• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NONOBODYTěstoviny, nudle, pasta a basta!

    Klub pro milovníky těstovin.
    
    Tipy, triky, rady, recepty, vychytávky, omáčky, doplňky.
    Vrtule, mušličky, špagety, lasagne, kolečka, zvířátka i jiné tvary.
    Vymýšlíme nové chuťové variace.
    Pro všechny nudložrouty a rychlovařiče.


    Zadávání receptu:
    1.) Recept na: Název (kvůli filtru)
    2.) Ingredience (ať to nelovíme v textu)
    3.) Postup
    4.) Počet porcí z uvedené dávky surovin
    5.) Zhodnocení
    6.) Případné tipy, variace...


    rozbalit záhlaví
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    KEEE: kupuju v podstate jenom od Klusacka, jsou dobry.
    neni to uplna spiscka, jako italsky,ale z ceskejch modelu a levnejch nudli, to nejlepsi na co jsem narazila.
    KEEE
    KEEE --- ---
    zdravím, dneska jsem viděla v obchodě Klusáčkovy vaječné těstoviny, máte s nimi nějaké zkušenosti? Docela se mi líbily, přemýšlím, že vyzkouším...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    mno zrovna gnocchi ani nemusíš vařit zvlášt - krásně se uvaří i přímo v omáčce - proto je mám ráda, vaření na jeden hrnec je fajn.
    IVNA
    IVNA --- ---
    NONOBODY: to vlastne jsou halusky v takove tovarni podobe, myslim ty kupovany gnochci. Ja je mam rada se slaninou a smetanou, akorat me po tom chyta zlucnik. Takze jsem si rikala ze tenhle recept je vlastne relativne zdravej...
    CAMELLA: tak to se omlouvam, ale fakt me to prijde podobny. Je to dalsi vec z testa, uvaris a smichas s omackou a to vsechno za 20 minut. Presne to co od vareni ocekavam.
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    CAMELLA: to sou, ale vetšina lidí je upravuje jako těstoviny...takže bych to neřešila...
    nevím, ty mě něják neoslnili, to mám tisíckrát radši halušky...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    IVNA: gnocchi rozhodně nejsou těstoviny:)
    spíš bramborový nočky:)
    IVNA
    IVNA --- ---
    A co takhle gnocchi? To jsou taky testoviny, ne?

    Uz dlouho se chystam udelat jedny netradicni. Snad se mi to tento tyden podari....takze

    Gnocchi s rukolovym pestem

    625g sladkych brambor (bataty)
    15g masla
    75g hladke mouky
    100g krupice
    cerstve nastrouhany muskatovy orisek
    sul, cerstve mlety pepr

    na pesto:
    50g rucoly
    2 strouzky cesneku
    3 lzice piniovych orisku
    100ml olivoveho oleje
    (a me tam teda chybi parmesan, tak si ho tam asi pridam)

    Zni to slozite, ale udajne trva jen 30 minut!


    Uvarime brambory, nechame vychladnout na pokojovou teplotu.
    Vsechny ingredience na pesto dame do mixeru a rozmixujeme na pastu. Hotovo.
    Brambory rozmackame na kasi, pridame maslo, mouku, krupici a koreni. Rozhneteme na hladke testo. Potom vyvalime z testa asi 2cm silne valecky a ty pak nakrajine na kousky.
    Varime ve velkem mnozstvi vody dokud nevyplavou. Potom zcedime a smichame s pestem a hned servirujeme.
    HOLY
    HOLY --- ---
    Denska jsem zrevidoval [ KAREN @ Těstoviny, nudle, pasta a basta! ]

    Udělal jsem toho míň, odhadnul jsem suroviny pro dva lidi, trochu změnil poměry a poučil se z předchozích chyb :-)
    A dopadlo to výborně, díky za recept.
    IVNA
    IVNA --- ---
    ZUZKAOU: parada!
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    ZUZKAOU: krásně vyčerpávajíjí dýňování
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    IVNA: tohle se prodává v Brně na Zelňáku pod názvem muškátová dýně.

    Letos jsem docela předýňovaná - testovala jsem každý tvar co jsem objevila a vychází mi z toho následující.

    Hokaido - na grilování, polévky a pyré - výrazná chuť a hlavně krásná barva.

    Muškátová - na pokrmy, kde jsou potřeba kousky, co se dají kousat, nebo aby udržely tvar - nerozváříse

    Špagetová(protáhly tvar, béžová barva slupky)- na grilování - je z ochutnaných dýní nejkyselejší, takže s nejvýraznější chutí.

    Zelená/olejná - na semínka (nemá okolo nich slupky) a na vytváření objemu v něčem - neutrální chuť i barva, hodně dužiny

    Mexická (taková ta velká Haloweenová) - takové slabší Hokaido.


    Článek o dýních majá na svých stránkách třeba Vlkanečtí http://www.preklad.cz/ekostatek/dyne.html
    (tvrdí že jedlé jsou i ty okrasné - budu to muset vyzkoušet...
    IVNA
    IVNA --- ---
    NONOBODY: Prestante shanet dyne, nemaji zadnou chut. Ja pouzivam Tykev Pizmovou. Ma mnohem vyraznejsi chut. Da se jist jen chrilovana, nebo jako polivka ci na spagetach a mimochodem taky italska vec risotto je z ni uplne nej. Nevim jestli se da sehnat, ale urcite se da pestovat.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Butternut_squash
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    VERCA_ZABA: ja to taky všechno oběhla...
    ale čekala jsem, že jich bude dost, když je ten halloween a pěstuje se to i tady...
    no nic, a to jsem ještě dostala tip na skvělou dýňovou polívku...
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    NONOBODY: no, vzhledem k tomu, že sem minulej tejden chodila po lípě a všude sháněla čekanku, bez úspěchu, tak nevím, jestli seženeš dýni.. nikde sem ji tam už neviděla no, ani kaufland, ani interspar
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    KAREN: nonstop-bary...leda kořalkovou...
    a fakt se jmenujou Honkong 1-3, krom tech ostatnich co tu maj...
    nonic dyne halt nebude
    KAREN
    KAREN --- ---
    NONOBODY: aha... vetsi zeleninovou sekci tam asi nemaj, co?
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    KAREN: ne tady maj vietnamci nonstopy:
    Honkong 1, Honkong 2, Honkong 3...
    KAREN
    KAREN --- ---
    NONOBODY: to u vas nemaj Vietnamci v zelenine?
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    Jo a tdudle sem dělala nůdle:

    Recept: Hermelínová
    trocha másla
    1-2 hermelíny
    150g šunky
    smetana
    sůl, drcenej pepř, hořčice
    nudle

    takže klasicky rozehřejem máslo, zalijem smetanou, nasekeanej hermelín v tom necháme rozpustit, kdo chce může zahustit solamylem.
    dochutíme a přidáme na nudličky nakrájenou šunku, aby se prohřála.
    nakydáme na nudle a jíme.
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    tak já si furt brousim zuby na tu dýňovou majdu...
    a myslíte si jakože jsem schopná sehnat v Český Lípě jednu jedinou dýni?
    asi jen halloweenská záležitost, prostě nikde ani dýnička...
    ledaže bych to zkusila z nějáký keramický...

    TIGRE
    TIGRE --- ---
    mnau celozrny musim vyzkouset ! v tomhle smeru jsem skoro nedotcen .)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam