• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    ADD
    ADD --- ---
    TALENKA: Taky si myslim, ze bez ohledu na vybavu od prirody a dokonce i financni moznosti jde mit vzdy "zajimave doplnky", "krasne nausnice" nebo cokoli jineho, co vyvola dojem hezkeho vzhledu. A leckdo z tech, kdo se tu sam hani, to umi - takze tu nevhodnou vybavu od prirody mu clovek musi verit, sam nema sanci si ji vsimnout. :-)
    TALENKA
    TALENKA --- ---
    MADIETTA: Kdybys věděla, jak mně ty tvoje pindy o tom, jak objektivně hnusná jsi, strašně, STRAŠNĚ lezou na nervy.

MARKYSHA: Vždycky jsem byla tlustá, a vypadá to tak, že vždycky budu. Krom toho nosím brýle. A objektivně mám nos, který z některých úhlů vypadá už jako první číslo chobotu.
    Na druhou stranu o sobě taky dokážu říct, že mám pěkné oči. A umím se docela hýbat, i s tou nadváhou. A vlasy, i když bych chtěla rovné, jsou docela husté. A se správnou velikostí podprsenky dokážu vytvořit zajímavě působící dekolt i s těmi plandáky, co mi příroda nadělila :D
    Máš něco, co na sobě dokážeš ocenit? Co se ti na sobě líbí? To je hodně důležité.
    Mám kamarádku, která je ještě výrazně tlustější než jsem já. Její základní postup je: Když tě lidi potkají na ulici, jejich první dojem nikdy nesmí být "ta tlustá". Ona je vždycky "ta upravená", "ta, co tak svěle zpívá", "ta, co se věčně směje". Funguje to.

Je to v hlavě. Mně se sebevědomím strašně pomohl můj muž. Pro něho jsem krásná a jedinečná a to mi stačí k tomu, abych se tak i dokázala cítit. I když mám samozřejmě taky někdy chvíle, kdy bych nejraději dupla a zmizela. Vedle takové objektivně hnusné Madietty se cítím jako humplácký hromotluk.

A lezu s kůží na trh každý den - předstupuju před bandu puberťáků, co k odsudku nejdou daleko. Pomohlo mi být připravená na to, že se do mě navezou, mít připravené repliky, abych je odpálkovala, nebo abych je odzbrojila tím, že na to zavedu řeč sama a nějakým vtipem to shodím - vyrazím jim zbraň z ruky.
    Loni jsem učila v devítce výchovu ke zdraví. Měsíc věnovaný poruchám příjmu potravy. Vlezla jsem do třídy a řekla: Dneska si budeme povídat o obezitě. Jsem skvělá názorná ukázka. Mrkněte na mě a řekněte mi všechny zdravotní rizika, která jste na mě vypozorovali. Nastala věcná debata, žádné úšklebky.
    Letos jsem s osmáky přespávala ve škole, chtěli jít večer do školního bazénu. Tak jsem jim na rovinu řekla, že pokud kluci vydýchají, že budu v plavkách a nezačnou z toho koktat, nemám s tím problém. začali mě překotně ujišťovat, a šlo se.

Sorry za román. Chtěla bych do tebe nějak napumpovat sebedůvěru, ale nevím, jak...

MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    XMARGE: nicméně jsme už dlouho OT. Podstatné je, že děti mají svoje vnímání a já třeba těm svým přesvědčení o nejkrásnější mamince rozhdoně vyvracet nehodlám. :-D
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Já třeba jsem měla v pubertě velmi nízké sebevědomí, což bylo dané tím, že opravdu nejsem přirozená kráska, za kterou by se kluci ohlíželi. Postupem času přicházím (stále ještě na další a další) vychytávky, jak svůj vzhled vylepšit, a jsem se sebou víc a víc spokojená. A říkám si, proč mi tohle sakra někdo neřekl, když mi bylo těch patnáct? Proč jsem místo toho slýchala "Dyť jsi hezká přirozeně, nemaluj se" - když jsem vytáhla řasenku, jelikož jsem s prominutím měla zrcadlo a viděla, že to fakt úplně dobrý není. Myslím, že dřív součástí výchovy mladých dívek bylo i to, jak se upravit, aby vypadaly dobře. Za mých mladých let se tohle děsně podceňovalo a vtloukalo se nám do hlavy, že je důležité, co máme v hlavě a ne naní. Ono je důležité obojí.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    MADIETTA: já si myslím, že to zbytečné není. Kdyby mi manžel neříkal, že jsem hezká a že se mu líbím, asi bych padala do těch svejch cyklů "jsem hnusná a tlustá a nikdo mě díky tomu nebude mít rád". Já potřebuju slyšet, že se líbím, já mu i věřím, ale prostě to nízký sebevědomí a strach ve mě zůstane..
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    XMARGE: no vidíš, tak sama víš, že je zbytečné, aby ti někdo něco říkal, sebeobraz má člověk v sobě daný. Mám ti líčit, jak si můj mozek přeložil větu "nejsí výrazná sexy kráska, co by mohla vyhrát miss, ale vypadáš velmi mile a hezky"? :D
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    MADIETTA: tak z fotek můžu soudit to, že sice nejsí výrazná sexy kráska, co by mohla vyhrát miss, ale vypadáš velmi mile a hezky. Hnusnou ženskou si představuju jinak:o)

Ale já mám co mluvit.. Já celý dětství a dospívání poslouchala "nežer, budeš tlustá a nikdo si tě nevezme, zůstaneš nám na krku, ha ha ha".. a co? Žrala jsem, jsem tlustá, ale vdala jsem se za chlapa, o kterým se mi ani nesnilo (jak dle fyzickýho vzhledu, tak mentální vyspělosti)... A stejně mám spoustu mindráků, přijdu si nehezká, tlustá a bojím se, že mě lidi nemaj rádi a že stačí málo a přestane mě milovat i můj muž. Je to v hlavě a špatně se to vyhání. Lepší se to, ale hodně pomalu...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MARKYSHA: To chci letos na vodu!
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MADIETTA: Většina žen by prodala duši za tvoji vizáž, kdy na obličeji jsou vidět všechny patričné orgány na svých místech, aniž by bylo nutné věnovat tomu půl hodiny umělecké práce. Já například si musím každé ráno domalovat na ksicht oči. Ale ty tomu stejně nikdy neuvěříš, to pak je těžký :D
    ADD
    ADD --- ---
    MARKYSHA: Díky. Snad něco takového budou mít i za rok. Letošek asi prožiju na břehu ve vytahaném tričku. (S tříměsíčním dítětem v ruce se blbě předstírá, že je člověk těhotnej. :-)))
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MARKYSHA: to je skvělý nápad!
    ADD
    ADD --- ---
    MARKYSHA: Kde jsi sehnala plavkový šaty? Já se je loni snažila ušít, ale nedotáhla jsem to.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Jenže to je v hlavě a z tý hlavy je to sakra těžký vyhnat - může mi říkat muž, i jiní chlapi, že mám vnitřní krásu, že to, co údajně vyzařuju zastíní to ostatní, můžou to říkat lidi, na kterých mi záleží a jejichž názoru si vážím, ale stejně to v tý hlavě nezůstane, neutkví a nějaký poslední ztroskotanec nebo malé dítě něco řekne a mám to jako bernou minci, protože se tak prostě cítím. Muž říká, že to tak mám, ať vážím o 30 kg míň nebo víc, i když teď bulím nad fotkama. A s tím upravováním to je na pikaču, mě to nejde, byla jsem na kosmetice, nechala si poradit, ale stejně mi to nejde, prostě bych asi potřebovala být bohatší a mít na to každý ráno lidi, co mě učešou, nalíčej, vyberou mi vhodný kombinace apod. Navíc těch hadrů po tý katastrofě, co mi to ukradli při rekonstrukci, pořád moc nemám, i když to průběžně doplňuju, ale já teda nakupuju na Internetu, zase z mindráků, protože mě ničí přijít do obchodů a snášet otrávený pohledy, že budou muset pro větší velikosti do skladu nebo rovnou " Na VÁS tady teda nic nemáme." Ale omluvte mě já mám po dlouhý době PMS jak prase s takovou tou náladou, že bych si vykopala hrobeček nebo začala chodit v burce nebo něco takového. Kvůli burce by na mě taky lidi čuměli, ale měli kecy, ale to by mi zas tak nevadilo, byla bych schovaná. Dyk já jedu v květnu na dovolenou k moři a už jsem si sehnala plavkový šaty, fakt šaty, že je to nad kolena a když se jde do vody, tak se to na boku sváže a už jsem zcela vážně uvažovala, že si snad pořídím burkiny :-)
    ADD
    ADD --- ---
    MADIETTA: Ale jinak jo, mě doma taky učili, že péčí o zevnějšek vyjadřuju svůj vztah ke světu a že neupravený vzhled je projevem neúcty k okolí. Akorát já jsem holt velmi upravený pankáč, což je v tomto smyslu něco jako princezna koloběžka. :-)))
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MEDVED007:
    MADIETTA: já takhle vypadám na občance, kterou bohužel vytahuju mnohem častěji než pas. Šla jsem nahlásit ztrátu OP a oni, že mě hned vyfotí na novou, což jsme nečekala a tomu odpovídala moje úprava vlasů a vůbec čehokoli, nebyla jsem ani namalovaná, protože to byl takový ten den "nechte mě být, chci si vzít tepláky a strávit celý den pod třemi dekami mimo civilizaci".

MADIETTA: když mi bylo necelých 15, byli jsme s našimi na svatbě sestřenice a moje máma mi řekla, že se nemusím tolik děsit, že si mě třeba taky jednou někdo vezme.
    ADD
    ADD --- ---
    MADIETTA: Okolí to rozhodně ocení (pokud teda nezuří, že taková úpravnost je mimo jeho kapacitu :-))), ale že z toho nemáš dobrej pocit ty, tomu nedokážu uvěřit.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ADD: mám za to, že snahou o upravený zevnějšek dělám službu především ostatním lidem. :P
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MEDVED007: měla jsem za to, že jako retardovaný lívanec vypadá na fotce v pase každej, vzhledem ke způsobu focení si myslím, že je to tak nějak zákonité. :-D

BEBERA: myslím si to celý život, v dětství a mládí jsem o tom byla hojně ujišťována rodinou i širým okolím, tak na tom asi něco bude. :-P
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    BEBERA: já náhodou zcela přesně vím, jak vypadá objektivně hnusná žena....madietta to teda rozhodně není, ale jsem to já na fotce v pase....mám čerstvý pas a vypadám tam jak mentálně retardovaný lívanec....chybí jen slina kapající z huby :-) a to jsem tam (já blbec) šla rovnou od holiče a říkala si, že to třeba díky tomu nebude tak hrozný....hahahahaha....upřímně lituju všechny celníky, kteří na to budou muset čučet a sledovat, jestli jsem té zrůdě podobná :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam