• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    MARKYTKAK
    MARKYTKAK --- ---
    TRISSIE: dělám z ní sekanou. Trochu povařenou rozmačkat, přidat do mletého krutího masa + to co do sekane, česnek, vejce, strouhanka, sůl, pepř,....snese to vše. Dávám do vymazaneho skleněného pekáče, dávám s bramborovou kaší

A pak ji dělám zapečenou v remosce. Syrové brambory na tenké plátky, špetka soli, pepře, brokolice, brambory. zalít smetánkou, a nejlepší je nasypat strouhanou Nivou. Ale jde i jiný sýr, jen bych pak ty brambory trochu osolila. tak hodinku dozlatova a vsichni to milujeme
    SRETSIS
    SRETSIS --- ---
    MAKU: To znindobre, vyzkousim. Ja znam svitek jen jako placku z mouky,masla a vajicka usmazene na panvi, ktera se po nakrajeni na kosticky sype do porkove polivky,
    MAKU
    MAKU --- ---
    Já dělám z brokolice svítek:
    (jde to i z jiné zeleniny - prostě univerzální recept na zeleninový svítek z toho, co zrovna je a co chutná): 1/2 l mléka, 3 vejce, 9 lžic dětské krupičky, sůl a koření dle preferencí (k brokolici dávám muškát), dle chuti přidat nasekanou šunku (já nedávám).
    tuhle směs smíchat se zeleninou a zapéct. Brokolici sekám dost najemno (mraženou předtím jen spařím, čerstvou trochu předvařím), taky je to dobrý z pórku - ten předtím trochu podusit; ze špenátu,...
    Někdy dělám svítek jako přílohu (třeba k rybě), někdy s brkaší nebo pečivem jako hlavní chod.
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    GIO: Já taky :-), měla jsem zbytek od pondělka, zapekla a dítě zdláblo dvě (dětské) porce; jsem si myslela, jak druhou schovám na víkend a že prej ne :-)
    GIO
    GIO --- ---
    jste me tak nakazily, ze jsem ji dneska zapecenou musela udelat, a kluk pry nam nam, takze fajn.)
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    TRISSIE: ještě ad. téma brokolice, dobrý je taky takový slaný koláč z listového těsta, vyválíš ho a vtlačíš do kulatého plechu, můžeš vyložit šunkou, poklást ne úplně do měkka uvařenými růžičkami brokolice, smetanu smícháš s vajíčky a strouhaným sýrem a zaleješ to a dáš zapéct do trouby.
    nebo jsem taky dávala brokolici do franc.brambor
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LILY: 18m. Takže smažené zatím nechci, ale v troubě by se dalo, to je pravda.
    BALAENA: to taky vypadá dobře!

No jo no, mám teď tendence se přežírat nadýmavými potravinami, než se dvojčata narodí a budu mít utrum :-)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    TRISSIE: něco na tenhle způsob?
    Recept na brokolici, co zanechá dobrý dojem | Šárčina "škola" vaření
    http://dolcevita.blog.cz/0711/recept-na-brokolici-co-zanecha-dobry-dojem
    LILY
    LILY --- ---
    TRISSIE: batole znamená cca kolik měsíců či let?
    Dnes jsem dělala brokolicové karbanátky. Uvaříš brokolici, mezitím si nakrájíš cibuli (případně pórek, nastrouhanou mrkev, brambory atd.), přidáš trochu soli, koření, ovesné vločky (dávám takové ty nadrcené), zaliješ vroucí vodou, tolik aby se vpila, necháš pár minut přikryté odležet. Přidáš brokolici rozmačkanou vidličkou a trochu mouky do nějaké rozumné konzistence.
    Buď tvaruju v rukách (vždykcy je předtím namočím, ať se mi to na ně nelepí) nebo to tam rovnou kydám lžící.
    Dělám na pánvi, ale určitě to jde i upéct v troubě, aby to nebylo moc mastné.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    TRISSIE: Dělám často brokolicový mozeček, ale jsou to skoro stejné suroviny, jako ta zapečená brokolice, jak tak na to koukám (vejce, sýr, atd.).
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUAACA: já skoro taky, a to jsem to vařila před týdnem :-)
    GIO
    GIO --- ---
    PSICHE23: jo tak to promin.)) kazdopadne ja osobne se radsi vyhybam soji, nez trose smetany no..
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    GIO: ježiš, to dělam sobě.)) sorry nějak mi to nedošlo:)
    dítěti ale dávám občas též, moc se smetanou nevařim
    GIO
    GIO --- ---
    PSICHE23: nic ve zlem tedy, ale zas jsem u toho, proc diteti v ceskych koncinach davat probuh soju, nejen ze je to tezky alergen,a le je to podle meho soudu i z hlediska zdalene potraviny naprosto nevhodne, to v tom mnozstvi, ktere sni v polivce, uz je fakt lepsi smetana z mlika imho..
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    TRISSIE: mňam, úplně jsem na to dostala chuť :)
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    TRISSIE: a jak jí děláš zapečenou se sýrem?

máma dělá brokolicový nákyp - přesně ten její recept neznám, ale uvařenou brokolici (hodně do měkka) smíchá se žloutky, bílky našlehá, dá je nakonec a ještě do toho přidává anglickou slaninu, strouhanku a trochu mušk.květu či oříšku, sůl, pepř. navch pak strouhá sýr. je to moc dobrý :)
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    TRISSIE: můžeš jí lehce povařit (ne úplně do měkka) rozebranou na růžičky a pak jí přidat na pánev se sklovatělou cibulkou. můžeš přidat třeba do směsi zeleniny (cuketa, lilek, paprika) nebo se smetanou, či bešamelovou omáčkou + těstoviny :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam