• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NONOBODYTěstoviny, nudle, pasta a basta!

    Klub pro milovníky těstovin.
    
    Tipy, triky, rady, recepty, vychytávky, omáčky, doplňky.
    Vrtule, mušličky, špagety, lasagne, kolečka, zvířátka i jiné tvary.
    Vymýšlíme nové chuťové variace.
    Pro všechny nudložrouty a rychlovařiče.


    Zadávání receptu:
    1.) Recept na: Název (kvůli filtru)
    2.) Ingredience (ať to nelovíme v textu)
    3.) Postup
    4.) Počet porcí z uvedené dávky surovin
    5.) Zhodnocení
    6.) Případné tipy, variace...


    rozbalit záhlaví
    IVNA
    IVNA --- ---
    ZUZKAOU: parada!
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    ZUZKAOU: krásně vyčerpávajíjí dýňování
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    IVNA: tohle se prodává v Brně na Zelňáku pod názvem muškátová dýně.

    Letos jsem docela předýňovaná - testovala jsem každý tvar co jsem objevila a vychází mi z toho následující.

    Hokaido - na grilování, polévky a pyré - výrazná chuť a hlavně krásná barva.

    Muškátová - na pokrmy, kde jsou potřeba kousky, co se dají kousat, nebo aby udržely tvar - nerozváříse

    Špagetová(protáhly tvar, béžová barva slupky)- na grilování - je z ochutnaných dýní nejkyselejší, takže s nejvýraznější chutí.

    Zelená/olejná - na semínka (nemá okolo nich slupky) a na vytváření objemu v něčem - neutrální chuť i barva, hodně dužiny

    Mexická (taková ta velká Haloweenová) - takové slabší Hokaido.


    Článek o dýních majá na svých stránkách třeba Vlkanečtí http://www.preklad.cz/ekostatek/dyne.html
    (tvrdí že jedlé jsou i ty okrasné - budu to muset vyzkoušet...
    IVNA
    IVNA --- ---
    NONOBODY: Prestante shanet dyne, nemaji zadnou chut. Ja pouzivam Tykev Pizmovou. Ma mnohem vyraznejsi chut. Da se jist jen chrilovana, nebo jako polivka ci na spagetach a mimochodem taky italska vec risotto je z ni uplne nej. Nevim jestli se da sehnat, ale urcite se da pestovat.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Butternut_squash
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    VERCA_ZABA: ja to taky všechno oběhla...
    ale čekala jsem, že jich bude dost, když je ten halloween a pěstuje se to i tady...
    no nic, a to jsem ještě dostala tip na skvělou dýňovou polívku...
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    NONOBODY: no, vzhledem k tomu, že sem minulej tejden chodila po lípě a všude sháněla čekanku, bez úspěchu, tak nevím, jestli seženeš dýni.. nikde sem ji tam už neviděla no, ani kaufland, ani interspar
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    KAREN: nonstop-bary...leda kořalkovou...
    a fakt se jmenujou Honkong 1-3, krom tech ostatnich co tu maj...
    nonic dyne halt nebude
    KAREN
    KAREN --- ---
    NONOBODY: aha... vetsi zeleninovou sekci tam asi nemaj, co?
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    KAREN: ne tady maj vietnamci nonstopy:
    Honkong 1, Honkong 2, Honkong 3...
    KAREN
    KAREN --- ---
    NONOBODY: to u vas nemaj Vietnamci v zelenine?
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    Jo a tdudle sem dělala nůdle:

    Recept: Hermelínová
    trocha másla
    1-2 hermelíny
    150g šunky
    smetana
    sůl, drcenej pepř, hořčice
    nudle

    takže klasicky rozehřejem máslo, zalijem smetanou, nasekeanej hermelín v tom necháme rozpustit, kdo chce může zahustit solamylem.
    dochutíme a přidáme na nudličky nakrájenou šunku, aby se prohřála.
    nakydáme na nudle a jíme.
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    tak já si furt brousim zuby na tu dýňovou majdu...
    a myslíte si jakože jsem schopná sehnat v Český Lípě jednu jedinou dýni?
    asi jen halloweenská záležitost, prostě nikde ani dýnička...
    ledaže bych to zkusila z nějáký keramický...

    TIGRE
    TIGRE --- ---
    mnau celozrny musim vyzkouset ! v tomhle smeru jsem skoro nedotcen .)
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    CMLKA:
    CMLKA: jojo jsou vyborny ty celozrnny,a udelala jsem stejnou davku jako delam normalni a fakt jsem to nesnedla - desne to zasyti
    KAREN
    KAREN --- ---
    CMLKA: aha, s tim sem problem ani nemela... jj, celozrnny ted taky zkousim)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    KAREN: prave jsem mela, dobre, akorat jsem musela davat pozor, aby se ta cuketa chvilema nepripalila...

    jinak ja si posledni dobou zacinam strasne ulitavat na celozrnnejch testovinach a predevsim na spladovejch, pak mi prijde, ze to jidlo ma uplne jinej rozmer....
    KAREN
    KAREN --- ---
    HOLY: ajajaj.))
    HOLY
    HOLY --- ---
    KAREN: no byl toho právě velkej kotel a dělal jsem to na velký pánvi asi na šestkrát :-)
    KAREN
    KAREN --- ---
    HOLY: ja sem to zatim vzdycky varila jen pro sebe. no tak leda mit velkou panev... nebo to delat nejak postupne - vzdycky po castech osmahnout tak, aby se zmensil objem, a pak to sesypat na tu panev a dodelat to pohromade. tezko rict;) jak vypada kilo cuket? ;)
    HOLY
    HOLY --- ---
    KAREN: jak smažíš tu cuketu? všechnu (1kg) najednou?
    KAREN
    KAREN --- ---
    jaj, zapomnela sem.... vrele doporucuju tyhle rychly testoviny - pokud mate prebytky cukety, tak zkuste!;)

    Recept na: Těstoviny s lehkou cuketovou omáčkou [no je tam smetana - ok, zakysana - a syr, tak nevim, jak moc lehky to je;)]



    Ingredience:
    4 lžíce olivového oleje
    50 g másla
    2 stroužky česneku, jemně nakrájené
    1 kg cuket, nakrájených na jemná kolečka
    500 g špaget
    100 ml zakysané smetany
    50 g strouhaného parmazánu
    hrst sekané zelené petrželky
    sůl a pepř na dochucení

    Příprava jídla:
    1. Ve velké mělké pánvi rozehřejte olej a máslo. Zlehka na nich osmažte plátky česneku a cuket, osolte a opepřete. Smažte asi dvacet minut, aby byly cukety velmi vláčné. Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu, aby zůstaly pevné na skus; obvykle to trvá kolem osmi minut.

    2. K cuketám přidejte smetanu a většinu sýra a nechte na mírném varu probublat. Vsypte scezené těstoviny a vše spolu důkladně promíchejte. Podávejte sypané petrželkou se zbylým sýrem.

    Variace: Další skvělou variantu získáte, když silnější plátky cukety ogrilujete nebo opečete na grilovací pánvi, promícháte s olivovým olejem, citronovou šťávou a sekaným česnekem.

    + ja petrzelku vubec nepouzila + misto spaget doporucuju fettuccine, tagliatelle, farfalle nebo treba fusilli

    http://www.apetitonline.cz/recepty/1605-testoviny-s-lehkou-cuketovou-omackou.html
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    aktuální díl http://www.sitalemvkuchyni.cz/ se věnuje nudlím, teda pastě...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam