• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi osobních útoků (alespoň na úrovni slušnějších klubů tady na NYXu)
    Veškerý trolling a flamewars patří do druhého klubu [ Piráti.cz (unofficial) ] zde bude smazán.
    Homepage - www.pirati.cz | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]

Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    Druhý riziko je pak to, že kdyby byla šance sejmout Babiše a udělat předčasné volby, tak se Hřib předem domluví s celostátní odskou na to že Piráti půjdou s ODS zase do vlády a prostě tendle scénář na sílu ve straně protlačí. Sice se navzájem nesnášej, ale kdyby šlo o prachy a křesla, tak ta svatba zase klapne.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    XCHAOS: Piráty každopádně taková situace staví do velmi zranitelné pozice, když dojde např. k rozkolu v Babišově vládě a otevře se možnost shodit jeho vládu.

Shodíte ji, i když budete vědět, že prachy na kampaň nejsou ještě zdaleka zpátky a dalších 80 mega třeba rok po volbách neseženete a bez nich další volby nejspíš projedete?

Těžká volba, co?
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    Tvářili jsme se jako jediní svatí ve vykřičeném domě a zůstali jako kůl v plotě, říká Hřibův vyzyvatel Witosz - Echo24.cz
    https://www.echo24.cz/a/HUCSM/david-witosz-zdenek-hrib-pirati-ceska-piratska-strana-predseda-prachatice-volby-richterova-bartos
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    EL_TOPO: Urvali to na prachy, co sa uz ale opakovat nebude. Zaujimave je, ze personalne to uplne do****li, a dostali sa im tam zeny ktore neboli uplne sektarsky vysoko. Jak su nejake volby kde nemozu nastavit parametre, maju problem pri svojej neschopnosti. Ale strana ako taka je asi stratena, neviem.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    XCHAOS: Jak by mohli Piráti bez peněz a s touhle narcistní skvadrou čtyři roky u vesla zvládnout další volby... Já už teď čekám růst konkurence, který začal v minulém období. Čím víc se budou Hřib, Bartoš a Richterová cpát pořád dopředu, tím víc lidí Piráti otráví, podle mně. Bartoš politicky mrtvej, Hřib tak napůl a na Richterovou začíná být víc a víc lidí taky alergických. Todle už není nějaká liberální aktivistka se srdcem na dlani. Tohle je panovačná autoritativní bestie která dělá ve straně prasárny a podrazy.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    XCHAOS: neviem ci ta chapem. Proste ovladli RV, zmenili sposob volby clenov, aby tam dostali "lokalnych zastupcov" ala Valek, takze CF uz v RV len tak vacsnu neprevoli, uzavreli vsetko co sa da (a niekde aj neda, transparencia je teraz tabu), snazia sa vsetko riesit v RV idealne bez pristupu clenov (viz. teraz mlade piratstvo), ovladli uplne moderaciu/predsedanie (a deju sa veci co sa snad doteraz nikdy nedialy, otvorene full retard), vynasanie "uzavrenych" jednani je novo hrdelny zlocin, takze aj sa toto co som sem teraz napisal by som najskor mohol byt popotahovany, ovladnutie institutu (mala pokladnicka, ale hodi sa, a hlavne dalsie znicene "mocenske centrum", lol) skriplili clenske podnety aby ich prakticky neslo pouzit, atd, atd... Tie skody su vazne, a dost pravdepodobne velmi tazko vratne, ak vobec...

Ako nevychadza im vsetko, napriek bolsevickym instinktom/mentalite su stale z velkej casti neschopni, ale o to viac sa snazia. Pocty skutocne kovanych sektarov su male, vidno to aj na roznych jednaniach ako sa to tam stale toci dokola tie mena, snazia sa natahat sluzobne novych clenov, a vychovat podla seba. Oni ti ludia casom prekuknu, nebude to fungovat navzdy, ale kym je priliv novych ludi, da sa na tom "surfovat" ako na "vlne". Takze sa prijma tak nejak vsetko co ide okolo, aby sa zastavil ubytok clenov, a ake maju ti ludia skutocne hodnoty tak nejak nikto nevie. To sa zisti casom;)
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    XCHAOS: Tak voni volby teď neprohráli, jen to stálo komplet peníze na drahou reklamu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: to, že odstoupil z předchozí volby předsedy ve prospěch Lukáše Wagenknechta, to naznačuje jistý demokratický politický instinkt, který spoustě Pirátů léta chyběl - tedy, že politiku nevnímá jako poker, ale jako kooperaci. Jinak vím jen tohle:
    David Witosz - pirátský medailonek | Lidé a týmy
    https://lide.pirati.cz/profil/3155/

Jsou to asi nějaký pirátský šotouši z Ostravy (?). Možná kdybychom ho zvolili bývali místo Hřiba, tak mohli Motoristé sobě skončit pod 5%...
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    EL_TOPO: Mno já bych řekl, že tyhle volby byly hlavně o tom, aby Piráti nepropadli pod 5% a měli solidní výsledek. A to se podařilo i díky "jalovému marketingu". Teď klidně ať strana, když je v opozici, ať investuje do základů a do komunálu. Má na to peníze za volby a i čas.

Tzn zrovna tahle kritika mi přijde dobrá tak akorát na úpadek do zapomnění...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: předčasný volby nejsou legrace a když by chtěl prezident Pavel obstruovat, tak třetí šanci má předseda Sněmovny a tam to může být nějaká provokace (i když předčasné volby by možná vyvolat nechtěl, takže by to byl pořád Babiš). V podstatě moc teď není cesta, jak je ústavní cestou může vyvolat kdokoliv jiný, než právě zas jen Babiš (tím, že by nějak odmítl do vlády jmenovat ty nahnědlíky, ale on je tam klidně jmenuje...)

Podle mě je manévrovací prostor malý a spíš jsou podle mě všichni politici nervózní, čím ještě vůbec zaujmou ve světě, kde si budou lidi povídat jen s AI... fakt nevím. Sám vidíš, že největší zlo je Babiš, ale současně se nedokážeme nějak ani smířit s tím, že momentálně je rozložení moci v Pirátech nějaké a nic lepšího nějaký čas neuvidíme... i když teda můžeme to zkusit pojmenovat, můžeme si hrát na jakési "akcionáře brandu" a ptát se, kam zmizely ty 3% voličů z roku 2017, ale popravdě, ten výsledek zas není tak špatný, aby to bylo na rezignaci vedení. Takže na tohle se to uhrát nedá a je potřeba nějak sbližovat ta stanoviska kousek po kousku... nejde být "proti všem"... (já samozřejmě jsem tak nějak od přírody proti všem, ale ono to prostě tak nefunguje, ten svět)

Příklad: já vs. PA. PA mi nijak zásadně nevadí, ale jsou tam věci, které pro mě osobně třeba nejsou důležité. A chybí tam témata, se kterými jsem Piráty zakládal. Rozdíl mezi PA a Novou Vlnou mi přijde... no prostě něco jako odstín, nebo příchuť. Nová vlna a PA mi přijdou jako jiná příchuť zmrzliny. Já si ale ani nejsem jistý, jestli jsem chtěl být zmrzlinář. Možná to měly být pivo a hranolky, nevím. Zmrzlina může být vanilková, pivo spíše ne...
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    Ještě se taky bojim že místo toho aby by teď byla snaha co nejdřív sejmout Babiše a ty další zrůdy a vyvolat co nejdřív předčasné volby se všichni uvelebí ve sněmovně a budou se těšit na hezké čtyři roky bez odpovědnosti. Miky a ti jejich noví zvlnění core zaměstnanci rozhodně určitě. Že se i budou děsit že nebudou mít prachy na další kampaň a budou útočit jen tak v rámci slušnosti, aby ty volby dřív jak za čtyři roky nebyly.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HAR4NT: já jsem úmyslně zvolil tenhle jazyk, protože jsi první přišel s tím, že to je "voličům u prdele". Možná tobě, budiž... ale nemyslím si, že máš přehled o motivacích ostatních voličů. Byla to nesourodá skupina tak jako tak. Možná jsme přišli o proruské trolly, kteří v nás viděli něco v první řadě protisystémového a bojujícího za jejich právo zahnojovat diskuze na Novinkách (protože "svoboda Internetu", přece).

Je to složitá diskuze. Pokus o vnitřně demokratickou stranu v situaci, kdy se voleb začínaly ve stále větší míře účastnit kandidátní listiny, které nešlo označit od začátku jinak, než jako "marketingový projekt" a členská základna tam od začátku byla jen tak aby se neřeklo, protože zákon o politických stranách to předpokládá, to prostě bylo něco, co zřejmě v daný moment spousta voličů pokládala za užitečné.

Faktem je, že máš pravdu, že volič pokládá za základní moment to, že má iluzi, že si u voleb vybírá z těch stran - a moc nepřemýšlí o tom, jak která strana funguje uvnitř, kdo rozhoduje, jaká jména se objeví na volitelných místech, co se bude říkat novinářům, apod. Spousta lidí to má spojené s nějakou tváří "předsedy", "vůdce hnutí" - a ani nepřemýšlí o tom, že by si měli vybírat jinak, než mezi tvářema těch "vůdců", mají pocit, že jsou to jacísi top-manažeři či přímo ředitelé, kteří mají všechno v té straně na povel, a že to tak má být, že volby jsou výběrové řízení na ředitele státu-firmy a hotovo, vymalováno.

V podstatě z toho mám pocit, že spousta nespokojenců by vlastně místo Hřiba chtěli jen nějakého jiného Hříbka nebo Hříbkovou, generické předsedkyňství, ale ten původní záměr "představit si, že věci by mohly fungovat jinak", byl vlastně doopravdy cizí většině voličů. Je to možné. Na druhou stranu, uvědom si, že ty, jako někdo, kdo tráví odhadem tak 8h denně trollením na NYXu (já taky a vidím tě tu!), prostě nejsi typický volič, takže empatie vůči typickému voliči podle mě zrovna ty moc schopen nejsi...
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    XCHAOS: Obecně umí vlna propagaci, hlavně ovšem propagaci několika konkrétních lidí. Dobře že mezi sebe aspoň pustili Katku Stojanovou, ta má zatím potenciál. Bohužel ale taky ta propagace dost stojí a pak chybí prachy jinde. Kdyby byly za pár let předčasné volby a musela se rozjet nová předvolební kampaň, tak je vlna nahraná.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    ADAMIRA: Ano, mažu po sobě příspěvky. To je ve vysoké politice praxe, zejména na takovém minovém poli jakým je současné vedení Pirátů. Incel sračky, aha :D Ty vole lidi, když jste retardovaní trollové z nyxu, máte v hlavě dutinu vyplněnou kulturními válkami a nic o ničem nevíte, tak mlčte, ju? Píšu sem co je veřejné tajemství, a to že jsou Piráti od nástupu Nové vlny už dlouho v prdeli.
    Asi si četl dost špatně, protože jsem sem kvůli podobně otrávnému zmatenému crazy Frkovi třikrát psal, že není problém, že se do sněmovny dostaly samé ženy. Ale že tam teď převážili lidi kteří se věnují sociální problematice a chybí tam naprosto experti na jiná témata, bez kterých teď nepůjde čtyři roky dělat opoziční práce. Na experty po tom co Nová vlna prosrala krajské i evropské volby ani skoro nebudou peníze. To málo co bude vyžerou lidi jako Miky a poskoci Nové vlny spojení s jejími neúspěchy v minulém volebním období. Jediná šance na změnu bude když se nové holky ve sněmovně rychle zorientují, vezmou si moc a začnou věci dělat líp než ti co to vedli teď.
    Ale zbytečný to psát, ty jsi známý agresivní nyxí troll a ani tě to vůbec nezajímá.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    Kdyby se někdo bál že se na Mikyho teď nenajdou ve sněmovně peníze, tak nemusí. Je tam zatím pořád mezi expertními poradci. Určitě bude v opozici pracovat tvrdě a bude mít plno úspěchů!!

Ve Sněmovně už nezasednou. Exposlanci shánějí novou práci - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/volby-do-poslanecke-snemovny-z-politickych-matadoru-poradci-exposlanci-hledaji-nove-pusobiste-290524
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KEDRIGERN: tohle je přesně technokratický IT uvažování, u tohodle byla potřeba myslet i politicky, což jste neudělali a to nám prohrálo krajský volby
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HAR4NT: tak politika může být i autoritářská... a lecjaká jiná....

konkrétně, ani demokratický volby nejsou zárukou toho, že ty strany uvnitř i maj demokratickou strukturu... a dobře víš, že díky polarizaci není moc z čeho vybírat. Politika velmi snadno může být o tom, že si jednou za 4 roky odmávneme, že žádnou demokracii vlastně nepotřebujeme a jede se dál. Konkrétně v případě Babiše je to přiznané velmi otevřené ("hnutí", které je v podstatě jen formální zástěrka pro strukturu organizovanou pomocí manažerského stylu řízení, apod.)
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    Mapy ukazují, kde vykroužkovaní sbírali podporu. Mladé starostky napříč krajem, lidovci doma
    https://www.irozhlas.cz/volby/mapy-ukazuji-kde-vykrouzkovani-sbirali-podporu-mlade-starostky-napric-krajem_2510080600_jab

Kroužky přehledně: rozhodly o 39 křeslech, řádily u Pirátů a STAN, pomohly KDU-ČSL a uškodily ODS
    https://www.irozhlas.cz/volby/preference-preferencni-hlasy-volebni-system-krouzky-krouzkovani_2510051508_jab
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    BRAMBOROVY_KRAL: Jsem se přes víkend záměrně vyhíbal médiím a koukl jsem jen na volby.cz :)

Za mě super výsledek. +10 % by bylo lepší, ale tak příště! :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam