• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EKIMSkútr
    MRTVEJ
    MRTVEJ --- ---
    tak sem dneska nahodil letni gumy a timto prohlasuju letosni leto za zahajeny :o)
    CAJ_O_PATE
    CAJ_O_PATE --- ---
    KCE: Dekuju!
    KCE
    KCE --- ---
    CAJ_O_PATE: :))
    jo a nezapomen to po oflexovani vycistit a odmastit, benzinem nebo toluen.cisticem
    na vejfuk bude lepsi spis ten mekkci kartac

    pokud nemas flexu tak delaj i na vrtacku, da se i s aku, ale trva to vecnost;)
    CAJ_O_PATE
    CAJ_O_PATE --- ---
    KCE: Přesně:) je to výfuk
    KCE
    KCE --- ---
    CAJ_O_PATE: v poho, ja to pochopil, ale nejaka zazracna vodicka co odstrani korozi imho nepredci mechanicky odstraneni. nejlepsi by bylo opiskovat, u nektrejch veci co jdou odmontovat se to vyplati. po mech.vycisteni pak klidne nakej odrezovac, napr. ja pouzivam obcas tannox, ale jsou ruzny, oplachovy i bezoplachovy, to zalezi i na nasledne pouzity zakladovce. takze pak nejakou tu zakladovku, nejltrvanlivejsi je epoxidova a na to vrchni polyuretanova. ale zalezi co chces 'odrezovat'/restaurovat.. pokud napr vyfuk, tak to vem tim dratakem na flexe a strikni vypalovaci barvou na kamna, stejne to moc dlouho nevydrzi..
    CAJ_O_PATE
    CAJ_O_PATE --- ---
    KCE: Jsem total začátečník :) asi se ptám pitomě. Dík!
    KCE
    KCE --- ---
    CAJ_O_PATE: flexa s dratakem, na silnou korozi jehlovy oklepavac ;)
    CAJ_O_PATE
    CAJ_O_PATE --- ---
    Mate nějaký dobrý tip na prostředek na odstraňování rzi?
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    KAPPY: Celkove mi prijde super... Ale ted sem mel trochu blbou zkusenost, ze v appce ukazoval skutr 80% baterky, ale pak sem jel do kopce a zacly na tom svitit oranzovy kontrolky motoru a baterky. Cely se to zpomalilo asi na 30kmh, v provozu neprijemny. Pak sem jel z kopce a uz to bylo zas dobry. Asi nektery baterky uz maj zraly na vymenu... Jinak se mi na tom jezdi dobre, ma to rozumne velky kola. Obcas by to mohlo ject trochu rychlejc, aby na me nedotahovaly do kopce nedockavy auta.
    KAPPY
    KAPPY --- ---
    První zkušenosti a dojmy s BeRider. Musím říct, že v zásadě jako jo.

    Negativa
    - aplikace mi na Androidu běží trochu podivně, téměř pro každou další akci ji musím restartovat, jinak některé funkcionality nejsou k dispozici, snad pomůže aktualizace. Divím se, že ji nemají dávno dostatečně odladěnou. Zatím mě to nijak zvlášť nesere
    - hned u prvního skútru mi při jízdě prvních pár minut kapala hnědooranžová tekutina z levé rukojeti na kalhoty. Když jsem parkoval, náhodou jsem narazil na technika, který zrovna měnil baterii na jiném skútru a bylo mi řečeno, že jak pršelo, tak je to zrezlá voda, která se tam drží. WTF? :)
    - rozjezdy z křižovatky - vždycky jsem byl zvyklý akcelerovat rychleji, než auta, tady to nefunguje. S tím souvisí třeba i to, že ve Strahovském tunelu směr Břevnov to do mírného kopečka jede max 60 a mě hrozně drásá být brzdou provozu. Zkoušel jsem i jižní spojku, tam si přijdu taky trochu nepatřičně
    - odmítám si po někom na hlavu vzít nějakou zasiflenou helmu, takže mám radši svou a pak ji tahám v báglu

    Pozitiva
    - je opravdu uzoučký, v kolonách klíčová vlastnost
    - příjemné jízdní vlastnosti a manévrovatelnost - na kostkách to neskáče jako koza a zároveň v zatáčkách nemám strach, že by to plavalo. Brzdy odpovídající
    - občas mívám jen jednosměrné cesty a je fajn, že můžu nechat skútr kdekoliv v zóně a nemusím pak řešit, jak a kdy si ho vyzvednu
    - postupně jsem downgradoval ze sedumpade až na Suzuki Sixteen 150, kterou jsem dal nedávno pryč kvůli stěhování a nemožnosti parkování (na ulici jsem ji nechávat nechtěl, protože se mi to v minulosti vymstilo) a tohle je první motorka, kterou beru pouze jako prostředek k přemístění z místa A do místa B a tím pádem nemám blbý nápady :) I na té Suzině jsem občas chytl rapla a ve zpětném zrcátku nebyly některé situace úplně bezpečné (zároveň chápu, že pro pravověrného motorkáře jsou chybějící emoce asi spíš negativum, ale já už se o sebe časem začal bát a u silnější motorky jsem často neodolal nevyužít její maximální potenciál. To byl vlastně i důvod downgradingu)
    - Hodně volných skútrů v ulicích. Zatím jsem k žádnému nešel déle, než 10 minut. Třeba dodat, že soudím jen podle centra, Prahy 4 a 6 obvykle kolem stanic metra. V odlehlejších místech to možná bude horší

    Má tady někdo nějaké dlouhodobější zkušenosti?
    JAVESEU
    JAVESEU --- ---
    SAMOUT: Já kupoval 2014 před 2 lety za 42k. Najeto 22k aktuálně mám 27k. Měnil jsem dvakrát olej, vzduchový filtr a jednou gumy (prasklinky). Jinak podle zkušeností známých do 80k neřešíš většinou nic motorického, jen spotřebák. Výhodou Hondy je tak i pozvolný pokles ceny. Maximální spokojenost. :)
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    DUCATIMONSTER: Me to delali asi za 600 u obyc zamecnika.
    Kazdopadne jsou dva zpusoby jak to udelat.

    1.) Mas master klic s cipem (je nejak oznacenej, cervenej, nebo napisem, pismenkem M, atd...), pomoci kteryho se do skutru da naprogramovat ID libovolnyho jinyho cipu. (je na to nakej easy postup, ze tam ty dva klice otocis rychle po sobe)

    2.) Zamecnik ma nakej cip s prepisovatelnym ID, do kteryho okopiruje ID toho klice, kterej mu prineses. To ma dve nevyhody. Pokud to delas s master klicem, tak pak mas dva mastery, coz neni vzdycky zadouci (napr. pri ztrate klice ho ze skutru nevymazes). Ten prepisovatelnej cip udajne neni tak spolehlivej, muze se prepsat nejakym vnejsim vlivem. To se mi zatim nestalo, ale prijde mi, ze se nekdy chytne az na podruhy. Vyhoda samozrejme je, ze v zamecnictvi jim staci mit jeden typ cipu.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    DUCATIMONSTER: na Zličíně v Avionu v jednom z těch "kiosků" u pokladen TESCO býval chlapík co dělal autoklíče vč. kopírování imobilizérů. Nevím zda přežil lockdowny, ale měl velmi slušné ceny. Plus bonus - můžeš hned vyzkoušet zda funguje.
    DZANDIS
    DZANDIS --- ---
    SAMOUT: ja tehdy 3 roky starou, typek prodaval pote, co ji splatil, taky byl drha ve srovnani s jinejma znackama, tak to je, platis za to, ze je to Honda.
    Na druhou stranu-platis za to, ze pak nejezdis do servisu, pze jsem menil jel filtr a olej, nic vic, 3 sezony. Spolehliva, bavila, vzpominam rad
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    DZANDIS: yep
    DZANDIS
    DZANDIS --- ---
    SAMOUT: kupoval jsi movou?
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    SHYLOCK: Tak 22k je hodne, ja mam ani ne 2,5k rocne, takze to najedu za nejakejch skoro 9 let. A nez najedu 40k, tak zakazou spalovaci motory, a pudeme mit po jezdeni oba.
    SHYLOCK
    SHYLOCK --- ---
    SAMOUT: Chápu) naprosto no offence. Já jsem si koupil před třema lety nové Medley, mám najeto 22 000 km a neřešil jsem nic, kromě standartnho servisu. Jediný, co mě štavalo, že to od výroby koupíš na tak špatnejch čínskejch pneu, že měníš po 5k km....
    Myslím, že pravda se projeví až oba najedeme přes 40k - a tuším, že srát se začne spíš moje medley)))
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    SHYLOCK: Ja osobne bych do italskyho skutru nesel, potrebuju jezdit i jinam nez do servisu :-). Mne osobne se pcx libi, byt vzhled je u me ze vsech jasne nejposlednejsi parametr, peakticnost a spolehluvost na prvnim miste. A tady vede pcx nad italskejma designovkama ve vsech ohledech. Ale kazdej az si koupi co je mu libo.
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    Kde nechat v Praze za rozumné penize přidělat klic ke skútru Aprilia sportcity cube 300? Druhy co byl při prodeji u motorky mi nefunguje. Nenapadlo mě ho zkusit a rad bych mel 2ks.Co jsem koukal v rychlosti na net , tak chteji 1300.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam