• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    PETATA
    PETATA --- ---
    ANDREJKA: palačinky (sladké/slané) jsou dobrý nápad a jsou hned hotové
    jinak když má rád cizrnu, dělám salát, kde je pečená zelenina, cizrna a feta sýr
    případně různé varianty salátu z červené čočky
    a co tousty?
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    ANDREJKA: A nebyly by řešením ohřívané večeře, když víš dopředu, že večer nebudeš stíhat vařit? Třeba navařit hrnec polévky? Těstovinový salát bych klidně udělala dopředu, třeba s bílým jogurtem, aby těstoviny neokoraly. Případně si naložit do oleje nakrájené maso a rychle ho pak k salátu dodělat. Naložené kousky masa mě napadají i do naplnění tortill + čerstvá zelenina. Nebo si můžeš připravit těsto na palačinky (slané, sladké) a pak večer rychle dodělat. Já dost využívám pomalý hrnec, když vím, že se někde zasekneme do večera - teď máme oblíbené trhané maso.
    MORPED
    MORPED --- ---
    ANDREJKA: asi blba rada,ale co polevky?Bo jestli nechce nic namazaneho na chleba,tak to proste nechce. Kdyz budes varit na obed,muzes uvarit i polevku a tu mu pak ohrat k veceri. Delam to tak furt.
    MONI
    MONI --- ---
    ANDREJKA: Co nějaké pomazánky? Oblíbené a výživově hodnotné jsou např. vajíčková, rybičková, tuňáková, cizrnová (humus). Nebo domácí játrová paštika.
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    BLANITCHKA: já davala ještě čerstvě uvařené (vařící) do horkých vypařenývh skleniček a do ledničky. Zkusmo jsem tam jednu nechala a po měsíci jí nic nebylo...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    BLANITCHKA: akorát pozor na to, že někteří gurmáni mražené a rozmrazované nepozřou, lépeřečeno budou kolem toho dělat takové ofuky a pozřou toho tak málo, že to nemá smysl.
    Dokud nebudeš vědět, jak reaguje tvoje dítě, doporučuju zamrazit spíš blanšírovanou zeleninu (teda krom brambor). To jde mimochodem i s dýní, a kdyby se náhodou neujala u dítěte, můžete si v zimě udělat polévku :-)
    Jinak trvanlivost uvařeného v ledničce, za dodržení pravidel viz BALAENA, je 48 hodin, tzn. vyjde na tři dny.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    BLANITCHKA: pokud hodláš zbytek zachladit nebo zamrazit, tak z té misky nekrm (a ani sama neochutnávej, resp. nevracej tam olíznutou lžíci) - zatáhneš si tam bakterie a bude se to rychleji kazit. odeber si na krmení do mističky bokem
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BLANITCHKA: Hele, moderní výživové poznatky jsou kupodivu po všech těch striktních tabulkách "prostě to dítě postupně převeďte na normální lidské jídlo" :o) Dělej jak uznáš za vhodné, používej suroviny, které normálně doma míváte a pozvolna rozšiřuj repertoár.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BLANITCHKA: Hotová směs se dá mrazit jakákoliv a po rozmražení je tak dobrá, že to chutná i mně :o) Vždycky uvařím naráz tak 4 porce, jednu zkrmím hned a tři zamrazím v pytlících na mateřské mléko (ale my už jedeme v příkrmech po 200 g, ty menší jsem taky kdysi dávala do tvořítek - u současného dítěte žádné "menší" období nebylo).
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    Píšu jak hotentot z telefonu, omlouvám se :(
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    Nejdřív zkoušíme nahradit polední/ odpolední jídlo zeleninou. Je postup takový, že se zkouší příkrm dokud je ochotná to jít (neprská a neplibe) a pak se dorazí UM (v jedný session?). A každé cca 3-4 dny nový zeleninový druh (nebo nová kombinace) kvůli reakcím, že? A kdy zkoušet další "nemléčné jídlo"- je mi jasný

    Kojená není, voda k pití ji taky moc nejede, ale UM z flašky pije předpisově 5x denně- cca v 7, 11, 15, 19, 24hod plus mínus půl hodina, tak si taky nechci moc naběhnout, protože tento režim nám vyhovuje.

    Pokud máte nějaký příčetný a vyzkoušený informační zdroj (web, kniha) respektující moderní výživový poznatky, tak budu ráda za tip. Přijde mi, že leccos je strašně zastaralý.

    A pak, jestli máte nějakou vychytávku co se vám velmi osvědčila (


    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    BLANITCHKA: Ake jedna mrkev i brambory s troškou vody udělají celou misku. Dá se to po vychladnutí skladovat v ledničce jak dlouho a potom přihřát?

    A jak nejpraktičtěji zpravovat celou dýni? :)))

    Vím, že se dá dělat pyré a mrazit v tvořítkách na led- dá se tak zužitkovat i brambor a cuketa nebo jsou pro rozmražení hnusný?



    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    BLANITCHKA: Ake jedna mrkev i brambory s troškou vody udělají celou misku. Dá se to po vychladnutí skladovat v ledničce jak dlouho a potom přihřát?

    A jak nejpraktičtěji zpravovat celou dýni? :)))

    Vím, že se dá dělat pyré a mrazit v tvořítkách na led- dá se tak zužitkovat i brambor a cuketa nebo jsou pro rozmražení hnusný?



    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    TRISSIE: Ano a jdu si pro radu. Máme vlastní bio zeleninu ze zahrádky, takže plánuju krmit primárně tím. Jenže mimino zatím sní tak 5 lžiček- teď má mrkev+brambory. Ale aby se
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    BLANITCHKA: nekecej že už začínáte s příkrmy???
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    KOVOUN: smazeny syr treba, ne?
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    KOVOUN: jo,CTO s tím vegetariánský jídlem jsem přehlédla, omlouvám se.
    Jak moc přísný vegetarián je? Projdou vajíčka?
    Vajíčko je esence všeho co potřebuje nový život.
    MONI
    MONI --- ---
    KOVOUN: co třeba kuskus s restovanou/pečenou zeleninou (cuketa, paprika, lilek) s olivami a kousky sýra feta nebo
    bulgurové rizoto se sušenými rajčaty, mrkví, řap. celerem, bazalkou a tempehem nebo
    nějaký těstoviny s rajčatovou omáčkou, bazalkou a sýrem
    KOVOUN
    KOVOUN --- ---
    SOLEI: to je hrozně zajímavý ale mě jde o to aby v tom nebylo maso!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam