritéria mi přijdou podivná. Máte s touhle školkou někdo zkušenost? Popřípadě je možní tam dítě dostat? Díky.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    DRIZZT: ne, oficiálně to tam není...vzhledem k tomu, že jsem se synem do dané školy (školka a škola jsou v jedné budově) chodila do kroužku a s jednou vychovatelkou jsem si dost rozuměla, jsem se jí na rovinu zeptala co a jak a bylo mi řečeno, že k tomu přihlížejí...
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    ORIKA: v těch kritériích pro přijetí zaměstnání není (v tom elektronickém) - nebo jsem něco přehlédla?
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    ZOFI: no, loni tam bylo volných míst skoro 30 (odcházelo hodně dětí na první třídy) a bylo mi řečeno, že 3,5 letý dítě je utopie umístit...
    vzhledem k věku bych letos řekla, že ho vezmou, ovšem vzhledem k počtu volných míst o tom dost pochybuju...navíc přednost mají děti co jdou pak za rok do školy, děti co už tam mají sourozence a děti s celodenní celotýdenní docházkou...plus samozřejmě děti plně zaměstnaných matek...my nesplňujeme ani jedno
    ZOFI
    ZOFI --- ---
    ORIKA:proboha, koho už by tedy měli brát, když ne 4,5 letý?
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    LILY: já jsem uvažovala, že bych mladýho přihlásila do školky, co máme "za rohem", v září mu bude "už" 4,5 tak jsem si říkala, že by ho určitě vzali, ale poté jsem zjistila, že počet volných míst tam je 11...tak ho s největší pravděpodobností nechám i nadále v soukromé mš
    LILY
    LILY --- ---
    ZOFI: tak to vypadá, že fakt asi nemá cenu v Brně přihlášku dávat pro míň než čtyřleté. :(
    ZOFI
    ZOFI --- ---
    Tak jsem si spočítala, že když loni dle elektrnického zápisu nepřijali na naší MŠ BRNO-sever do MŠ 265 dětí a letos je zde napsáno, že je jen 270 volných míst v 17 školkách zde, nebudou brát vlastně žádné nové děti. Je logické, že se dostanou jen ti, co se loni nedostali - letos 4 letí a možná pár mladších, ale se sourozencem předškolákem... :-(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam