PULNOC: hele, už to není, co bejvalo. Psal jsem sem kdysi hodně, to je fakt :-) Ano, připouštím, že jsem ve své podstatě taky troll. Trochu jiného druhu, ale svým způsobem provozuji podprahový anti-civilizační trolling, jistého druhu. Ale není to takový ten fašistický sklon k návratu do nějakého přirozeného stavu věcí před civilizací, ale spíš jakési bujaré fantazírování o tom, jaký svět by šlo vymyslet, kdyby civilizace konečně skončila :-)
Control freakismus, projevující se tím, že ať se snažíš, jak se snažíš, tak tě nikdo nikdo nezabanuje, protože zřejmě doufají v jakousi roztomilou plyšovost, která je u první generace trollů, co se rozhodli (ještě dávno před AI) být daleko chytřejší, než všichni ostatní online, prostě dávno vyloučena.
život by BTW neměl být o pocitu, že tě čeká drsná budoucnost. My vyšli z takového "no future" pocitu, že žádná lepší budoucnost nebude, že to bude pořád prostě celé pořád stejné... šedé, hnědé, zabahněné, začouzené. Potom to najednou začalo vypadat, že budoucnost by být mohla, akorát dalších asi 30 let života bylo takové neustálé postupné rozčarování, že ta budoucnost ale není ta dobrá správná. ten pocit "hodně drsné budoucnosti" je něco, čím se generačně lišíme: u nás to bylo prostě žádná budoucnost: buď žádná změna nebo jaderná válka, nic mezitím tím si nešlo představit. Potom většinu života pocit, že by to vlastně mohlo být v pohodě... že stačí jen málo, trochu vyšší příjmy nebo aby vyhrál volby někdo jiný, ale že v principu jsme na správné cestě. Teprve teď začíná být jasné, že to byla iluze, řada lidí narazila asi daleko dřív a v zásadě se zdá, že jejich touhou bylo, aby se i ti ostatní měli stejně špatně, jako oni, nebo jinak to vyjádřit nelze.
Vyrazit tím autem (které bychom oba v podstatě nejradši zakázali, akorát je teda jasné, že zákazy nejsou řešení) do dopravní zácpy a pokazit to těm, kteří se vzmohli na větší, rychlejší a lesklejší auto, protože v té dopravní zácpě jsou úplně stejně v prdeli, jako ti v obyčejných Fabiích a dokonce hůře, než leckdo v dodávkách, kdo si ten čas strávených v koloně dokáže nechat proplatit.... takhle mi dnešní doba připadá.