• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NONOBODYTěstoviny, nudle, pasta a basta!

    Klub pro milovníky těstovin.
    
    Tipy, triky, rady, recepty, vychytávky, omáčky, doplňky.
    Vrtule, mušličky, špagety, lasagne, kolečka, zvířátka i jiné tvary.
    Vymýšlíme nové chuťové variace.
    Pro všechny nudložrouty a rychlovařiče.


    Zadávání receptu:
    1.) Recept na: Název (kvůli filtru)
    2.) Ingredience (ať to nelovíme v textu)
    3.) Postup
    4.) Počet porcí z uvedené dávky surovin
    5.) Zhodnocení
    6.) Případné tipy, variace...


    rozbalit záhlaví
    SAKJA_PANDITA
    SAKJA_PANDITA --- ---
    KUBAN88: jóó dicarlo je fakt dobrá.. jednu dobu jsem tam chodívala a s oblibou si dávala těstovinky (tagliatelle) s kuřecími prsíčky na kari-smetanové omáčce - bylo to vynikající. až mě mrzelo, že si to dávám skoro pokaždý:) skvěla obsluha, prvotřídní servis. jo taky mě neplatěj za reklamu :))
    a nejlepší byly přílohy . dušené bejby karotky, bejby kukuřice a všechno bylo tak nějak bejby, že to bylo hezky sladké po tom dušení.:)
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    KUBAN88: grosseto už máme na nástěnce :)

    já sem teda rozhodně pro sojovku v tomhle případě, bez ní by to nebylo ono...
    ale je to codůmdal, takže to vlastně musí fungovat s čímkoliv :))
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    NONOBODY: aha ;)
    tak pridavam jeste jednu lepsi pizzerii
    http://www.dicarlo.cz/
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    KUBIIK: Baretta je hodne spatna pizzerie... prostredi pekne, obsluha az na majitele mila, ale jinak kuchyne priserna a pizzu take moc neumeji...
    ale proti gustu...

    jestli si chce nekdo pochutnat na opravdove Italii v Praze, tak doporucuji - Grosseto
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    KUBIIK: Hele to je něco jako TOHLE ale bez papriček:)
    KUBIIK
    KUBIIK --- ---
    Recept na: Nudle s česnekem (rychlé)
    Ingredience: Nudle, česnek (hlavička na osobu), olivový olej, kvalitní strouhací sýr (jenom ne eidam!)
    Postup: během loupání česneku přivedeme vodu na těstoviny k varu a těstoviny dáme vařit. Stroužky nakrájíme na plátky asi 1mm silné a cca 5-8 minut před dovařením těstovin smažíme ve velké pánvi v předem rozpáleném olivovém oleji. Pozor, česnek je třeba usmažit do přesného mírného růžova, ne víc (zhořkne), ne míň (rozblemcne se). Těstoviny scedíme, vysypem do pánve s právě dosmaženým česnekem, promícháme, dáme na talíř a posypeme strouhaným sýrem
    Velice rychlé jídlo, akorát pozor na přesmažení česneku, smaží se dál i dost dlouho po vypnutí plotýnky
    KUBIIK
    KUBIIK --- ---
    Baretta, Bělehradská 4, Praha 4 - Nusle
    http://www.baretta.cz/menu2.html

    podnik, kam chodím hlavně na těstoviny minimálně 3x do měsíce už několik let, spokojenost naprostá, výtečné a lehké jsou i ty bezmasé. Hm, vypadá to jako reklama, ale fakt platím já jim a ne oni mně ,-)
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    NONOBODY: misto sojovky bych zkusil neco jineho, ale timhle jsem byl krmenej cele koleje...

    jinak uplne jednoduse
    3 kelimky rajcatoveho protlaku
    1 hlavicka cesneku
    bazalka
    olivy nakrajene na pulku
    jeden parek
    spagety
    pepr, sul

    - osmahnout cesnek - krajenej, pak parek a olivy nakonec, do toho pridat protlak, podusit a pak kidnout na spagety, posypat eidamem a je to... cim vice cesneku tim lepe...
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    Recept: Codůmdal

    1x nudle
    1x balík mražený zeleninový směsi (hrášek, mrkev, kukuřice, nebo co je...)
    kousíček slaniny, nebo něčeho mastnýho
    sojovka
    česnek
    případně sýr

    takže uplně prasácky,
    do osolený vody frknem vařít zmrzlou zeleninu.
    až se voda začne vařít přisypem nudle.
    Můžem přidat nějáký koření, chceme-li, třeba karí, nebo co je...
    až sou nudle vařený, všechno scedíme
    když máme tu slaninu, tak ji osmahnem a přidáme do toho, když ne, krapet to omastíme něčím jiným, anebo necháme bejt...
    dochutíme sojovkou, česnekem
    šťastlivec, který někde najde zapadlý kousek sejra, si to může vylepšit posypaným sejrem...

    4 porce

    Studený je to taky dobrý, když přidáte krapet majolky vznikne docela fajn těstovinovej salát.
    CROAN
    CROAN --- ---
    navic v jakubsky maji okynko a bez cekani mas kousky pizzy, salaty atd...chodim tam tak 3x do tydne a nikdy sem nemela nic spatnyho...doporucuju spagety di angelo a pak s krevetama, nedavaji tam ty maly smucky ale vetsi a lepsi a vubec vsechno je tiptop....
    CROAN
    CROAN --- ---
    www.giallorossa.cz

    ceny solidni, kvalita uspokojiva:D
    AETHER
    AETHER --- ---
    KAREN: ja davam jen bazalku a cesnek, tak to ma vegetarian nejradsi;) muze se pridat i kari, ale to pak ma uplne jinou chut...
    KAREN
    KAREN --- ---
    AETHER: .))) ja nivovou prave delam semtam, na testoviny nebo noky (vetsinou smetanovou, nekdy s tymianem a vzdycky s muskatovym oriskem) - a kdyz to masojedlik odvazne ochutnaval, prave rikal, ze na stejk by to bylo super ;)
    AETHER
    AETHER --- ---
    KAREN: je to mimochodem omacka, ktera je moc dobra i treba ke steakum, ale to asi neocenis... kdyby neco, tak se stav, zaucime, poradime:)
    KAREN
    KAREN --- ---
    AETHER: aa super, vyzkousim, ja delam vzdycky besamel...
    KLARYSSA
    KLARYSSA --- ---
    WARE: jj,zni to vyborne ,jednoduche a hlavne urcite mnamka,vyzkousim:)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    ZUZKAOU: Prima vec, delam dost casto. V Rime jsem levne nakoupil pecorino, tak mam ted casto hody :-)

    Ale delam to teda jinak, nez ty. Spagety dam ke slanine na panev, nikoli naopak. A cesnek z toho pred pridanim spaget vyhazuju, fakt je to bez nej lepsi (a to jsem normalne milovnik cesneku).
    WARE
    WARE --- ---
    Moje oblíbené: Do uvařených fusilli přidáme tuhle směs:
    Listový špenát na drobno nakrájený a rozumně přidaný drcený česnek.
    Dosolíme podle chuti a můžeme decentně zalít olivovým olejem.
    Můžeme taky přidat strouhaný parmezán.
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    AETHER: taky dělám bez bešamelu, záleží, jak se mi zrovna chce...je fakt, že s moukou se to nesmí přehnat, jinak je to slizblaf:)
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    VERCA_ZABA: ty zapeceny nudle sou gut))
    SAKJA_PANDITA
    SAKJA_PANDITA --- ---
    AETHER: no jasný no. uvětšího množstvíí se to snažím skloubit:)
    AETHER
    AETHER --- ---
    SAKJA_PANDITA: tak u vetsiho mnozstvi uz si holt musis spocitat, jestli jedes na ekonomiku nebo na chut, ale tahle varianta proste chutnejsi je (ja nemam nic proti besamelu, jen proste zrovna v tamtom receptu mi ta mouka prisla byt zbytecne navic)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam