• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    To jednání CF ohledně koaliční smlouvy bude veřejné kdy? Po skončení hlasování?
    KEB
    KEB --- ---
    KEMAL:
    ATROPOS: tak ono je to teď trochu jedno. Je po volbách, komunální volby jsou až za rok a přece jen jsou trochu o něčem jiném.

    Já si se soudem počkám čtyři roky, jak budou fungovat po kroužkovém masakru. Protože je to kardinální vyjeb, tak jsem ochoten je nějakou dobu hájit, aby se z něj vzpamatovali.

    Btw jsem v politalk poslechl Gazdíka a opět jsem se utvrdil v tom, že ho upřímně nerad. Ten si kopl kdykoliv to šlo hlavně do té analýzy o stan porušení koal smlouvy.
    ATROPOS
    ATROPOS --- ---
    KEMAL: Jo působí to tak. A jako příznak hlubšího povolebního marasmu, než jsem si myslela. Taky už nejsem prvovolič a teda velmi doufám, že loďka nenabírá vodu nějak navážno..
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    ATROPOS: já jako nikoliv prvovolič jsem docela slušně nahlodán taky, protože tohle je signálem čehosi těžce nedotaženého v organizaci strany (což vlastně možná píšeš i ty, v poslední větě)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    MEMNON666: pristup k obcanum nedobrovolne promorenym, ktery neprosli systemem a maji pul roku po prodelanem covidu, tj dost z nich "seru na covid, na test chodit nebudu, sel bych do izolace a moje rodina do karanteny".. A ockovani jim neublizi, vsude na svete se ockuji promoreni nepromoreni, protilatky neprotilatky, naopak ockovani zvysi jejich imunitu na prakticky neprustrelnou..

    Ale!

    Chraneni prav obcanu ktery jsou promoreny mimo system proti epidemii nijak nepomuze, to pomuze leda tem co se nechteji ockovat aby se neockovali. Tohle fakt neni nejdulezitejsi tema epidemie, ktery by mel prosazovat 'kandidat na ministra zdravotnictvi'.
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    E2E4: (nemám potřebu ho hájit) pokud si pamatuji, tak tam v debate jasně zaznělo "že mu jde o pristup k obcanum "jiz nedobrovolne promorenym" - ta cisla v podstate podporuji jeho vyklad, ze ockovani a prodelani poskytuji obdobnou miru ochrany (ocividne ne stoprocentni), takze imho skoda ze nepodporil diskutujiciho kolegu v "lidove srozumitelnem" postoji - "kdo prodelal a necha se oteckovat ma po pandemii a dal ji nemusi resit" (Ludvík asi?)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    MEMNON666: to tady nechci zaplevelovat, je tu virove auditko, podrobnosti kdyztak spis tam:

    1. ziskavani prirozene imunity je nesmysl, i kdyby byla 100%, protoze cast lidi ziska akorat pekny misto na krchove, a i bez toho vede k plnym nemocnicim a ty vedou k lockdownum v dobe kdyz uz je pozde.

    Chvalit ziskavani prirozene imunity je "pro-lockdown", zodpovedny politik by to nemel delat..

    2. podil reinfekci na hospitalizacich vypada uz normalne, jak radove odpovida svetovym studiim.. ovsem je v tom vzdycky velka nejistota, reinfekce nejsou tak dobre podchycene jako ockovani, ostatne ani nemame podchycene vsechny infekce.

    "Tj. nebude to nakonec ochrana 99% (Dostálova), ale jen 95% bez vážení věkem a po provážení věkem ca 90%.."

    https://twitter.com/PPPVacek/status/1457382367497269249
    E2E4
    E2E4 --- ---
    OK, takze piratsky program pro covid je tohle a Dostal. I kdybych byl ochoten ignorovat _aktualni_ situaci, ve ktere nastoupi nova vlada, tak ze strednedobeho hlediska tu neni reseni reformy KHS, jeji skalovatelnost v dobe epidemii, politika testovani (napr. vyjmout covid testy z rozpoctu zdravotnictvi, ktery musi setrit, pricemz prinos testu je celospolecensky), motivace k ockovani, nejaky zavazek ze se budou ridit vedou, doporucenimi ECDC apod. a ne masibly (institut pro zvladnuti epidemie je zpulky neockovanych popiracu), nejaky gesto k usmireni spolecnosti, vysvetlovani, konzistenci..

    Mimochodem, dat je dost, vzhledem ke spouste nejistot uplne staci ta data, ktera jsou dnes verejna - napr. mame dnes v nemocnicich stejne lidi na JIP jako kdyz se pred rokem zaviraly hospody, a o tyden pozdeji prisel uplny lockdown, coz bylo videt uz pred 2 tydny, ze nastane..

    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    E2E4: jak vychází čísla v poměru k populaci u neockovan+prodělal po tom updatu statistiky?
    ATROPOS
    ATROPOS --- ---
    E2E4: Já sebrala síly a koukla se na to. Ohledně vyznění, naprostý souhlas s MEMNON666: de facto, tam říká, že imunita získaná proděláním covidu neočkovaným, je zcela postačující pro to, aby dotyčný mohl pokračovat bez jakýchkoli omezení. Takže "bydlenky promořujte se". O virové náloži tam musí mluvit Vojtěch.

    Fakt tady nechci hejtit. Chci jen upozornit na to, že pokud se Dostála nepodaří z veřejných diskuzí odinstalovat tak rychle, jak se zvládlo ho nainstalovat na pozici stínového ministra, tak o vaše prvovoliče (není jich úplně málo) z mé sociální bubliny bohužel rychle přijdete. Povedla se vám totiž úžasná věc, vy jste svou prací během minulého volebního období přesvědčili docela dost lidí, že nejste neřízená střela, nakonec jste i poměrně čitelní, jste schopni odvést solidní práci a vaše skandály v rámci naší politické scény byly celkem čajíček. Takhle to ale vypadá, že sedíte jedním zadkem na dvou židlích (čitelnost opět v pytli), na jedné straně Bartoš: očkujte se, na druhé straně Dostál: já jsem Pirátský odborník na zdravotnictví, s tím naším postojem k očkováním, no víte jak, mrk mrk.

    Jestli jsou stanovy strany nastaveny tak, že do veřejných diskuzí o vědě a výzkumu, by klidně za Piráty mohl chodit flat earther a vy s tím nemůžete nic udělat, tak je to problém.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    HONCKA: Dostál ja vychcanej antivax právník. Nemám žaludek na to ho poslouchat v televizi.

    Na twitteru zveřejňoval zavádějící údaje o hospitalizaci reinfikovaných, aby se sám vyhnul očkování, hajzl jeden.

    A když se na to přišlo a MZ opravilo zjevně nesmyslný údaj ze kterého vycházel, kňučí jak kremlboti. že to ministerstvo manipuluje aby to vypadalo špatně. To je taková hnusárna, on předtím používal nesmyslný údaje, aby manipuloval pro svoji agendu. Když to ministerstvo opravilo, kňučí že ministerstvo má agendu kvůli které to opravilo..

    Ondřej Dostál @dostalondrej
    Double exclamation mark MZ zpětně mění statistiky reinfekcí Double exclamation mark Viz rozdíl v reportech pro PSP/Senát včera a dnes.

    Tři špatné možnosti:
    Right pointing backhand index Cinklá byla dosavadní data
    Right pointing backhand index Cinklá jsou dnešní data
    Right pointing backhand index Obě sady jsou špatně a MZ podle nich řídí opatření..
    Ministr nezvládá úřad. Tohle je skandál, další rána důvěře.

    @dostalondrej · 1h
    Vysvětlení se jeví být prosté.
    Ty nuly v denních přírůstcích hospitalizací u lidí s přirozenou imunitou po prodělání neseděly do komunikační kampaně MZ. Tak tam poslancům a senátorům strčili celkové počty (těch je pořád minimum, ale aspoň to není nula).
    A takhle si tu žijeme..

    Kazí pověst pirátů. Takže se ho zbavte, jestli nechcete ztrácet rozumné voliče, a antivaxeři a popírači stejně radši půjdou k Volnému nebo Okamurovi..
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    Markétka Gregorová (@MarketkaG): "Dnes by mu bylo 35, bohužel však odešel tragicky brzy. I díky Aaronu Swartzovi existuje internet tak, jak ho známe. Aaron však již není mezi námi kvůli nechutně zastaralému nastavení autorských práv. Jeho myšlenky svobody internetu ale žijí dál. Pečujme o ně, aby nikdy nezmizely." | nitter
    https://nitter.eu/MarketkaG/status/1457766002184306694
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    HONCKA: já na to koukal, subjektivní dojem aka ďáblův advokát - sice může mít pravdu, ale tak jak to podává to může leckoho ukolébat v dojmu, že vlastně není důvod se očkovat
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    KEB: Co je to "demokratická vláda proti Babišovi"?
    To už se i vládne proti někomu? :-)
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    Každopádně jsem kousek dostála viděl v nedělním debatním pořadu a to je teda příšera. Pokud dělá takový obrázek, tak by měla strana, které ten obrázek dělá, NĚCO udělat. Nabízí se několik re/akcí a klidně bych je uvedl v praxi všechny.
    KEB
    KEB --- ---
    LEON_KOWALSKI: s tím souhlasím, koneckonců je to jejich odpovědnost.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    KEB: To je tvůj názor, ne můj. Já napsal, že to musí pořádně promyslet a domluvit.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    ATROPOS: z pohledu stanov je řadový člen
    ATROPOS
    ATROPOS --- ---
    HONCKA: A je tedy Dostál řadový člen, nebo stínový ministr / garant pro zdravotnictví?
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    ATROPOS: vedení strany nemá žádnou pravomoc zakázat řadovému členovi komunikaci s médii. Samozřejmě může někdo podat kontrolní komisi podnět, že daný člen porušuje stanovy a pokud ano, tak rozhodčí komise ho může vyloučit, ale to imho u tohodle případu není.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam