• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    XMARGE: tak brambory má malý rád ve všech podobách,ale když si děláme pro sebe hranolky,tak mu dáme,at aspon někdy nemusime vařit všechno zvlášt :)
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    DRIZZT: v pohodě, každý na to má svůj názor. Já jsem se celý život potýkala s nadváhou až obezitou a nehodlám podobným věcem vystavovat své dítě. Takže tyhle (pro mě) srágory svým dětem dávat nebudu. MOžná jsou to silné řeči, mám těsně před porodem, ale zatím jsem odhodlaná to fakt vydržet a neustoupit.
    Já si nemyslím, že když dítě bude jíst hranolky s tatarkou, bude pít slazený limonády a bude se cpát taveňákama, že nepřežije - to by nepřežilo docela dost dětí. Jen mu prostě těmahle věcma nehodlám zadělávat na možné budoucí problémy (a ty se nemusí objevit v 10 letech, ani ve 20, ale třeba kolem 40, ale to už si nikdo nebude spojovat s tím, že je to díky blbým stravovacím návykům, které to dítě naučili rodiče a ono se to s ním celý život veze). Beru to totiž i tak, že mám dispozice k dědičným nemocím, které jdou zdravým jídelníčkem a životem ovlivnit.

    ZEMINO: hranolky pečené v troubě je trochu jiná liga než ty klasické dělané v přepáleném oleji (klasika v drtivé většině restaurací). Těm bych se tolik nebránila ani já, ač teda raději nabídnu bramboru vařenou:o)
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    DRIZZT: náš Mates teda už hranolky taky měl,ale my je pečeme v troubě,tak to není snad taková prasárna.. hranolky z Mc apod ale ještě chvili určitě nedostane :)
    tavené sýry jsem taky jedla,ale je pravda,že si nepamatuju kdy jsme je naposled měly doma,malému bych ho nedala,když mu ho namaže babička,tak ji věšet za to nebudu!dává mu podstatně i horší věci,těžko to ale babičce vysvětlit
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    XMARGE: veřejně se přiznávám, že mé dítě již hranolku pozřelo a žije!
    Obecně mám pocit, že se to s "nezdravostí" potravin moc řeší. Pochybuju, že i kdyby dítě snědlo jednu kostku taveného sýru denně, bude mít odvápněné kosti - jelikož pak by něco takového nemohlo být na trhu, že. Steně tak hranolky, limonády, tatarka (zde v úměrném množství, ne flaška denně)... Jelikož to co způsobuje škody na zdraví jsou "sorty potravin" - když jím normálně (žádná složka mého jídelníčku není příliš v převaze), nevidím důvod, proč bych taky nemohla jíst hranolky či taveňák. Mimo to - já na taveňáku vyrostla a nepřipadám si poškozená...
    Nebrat prosím jako útok, je to jen takový povzdech nad představou, že to co se prodává v potravinách jsou balené jedy způsobující malformace plodů a tělesné postižení dětí (dělám s GMO).
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    AYUNTAMIENTO: tak já vypsala,co mažeme my,ne že je to zdravé!!
    AYUNTAMIENTO
    AYUNTAMIENTO --- ---
    VERONIKA22:
    LILY:
    ZEMINO:
    Kiri je dle mýho stejnej humus jak ostatní taveňáky
    Kiri z tvarohu a smetany
    http://www.chemievjidle.cz/taveny-syr/kiri-z-tvarohu-a-smetany-bel-syry-cesko
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    VERONIKA22: Nechci, aby to znělo jako pruzení, ale zkus se na ty taveňáky vybodnout a zvyknout si na chuť lučiny, tvarohu a nebo žervé. Ony ty taveňáky chutnají kvůli srágorám a koření, které v nich je, bohužel to není nic zdravého a dítěti bych to v žádným případě nedala (asi jako smažený hranolky nebo kupovanou tatarku a podobný lahůdky).
    MAKU
    MAKU --- ---
    LILY: ano, ale Veronika řešila, jak je to konkrétně s taveňáky. Ostatně viz. VERONIKA22:
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    MAKU: jo lučina je fajn ale chutná mi max. tak 1x za měsíc.
    no asi ty taveňáky jsou mňam hlavně kvůli těm srágorám co do toho dávají :o(
    no zkusím to Kiri
    LILY
    LILY --- ---
    MAKU: ale zase se to dá namazat na chleba místo másla a není to takovej humáč jako tavené sýry, tak to aspoň Veronika může zkusit, no ne? :o)
    GAF
    GAF --- ---
    MAKU: a jo.
    MAKU
    MAKU --- ---
    GAF: jenže Lučina není taveňák, ale čerstvý sýr (=nedávají se do ní ty tavicí soli a podobné ságory) :)
    LILY
    LILY --- ---
    GAF: no jasný, stará dobrá lučina!
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    VERONIKA22: my mažem Kiri,Lučinu,Žervé nebo čistý tvaroh
    GAF
    GAF --- ---
    VERONIKA22: nebo možná Lučina.

    Z čeho je Lučina
    http://www.mojelucina.cz/cnt_page.php?menu_id=138&menu_parent=108&menu_page=100&menu_lang=cz&ordr=5&PHPSESSID=NPpu7JVx03eZn62SZwKG5QIucY6

    Já jí teda jím často a je mi po ní vysloveně dobře (ale ok, nejsem dítě), kdežto ostatní sýry jsou taková normální až těžší potravina pro mě.
    LILY
    LILY --- ---
    VERONIKA22: a co takové ty rádoby tvarohové? Kiri nebo jak se to v dnešní době jmenuje..? (já to nejím, leda v rámci nějakého úletu (namazané na topinky...), tak nemám přehled)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    chtěla bych se zeptat na tavený sýry - jejich chuť zbožňuju a ráda je jím - teď jsem dala pořádně ochutnat i dítěti a konečně jsem zjistila, že umí sníst i celý krajíc chleba.
    tak bych to ráda mazala na pečivo i dál ale ještě jsem na tavené sýry nečetla nic pozitivního :o( všude zmiňujou jen, že obsahují fosfor a vytahují vápník z kostí :o(

    kupujete dětem nějaký ze kterého bych nemusela mít až takové výčitky?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    BALAENA: no Pájovi je teď 10 týdnů a já se budu tím Fuchsem řídit, a to primárně proto, že potom nebudu muset tak pečlivě zkoumat etikety a vylučovat všechno lepkové :-)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    TRISSIE: však říkám, že to TEĎ říkají :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    BALAENA: ovšem je otázka, co budou ta velká jména říkat za rok, dva, nebo za pět.

    když si vezmu, jak se návody v tom, co s dětmi dělat, mění...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam