• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    XCHAOS: Tedy je to spíš k smíchu než realita, ale když si to Politico myslí... :-)
    Navíc není 28 v žebříčku nejvlivnějších osobností ale 9. v žebříčku snílků. A o dvě místa před ním se umístil nějaký 23-letý anglický fotbalista.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Hřib mezi nejvlivnějšími lidmi Evropy. Prahu budu posouvat dál, vzkazuje - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/...i-nejvlivnejsimi-lidmi-evropy-prahu-budu-posouvat-dal-vzkazuje-132689
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    GIOMIKY: ještě není jisté, zda to projde i zastupitelstvem na magoši. ANO a ODS bude zřejmě pro rozšíření, TOPka váhá, zda půjde s koalicí či bude trucovat.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    12:27Česko
    Pražská rada opět odmítla plán výstavby nové přistávací dráhy na ruzyňském letišti. Podle schváleného usnesení by vláda měla stavbu vypustit z Politiky územního rozvoje a prověřit možnost zvýšit kapacitu regionálních letišť, například ostravského.

    Jestli jsou za tímhle piráti, tak gratuluju. Proč se má na skopovejch hlavách pakovat jenom Praha. Ať si i jiná města užijí zvýšeného zájmu o Českou republiku.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Mám nápad na skvělé nové předvolební heslo Pirátů: Kdo nepracuje, ať nejí! (Snad jen ho nějak ostajlovat pro naší cílovku, typu "po prkně mezi žraloky"?)
    Předložené zákony | JaroslavZeman.cz
    https://jaroslavzeman.cz/zakony
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Piráti a STAN ve Zlínském kraji ? - Fórum Pirátské strany
    https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?p=723469#p723469
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Není to nějak třeskutě vtipné, ale hlavně bohužel proto, že ODS si to fakt myslí :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HONCKA: Vít Rakušan to nějak bagatelizuje, že Starostové pro Liberecký kraj vlastně nejsou Starostové, a že Jaroslav Zeman bude muset přijmout jeho hodnoty a ne obráceně... ale obávám se, že v tomto narazí, že STAN je z principu ještě o něco víc "subsidiárnější", tedy z principu zdola nahoru vycházející organizace, než Piráti (i když my se k tomu taky rádi hlasíme).

    Mechanismus schvalování koaličních kandidátek není zatím vůbec definován - není jasné, jak moc do toho budou za Piráty kecat kraje, republikový výbor nebo předsednictvo. To samé není jasné ani u STAN. Pokud by to bylo prosté rozdělení pozic na kandidátkách v nějakém pevně daném poměru a přesunutí kompetencí na obsazení míst na koaliční partnery, tak to není úplně dobré, protože nám to právě znemožní vetovat pro nás nepřijatelné lidi (CF u Pirátů může jinak vetovat téměř cokoliv).

    Takže ano, to že jsme hlasovali pro zahájení jednání rozhodně neznamená, že odhlasujeme jakoukoliv kravinu, která z vyjednávání vzejde. Dobrou podmínkou by bylo, kdyby výsledné kandidátky musely být křížově schvalované oběma partnery a skutečné přihlášení koalice do voleb bylo podmíněné tím, že příslušné orgány obou stran (kraj, nebo RV) kandidátky schválá a CF je nevetuje.

    V jistém smyslu, současný výpady proti koalici se STAN u Pirátů se vedou proti nám "maloburžoazním centristům!, kteří jsme poněkud pozvedali obočí nad tím, že v Ústeckém kraji prošel jako kandidát do Senátu Tožička :-) Jinak ale Piráti většinou dosud "cikánskou otázku" řešili jinak, než Jaroslav Zeman - např. naší nominací do Senátu v obvodu Kolín, apod.

    Máme v Pirátech ale nepochopení některých výroků STAN jako takových - např. když Vít Rakušan na twitteru chválil nominanta republikánů McCaina za to, jak důstojně nesl prohru s Obamou, oproti Trumpovi, tak šlo o obecně pro-demokratický výrok odsuzující autoritářské chování některých dnešních populistických leaderů - a ne o "lezení do zadku americkému establishmentu", jak se rozčiloval jeden nejmenovaný náš člen. Tzn. je to trochu půl napůl: STAN mají ve svých řadách některé pro nás nepřijatelné osobnosti (což jsem komentoval už před tím prvním hlasováním, i když jsem neměl na mysli zrovna tohohle konkrétního, ale spííš osobnosti z dob jejich vládního angažmá s TOPkou), ale my zase máme ve svých řadách pár bojovníků proti americkému brouku, abych tak řekl :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Hmm, tady Ivan tvrdí, že personální neshody nejsou. No je to problém, ten Jaroslav Zeman se řeší na fóru Pirátů, pokud to Starostové nevyřeší nějak elegantněji, může se docela dobře stát, že hlasování CF v referendu tu koalici smete (já teda rozhodně budu váhat víc, než když jsem hlasoval jen pro "zahájení jednání"). Ale je možné, že si je Ivan natolik jistý podporou ze strany nových, dejme tomu "kariérněji orientovaných" členů, přijatých v posledních letech, nebo natolik jistý, že CF nakonec zahlasuje tak, jak on doporučí, že to prezentuje jako téměř hotovou věc...

    Marketingová slupka už nestačí, Babišovi voliči prozřeli, říká předseda Pirátů Bartoš | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/ivan-bartos-pirati-dvacet-minut-radiozurnalu_2012042038_ada

    Jinak jsem se ptal, a má to být koalice, ne společná kandidátka, takže strop 10% pro vstup do parlamentu. Tedy jinými slovy, jsme tlačeni do toho, abychom podstupovali riziko. Oslabení demokratických, nebo dejme tomu ne-Babišovsko, ne-Okamurovských sil v parlamentu, byť jen v roli opozici kontrolující demokratický proces, mě sice trápí... ale je jisté, že pro ty poslance, co si to už vyzkoušeli, je do jisté míry lepší ve volbách propadnout, než se pořád plácat v opozici. Pro mě osobně by byly zajímavé i peníze za hlasy v 2.úspěšných volbách pro Pirátský institut, což by byla volněji definovaná instituce než je samotná Pirátská strana, a kde bych se doufám mohl přihlásit do výběrového řízení na to stát se placeným žvanilem a důstojným protihráček Institutu Václava Klause (think tanky jsou boží věc, navrhoval jsem jako logo pro PI takový mozek s hlavní a na kolečkách - prostě think tank jak má být :-)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    TLOUDEV: Už taky lobuju, za mě pokud se starostové pro liberecký kraj tohodle člověka nezbaví a budou na kandidátce, tak je pro mě ta koalice nepřijatelná, že je dost možný, že bysme si tím mohli odehnat naše jádrové voliče a většinu dobrovolníků (nevím jak jinde, ale u nás v SČK jsou to většinou totál sluníčkáři :)
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    TLOUDEV: Naprostý souhlas.
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    CAIDEL: Rakusanovi uz jsem napsal, at tyhle nacky vystipe, jinak mu zacnu v piratskych kruzich lobovat, at se na ne vyserou. Coz s radosti cinim, bo podpora naglu u me byla, je a bude nulova.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    Tak. Vzato kolem a kolem jsou všechny stávající „kauzičky“ pirátů spíš úsměvné záležitosti (pelmeně, těžba bitcoinů, odvolávání Michálka, kávoar apod.) v kterých buď vlastně vůbec o nic moc nejde, nebo je to v pořádku, jen nezvyklé, nebo je to sice na piráty, ale jen vinou mediální zkratky a vlastně za to ani třeba nemůžou (kávovar).

    Stačí ale jedna takováhle rasistická kokotina... a to je závažností prostě o dvě ligy někde úplně jinde.
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    Tak, a je to tady. Koalice jest enevznikla, a uz tu mam problem. Pokud bude u nas na severu spolecna kandidatka, tak nejspis nepujdu k volbam, nebot pokud ve STAN budou sedet kokoti typu Jaroslav Zeman, pak to STANu odmitam hodit. A tim padem utrete i vy, pirati.
    Komentář: Jak se Starostové chopili cikánské otázky - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/komentar-jak-se-starostove-chopili-cikanske-otazky-132217
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LEON_KOWALSKI: zatím podle mě ani není jasné, jestli to bude klasická koalice (v ČR dosud neaplikovaná, pokud vím), nebo prostě jen daleko běžnější společná kandidátka, které stačí 5%

    Jiná otázka je to u té ODS, tam si můžou hrát na to, že v opozici je to nebaví a že "vsadí všechno". Lidovci ale podle mě nebudou chtít vsadit všechno, a současně mít jen nějaká místa na kandidátce konkurenční strany pro ně asi bude těžko stravitelné. Řešením by mohlo být založení nějakého jednúčelového Spolku pro něco (viz Spojenci pro XY, které provozuje celkem úspěšně TOPka...)
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    LEON_KOWALSKI: Ale to snad raději ne. ANO se 101+ poslanci by už bylo Maďarsko :-)
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    NECROMAN: no a piráti STAN 9% a celá sněmovna je jenom Andreje :-))))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEB: no dobře, ale tohle není řešení. Strany se nezakládaj jako doživotní trucopozice, že jo...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NECROMAN: hlavně by to nebyla moc sranda, protože šance na aspoň trochu rozumnou vládu bez Babiše by se rozplynuly. No, nevím jakou strategii nakonec zvolej. Možná dvoukoalice a poskutnutí sem tam nějakého místa (asi hlavně v Praze) TOP09?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam