PECA: Kdyz uz uvazujes o tom, ze strojek ma umet frezovat, neni lepsi se zamerit predevsim na to samotne frezovani?
Jde o to, ze jsem zatim nevidel 3D tisk na hobby tiskarnach, ktery by mel uchazejici povrch a presnost a pokud to neni tvar, ktery je pro viceose triskove obrabeni nevhodny, pak myslim, ze je levnejsi jej z toho plastu vyfrezovat, nez jej tisknout. Ale nechci to nikomu cpat jako dogma - jen jsem skeptik.
Nicmene pokud chces neco stavet, tak se podivej na c-n-c.cz a poradne si to forum prostuduj, neb stavba takoveho - byt maleho - strojecku musi zohlednit spoustu veci.
Napr.: s jakou presnosti budes chtit delat ty plosnaky, frezovat, vrtat, atd. Jaky nejhure obrobitelny material budes chtit obrabet, jake pojezdy budes chtit mit v jednotlivych osach, jake rezne podminky budes chtit pouzivat, jake nastroje budes mit k dispozici, atd. atd. atd...
Ono postavit neco, co se hybe podle programu a neco to dela dneska uz zjevne neni problem. Horsi uz je, kdyz to ma pracovat podle nejakych predem danych parametru.
Jinak u RepRapu se dlouho kaslalo na tuhost celeho systemu (aspon mi to tak prijde - ale snad uz je to lepsi), kazdopadne Ty budes muset resit tuhost vzhledem k frezovani, takze tisk uz by mel byt sam o sobe v pohode. Kdyztak o te predstave napis vic.