• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi osobních útoků (alespoň na úrovni slušnějších klubů tady na NYXu)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu [ Piráti.cz (unofficial) ] zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]

Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Piráti v Pardubickém kraji schválili Zelené na kandidátce | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/pirati-v-pardubickem-kraji-schvalili-zelene-na-sve-kandidatce-celostatni-dohoda_2504150614_jgr
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    HONCKA: 12.Stanislav Haviar - ten je z KT, znam lehce osobně
    15.Jan Janda - Sušice, jen vím, že kandidoval za ten náš obvod do senátu teď

tak tam není ani ten druhej ze Sušice, ten už známej trochu je - Hais - mladší než já, něco jsem si s nim loni nebo kdy psal o pohotovosti u nás, protože řeší zdravotnictví. je dost decentní. ale nejspíš to jen nechce kumulovat (?)

jako jo, ten náš kraj toho obecně moc nenabízí a většinou tě tady umlátily konzervy. ostatně po většině Klatovska vládne ODS na radnicích (Klatovy, Sušice, Žel. Ruda... dlouhodobě) - máme rádi osvobození Amíky a k tomu papaláše z Plzně. tím to asi tak hasne
    ono pak ty strany na náš okres kašlou - Kt 23k obyv., Sušice kolem 10k a zbytek nic moc. se ti sem ani nevyplatí asi jezdit a jedeš to po Plzni. jen tě tady nikdo nezná. na vesnice je to tady pro Piráta úplně marný
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    CHORCHE: navolená je, akorát to nezveřejnili, sice je forum uzavřený (to co jsem sem dával bylo ještě před uzavřením), ale výsledky hlasování uzavřený nejsou
    2-4 místo
    160325 KS PLK volba krajského Čela 2.- 4. místo kandidátky do voleb PS25 2.kolo
    https://helios.pirati.cz/helios/elections/4fd2b510-6bb8-4d9d-b2e1-118345efc330/view
    zbytek
    KSPLK Volba krajské kandidátky do PSP ČR 2025 (2)
    https://helios.pirati.cz/helios/elections/44328931-e8ec-48aa-8eb8-524223e67c21/view
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    HONCKA: no to si mi to tedy moc neusnadnil. a tohle teda velká paráda...
    HONCKA: ona už je někde kandidátka? na tom odkazu níž na Plzeňsko je tam pořád do kraje... a nahoře Špoták
    tady nevím, o něm se taky moc pěkné věci neříkají, hl. za ty Koaly na hejtmanství. a netuším, zda kandidovat chtěl (ale v současné době by měl, jako známá tvář, kdo jinej)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    CHORCHE: ještě co o něm celkem vypovídá, že na kandidátku právě nedal Špotáka a další známé lidi, protože by ho mohli skočit
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    CHORCHE: Jestli jsi z Plzeňskýho kraje a chceš volit Piráty doporučuju si vyřídit průkaz do jinýho kraje, Kůs je takovej kindrODSáček, viz např jeho post z doby, kdy forum ještě nebylo uzavřeno

BUGAS
    BUGAS --- ---
    BUGAS: Považuji za nerozumné tříštit síly ve chvíli, kdy jsou volby z našeho pohledu zásadní ohledně budoucnosti země a její bezpečnosti. Posily jsou vždycky fajn, ale myslím, že rozhodující je spíš úvaha o tom, že když se spojují fašisti, proč ne liberálové,“ řekl Seznam Zprávám Ferjenčík.
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    NIEKT0: aha, to jsem ani netušil, že dělá poradce - vida, co se volič ani nedozví

NIEKT0: Kůs je teď vidět od krajských hodně. víc než Špoták. ale názor na něj nemám, je to z ruky a vlastně nic moc konkrétního
    Sejrková mi taky nic neříká - to je prostě plzeňský komunál (stejně jako Šrámek, o kterém sem nikdy neslyšel)

nicméně je to tedy dost blbý signál půl rok před volbami opustit pozici - takový lidi volit nechci a tady fakt budu muset volit piráta s tím, že je neznám... tak se pak nechci chytat za hlavu, co sem to tam poslal

NAŠI LIDÉ | Piráti Plzeňský kraj
    https://plzensky.pirati.cz/zastupitele/?view=predsednictvo-krajskeho-sdruzeni-1

NAŠI LIDÉ | Piráti Plzeňský kraj
    https://plzensky.pirati.cz/zastupitele/?view=krajsti-zastupitele-3

resp. znam jen tyhle z třetího linku, jinak vůbec. jak jsem říkal, piráti v KT vypadli ze zastupitelstva v r.2022, protože se ve 2 cítili jako bohatá nevěsta - ty ale oba znám osobně, jelita :o)
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    CHORCHE: Detaily nepoznam, ale afaik tam ma kopa piratov problem s Kusem a Sramkem, a obvinuju ich, ze maju zmanipulovane MSka, clenov len na hlasovanie a tak. Takze niektori "srdcari" odchadzaju, resp. prebieha rozhol, ale uprimne, plzensky kraj bol vzdy hodne svojrazny, a neviem ci je tu uplne dobro a zlo proti sebe. Ale zrovna Sejrkova vyzera ze ako clovek je fajn, co som chvilu zazil.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    CHORCHE: nie, ved "robi" Michalkovi asistenta. Vyberko sice vyhral niekto iny, ale Michalek zohladnil okolnosti, a vybral ferdu, no:)
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    ODS - Plzeňský kraj
    ·
    Na plzeňských Slovanech dochází ke změně složení vládnoucí koalice. Koaliční spolupráce mezi ODS, KDU-ČSL, uskupením PRO Plzeň a STAN bude ukončena s Pirátskou stranou, jejíž členka rezignovala na své místo v Radě městského obvodu.

Na slovanské radnici vznikla v posledních volbách v roce 2022 široká vládnoucí koalice. Dohodu tehdy podepsali představitelé ODS, KDU-ČSL, uskupení PRO Plzeň, STAN a Pirátů. V opozici skončilo s TOP O9 jen hnutí ANO, které u voličů v tomto obvodu získalo druhý největší počet hlasů. Koalici však nyní Pirátská strana opouští.

„Ke konci února ukončila své členství v radě a rezignovala na své místo kolegyně Olga Sejrková z Pirátské strany. Její rezignaci jsme projednávali na místním sněmu Občanské demokratické strany (ODS), který doporučil našemu klubu ve spolupráci s Piráty dále nepokračovat. ODS se následně rozhodla sedmé místo v radě Piráty již neobsazovat, dojde tedy k ukončení koaliční spolupráce s touto stranou," vysvětlil starosta druhého městského obvodu Lumír Aschenbrenner (ODS).

---
    nevíte k tomuhle někdo víc? ono je to fakt peklo volit piráta v Plzeňském kraji
    jinak samozřejmě moc pěkná antikoala proti ANO
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    NIEKT0: to žije furt z těch 4 let v PS?
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    CHORCHE: Na nic, je to taky piratsky marek benda, cely zivot v politike.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    DOCKINEZ: takže volíš podle čeho? nějakej mix jako já, sleduješ to celou dobu, nejen měsíc před volbami. zamyslíš se nad tím, kdo tam co podělal nebo měl jak moc hloupý skandál... s tím programem souhlasím, to taky říkám. a sympatie... tady jsem výjimečně měkčí - u většiny moc neřeším, pokud to nejsou echt tragédi jako AB a dezoši - tam mě to buranství bije do uší

900 A4? oukej, v době kdy většina nedočte ani 1. to je pak snadné o těch lidech říkat mimoni

já když nad tím přemýšlím, tak chci volit liberály. chci vidět, že volím člověka, co má nějaký směr, je opinion maker s nějakou konzistencí a dovede si sehnat dobré poradce. a ty i poslouchat, protože sám nebude expert na moc věcí

na co je expert Rakušan, Jurečka? nebo Havlíček, Kupka? ale klidně i Danuše... jsou to vesměs profesionální mluvící hlavy
    na co je expert Miki F taky nevím - na to ti podělat kampaň a nikdy neodejít? ;)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    CHORCHE: i kampaň má význam a něco o uskupení řekne. Třeba to, zda se strana dokázala poučit z minula...

Nemůžu se rozhodovat např. jenom podle programu, což je taky jen součást předvolebního marketingu a po volbách se stejně splácá nějaká koalice a řekne se, že sliby v programu nebyly opřeny o realitu apod.

Ani se nebudu rozhodovat jenom podle sympatií kandidujících, to bych nemohl volit nikoho.

btw v roce 2021 mělo PDF s pirátským programem asi 900 stran :) To nečetli ani sami jeho autoři, tím méně to lze chtít po voličovi.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    DOCKINEZ: to po mě chceš moc... já si asi nevybavím dobrou kampaň ani tady ani tam. většinou jsou to pičoviny a nebo zpovykané pičoviny
    u pirátů asi ok Pusťte nás na ně - to je 8 let

mě by zajímalo, nakolik ty kampaně obecně mají vliv - protože jak říká Ybuko - kdybych se rozhodoval podle kampaní, tak volit nechodím
    určitě ho to má, ale na 5% nebo na 35% nebo 70%??
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    CHORCHE: No to dělá, ale když je blbá, tak to může některé straníky trošku znepokojovat, nemyslíš? Ale třeba to na někoho funguje.

Jako umím si představit, že „humory“ tohoto typu pobaví 60+ týpka, co zažil Antichartu a nemá rád F. R. Čecha, jenže

a) kolik takových je? Nižší desítky?

b) přesvědčí toho 60+ týpka zrovna tohle, že má jít volit Piráty místo ODS nebo TOPky, kterou volil doteď?

Ale třeba má „data based strana“ podepřený výzkumem, že zrovna tohle je trefa do černýho, třeba jo. Uvidíme na podzim, až se sečtou hlasy.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    DOCKINEZ: a já myslel, že kampáň se dělá pro nás voliče, já jelito :P

DOCKINEZ: divno článek. nové tváře nám ukázal nedávno Michálek - imho krom těch 2 už se tam nikdo nehrne a navíc necelý půlrok před volbami už tak nějak není čas

zajímavá poznámka byla, jak volič Pirátů migruje ke STAN a moh by se vracet, až se rozjede před volbami Dozimetr - imho by měl stačit i ten Big Brother, to imho moc lidí nedoceňuje obecně (IB sdílel docela dost, ale asi to je netéma, nevím)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam